Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

esigente

Korisnik
 • Broj objava

  101
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

esigente je zadnji put osvojio dan svibanj 6 2017

esigente objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O esigente

 • Rang
  Iskusan
 1. Ostavinska rasprava u RH, preminuli je strani drzavljanin

  G-man @ Hvala na informaciji. Ta informacija mi je trebala, znaci prijedlog za pokretanje ostavinskog postupka se predaje nadleznom sudu, a samu ostavinsku raspravu vodi javni biljeznik.
 2. kako pred drugostupanjsku?

  Ako ti u prvostupanjskoj daju 100%, mozes se zaliti da neke ozljede nisu uzeli u obzir, ili su ih krivo ocijenili (kao u slucaju kod mene za PAREZU i PARALIZU). Mozes naglasiti da se slazes sa postotkom invaliditeta, ali da zelis da sve povrede budu tocno navedene.
 3. kako pred drugostupanjsku?

  Ako je u pitanju visok stupanj invaliditeta, oni sami pozovu da pristupite drugostupanjskoj komisiji. Ja sam se zalio na prvostupanjsko rjesenje, i u zalbi trazio da budem nazocan na drugostupanjskoj komisiji, pozvali su me, radilo se o 90% stalnom invaliditetu (prije sam imao 80% stalno). Svo vrijeme su mi izmedju ostalog davali invaliditet za PAREZU peroneusa, a geler mi je otkinuo misic skupa sa zivcem, a to je PARALIZA peroneusa, pa sam tu nepravdu isao ispravljati, htio sam da mi objasne kako to moze biti pareza.
 4. Ostavinska rasprava u RH, preminuli je strani drzavljanin

  Da dodam ako je bitna informacija: Nasljednici su drzavljani RH.
 5. Molim pomoc. Preminula osoba je strani drzavljanin (BiH), a bio je suvlasnik stana u ZG-u. U BiH je provedena ostavinska rasprava kod javnog biljeznika za imovinu koja je u BiH. Kako i kod koje institucije se pokrece ostavinska rasprava u RH za imovinu koju je pokojnik posjedovao u ZG-u? Hvala.
 6. Da, nadopuna ostavinskog postupka za naknadno pronadjenu imovinu. Sreca je da motorno vozilo moze glasiti samo na jednu osobu, tako i u slucaju vise nasljednika samo jedna osoba moze nasljediti vozilo.
 7. Naglo ubrzavanje i proklizavanje guma

  Sa financijske strane je bolje kaznu platiti odmah (50%), i ne ulazite u prekrsajnu evidenciju. Pisanjem prigovora ulazite u neizvjesnost koja Vas moze skuplje izaci.
 8. Ako su vracene tablice, vozilo je odjavljeno, tada vi sa kupcem samo napravite kupoprodajni ugovor (ne treba ga ovjeravati, ali ako to pozelite- ne smeta). Kupac preuzme vozilo i dokumente, a vi dobijete od njega novac za vozilo. Kupac kod registracije vozila u STP prebacuje vozilo na svoje ime i placa upravnu pristojbu na kupoprodaju motornog vozila.
 9. Mirovina udovice hrvi?

  MarkoDelija@ U pravu si, onda ostaje samo 70 % suprugove mirovine.
 10. Mirovina udovice hrvi?

  Na zalost po sadasnjem zakonu tesko da ce ostvariti status udovice smrtno stradalog branitelja (Clanak 6, stavka 1e), suicid je izvrsen nakon stupanja na snagu zakona. Ja mislim da je realnije pravo na obiteljsku mirovinu ostvariti po clanku 47, stavka 1 zakona, sto znaci da po tom clanku, stavka 3, udovica ostvaruje 0,7 mirovinski faktor, a primjenjujuci clanak 48, se uvecava za postotak ovisno od broja dana provedenih u borbenom sektoru i o tome da li je suprug udovice bio dragovoljac ili ne.
 11. odjavljeno vozilo

  Ne ide se vise na poreznu, porez je ukinut, uvedena je upravna pristojba koja se placa kod prijenosa vlasnistva vozila u STP. Ne treba niti kod biljeznika, ugovori se vise ne ovjeravaju. Motor prebacis na sebe kada ga odlucis registrirati, tada ce ti obracunati upravnu pristojbu za kupovinu motocikla po starosti motocikla i volumenu cilindra.
 12. Mirovina udovice hrvi?

  Clanak 29, stavka 1 zakona: https://zakon.hr/z/325/Zakon-o-pravima-hrvatskih-branitelja-iz-Domovinskog-rata-i-članova-njihovih-obitelji
 13. Danas sam saznao da HRVI Od II do IV skupine vise nemaju pravo na povlasticu pri uvozu (unosu) automobila u visini utvrdjene invalidnosti (ukinuli su clanak 60 zakona o HB, stavka 3 - iz starog zakona, u novom nema ni govora o tome). Svakim danom nam rezu prava, tako da niti ja sa 90% invaliditeta na organima za kretanje (noge) ne mogu uvesti auto koje mi vecim dijelom sluzi kao ortopedsko pomagalo. Jadna smo drzava kada su udarili po invalidima da bi drzavna administracija imala dovoljno novca za svoje potrebe. (3) HRVI iz Domovinskog rata od II. do IV. skupine čije utvrđeno oštećenje organizma ima za posljedicu oštećenje funkcije ekstremiteta ili oštećenje vida, ima pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost u iznosu utvrđenog postotka oštećenja organizma svakih 5 godina. Toga vise nema.
 14. Kazna za brzinu

  Mozda kamera tamo nije bila cijeli dan, tako da Vas mozda nije snimila drugi put jer su je maknuli sa tog mjesta.
 15. Javni prolaz za pješake

  Mozda da se posluzite lukavstvom, recite vlasniku psa da ste vec nekoliko puta na tom travnjaku pokupili i maknuli komade mesa na kojima je otrov. Ako je odgovoran vlasnik pocet ce u sirokom luku zaobilaziti taj travnjak.
×