Jump to content

Vavic

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vavic objavio

  1. Hvala Vam,i ispricavam se jos jednom,od stresa i brige uopce ne citam sa razumijevanjem.
  2. Oprostite,mozete li mi molim vas jos objasniti sto znaci stavka 1,2 i 4 clanka 79 koji se spominju u mom postupku? Koji su to predmeti i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za kazneno djelo te ce biti oduzeti?
  3. Naravno. Hvala vam puno na pomoci i detaljnom objasnjenju,znam da sam vas izgnjavila. Samo sam zeljela potvrdu da u ovaj jednostavni postupak trenutno ne ulazi taj dio o popisivanju stvari,nego samo imovina tj nekretnine.
  4. Sad mi je sve puno jasnije. Nakon sto sud odbije finin prijedlog,tu stajemo,za sada. Sve ovisi kasnije o tele2,da li ce pokrenuti novi postupak o ovrsi nad pokretninama i u tom slucaju dolazi do popisivanja stvari. Hvala vam puno i oprostite ako sam Vas izgnjavila. Trebalo mi je vremena da pohvatam sve zbilja.
  5. Znaci tele2 moze pokrenuti postupak ovrhe nad pokretninama. Nakon sto sud odbije i zakljuci finin prijedlog za ovrhu nad imovinom.
  6. Ovrhovoditelj nad pokretninama je onda u ovom slucaju fina? Kada sud dobije finin prijedlog za provedbu postupka i sakupi/provjeri informacije o mojoj imovini,isti moze odbiti i zakljuciti finin prijedlog kada uvidi da nemam nista od imovine. I taj dio mi je jasan,mozda sam se krivo i izrazila. Ali nisam shvatila kada onda dolazi taj dio o popisivanju stvari,nakon cega,i tko odlucuje o tome?
  7. Ako sam dobro pokopcala. Izjasnim se da sam suglasna da se provede ovrha nad mojoj imovinom,dostavim to ocitovanje fini koja pokrece postupak sa sudom,koji ce vidjeti da nemam nista,i odbiti finim prijedlog za ovrhom imovine? Nakon toga fina moze pokrenuti ovrhu nad pokretninama.
  8. Zaokruzivanjem da nisam suglasna ne dobivam ništa,samo na vremenu i vece kamate. Mislim da mi je pametnije da se slozim da provedu postupak pa cemo vidjeti dokle ce ici. Ako kad vide da nemam nista od imovine,stanu na tome,odlicno,ako nakon toga odluce krenuti na pokretnine i popisivanje stvari sa prebivalista,pisat cemo prigovore i zalbe i dokazivati. Kada vide da se ne mogu namiriti ni imovinom ni pokretninama,koja je onda procedura,ne znam.
  9. To sam razumjela da mora dokazati. Ali ne da nemam nista kod svekrve svoje,nemam ni kod roditelja.Sa svojih 29 godina,imam 2god radnog staza,od kojih ni za jedan mjesec rada nisam bila isplacena,i sta sam mogla sama sebi priustiti ili steci od imovine i pokretnina. Vjerujte mi da mogu sutra bi isplatila taj dug jer ne znam sta bi sa sobom trenutno.
  10. Ma razumijem,ali kad bi se trajno odjavila iz RH,nemam tamo vise nikakvo prebivaliste ni boraviste,nebi isli u niciju kucu popisivati stvari,mogu eventualno ako im je u praksi,doci u svicarsku,tada bi im bez pogovora dala da sve nose. Vjerovatno mi padaju gluposti na pamet,ali zbilja ne znam sto da napravim,ljuta sam prvenstveno na sebe,na bivseg poslodavca koji me doveo do tog duga i koji je osloboden na sudu,a ja sebe i ostale oko sebe ni krive ni duzne zabrinjavam.
  11. Moguce,al nema smisla ako boravim tamo sve skupa 30dana godisnje i nemam nista svoje tamo,al eto,nista ne znam sa sigurnoscu pa i dalje nisam pametna sto da zaokruzim. Dovest ce me do toga da se trajno odjavim iz Hrvatske.
  12. Na kraju,nema nikakve sanse da dode do toga da ulaze u kucu moje svekrve u svrhu pljenidbe i trazenja koje stvari su moje? Oprostite molim vas sto vas to pitam opet jer mi je to jedina briga i puno tih termina ne razumijem.
  13. Dakle po svemu sudeci ja bi trebala biti oslobodena ovoga tj kad utvrde da nemam nista na sebi,izbrisali bi to. Jer ja sam toga i sama svjesna da nemam nista i da mi nista ne mogu uzeti,zato mi je jedini problem bio sto je sa kucanstvom na koje sam prijavljena,nisam zeljela njih dovoditi u situaciju da im pljene kucanstvo radi mog duga. Jer sam naisla na svakakve situacije po internetu,gdje se izmedu ostalog moralo dokazivati sta je u toj kuci moje,a sta njihovo. I tu sam se malo stresla. U kojim situacijama dolazi do zapljene tehnologije i sl,te dokazivanje moje/tvoje?
  14. Da,jer ja sam se privremeno odjavila sa Hr adrese prije nego je meni stiglo rjesenje za taj postupak. Sad koliko konzulatu treba da to naprave,posalju u Hr,ne znam,ali je pokrenuto opet prije. Htjela bi Vas pitati jos nesto. Da li postoji mogucnost da se pozovem na zastaru? S obzirom da je taj dug prema tele2 duzi od 3godine/manji od 20.000kn,nakon koliko stupa zastara i stupa li uopce u ovakvim slucajevima?
  15. I zanima me jos nesto,vec sam pisala,ali ponovit cu. Nakon sto su oni vidjeli da ne mogu se novcano naplatiti,poslali su to da se ocitam da li sam suglasna da se provede postupak nad mojom imovinom. S obzirom da ja nemam nikakve imovine na sebi,ni zemljista,nekretnina itd,apsolutno nista,da li oni onda zatvaraju taj postupak i meni "oprastaju" taj dug ili postoji mogucnost da zatim pokrenu ovrhu nad pokretnimama? Jer ja ni tu nemam nista.Kolika je mogucnost da onda idu pljeniti stvari/namjestaj sa adrese gdje sam privremeno prijavljena i koja nije moja,pa bi morala dokazivati sta je u toj kuci moje,a sto ne? Jer ni tamo nista nije moje. Pokrece li se dakle nakon postupka nad imovinom,postupak nad pokretninama?
  16. Na toj adresi/nekretnini kojoj je vlasnik moja svekrva prijavljena sam od 2018.nakon udaje. I prije te udaje,moj muz i ja smo preselili u Švicarsku,gdje sam ja 1.4.2019. prijavila svoje boravište i dobila B vizu. Ove godine u siječnu u Hr konzulatu sam pokrenula postupak da me se odjavi privremeno sa svekrvine adrese tj Hr prebivalista. Ja nisam ni dana zivjela na toj adresi koja mi se navodi na osobnoj,tamo sam prijavljena iskljucivo ako bi se danas sutra vratili u Hr,sto ne planiramo.
  17. Poštovani, Iz 2016.g. imam dug prema tele2,koji je kasnije preuzeo eos matrix,nakon kojeg je dug preuzela fina. Fina mi je prije 3godine cca blokirala račun u namjeri da naplati dug,međutim nisam bila zaposlena,nisam još uvijek,pa samim time nisu imali odkud naplatiti dug novčano. Jutros mi je stigao "poziv potrošaču za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača",gdje me traže da zaokružim i dostavim u roku od 15 dana da li sam suglasna ili ne da se provede postupak nad mojom imovinom. Evidentirano je dugovanje u iznosu do 20.000kn duže od tri godine. U međuvremenu sam otišla iz Hrvatske i privremeno se odjavila sa adrese,dakle ništa mi nece sjedati na račun,niti imam išta u svom vlasništvu. Privremeno sam prijavljena na adresu od svekrve,dakle ni tamo ništa nije moje i godišnje tamo boravim sve skupa 30dana. Moje pitanje glasi,kada se oni uvjere da ja nemam praktički ništa od imovine,pokretnina,financija na sebi niti ću ikad imati,postoji li mogučnost da zaplijene stvari/namještaj sa adrese gdje sam privremeno prijavljena bez obzira što ta kuča nije na meni? Svekrvu mi je danas doslovno šlagiralo jer je pod stresom da će joj radi mog duga pljeniti stvari po kuci.
  18. Pomirila sam se s tim jednostavno,i naučila lekciju.
  19. Ali mi svejedno nije jasno zasto me jos uvijek drži prijavljenu. Puno ste mi pomogli,hvala
  20. Provjerila sam na zdrastvenom,vodim se kao osigurana osoba kategorije a,dakle po svemu tome ja sam jos uvijek prijavljena kod nje. Ažurirano Na temelju toga ja jos uvijek imam zdrastveno i pravo na naknadu sa burze? Kad dobijem rješenje,naravno.
  21. Posto mi ne želi direktno reci jesam li jos prijavljena ili ne,rekla sam joj da idem sutra na neki pregled pa me zanima jesam li odjavljena da znam hocu li ga Morat platit ili ne,na sto mi je ona rekla da neću nista platit za pregled. Na temelju toga smatram da me jos uvijek nije odjavila.
  22. Ne,nismo nista potpisivali,od kad sam prestala raditi čujemo se samo telefonski,i svaki dan govori danas,sutra,budem,javim Itd. Dakle nista,ama bas nista ne znam ni kad sam odjavljena,ni da li jesam uopće,nista jer mi neda papire. Ažurirano Jel mogu ja nazvati nekoga da provjerim da li sam prijavljena na zdrastveno jos? Prvo mi je zaposlenje,tako da nisam upućena u mnogo stvari,ali ovo nije u redu vise.
  23. Otkaz je bio sporazumni,tj dogovor između mene i poslodavca da bude kao višak radne snage radi naknade sa burze. Od prestanka rada 4.8 nisam dobila nikakve papire niti rjesenja,svaki dan mi govori da ce se javiti i da bude sve rijesila. Stoga ne znam ni sa kojim datumom sam odjavljena,niti da li jesam uopće,posto mi neda papire. Ne znam kome se mogu obratiti radi toga jer ona očito nesto kemija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija