Jump to content

esigente

Korisnik
 • Broj objava

  86
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

esigente je zadnji put osvojio dan svibanj 6 2017

esigente objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O esigente

 • Rang
  Iskusan
 1. Danas sam saznao da HRVI Od II do IV skupine vise nemaju pravo na povlasticu pri uvozu (unosu) automobila u visini utvrdjene invalidnosti (ukinuli su clanak 60 zakona o HB, stavka 3 - iz starog zakona, u novom nema ni govora o tome). Svakim danom nam rezu prava, tako da niti ja sa 90% invaliditeta na organima za kretanje (noge) ne mogu uvesti auto koje mi vecim dijelom sluzi kao ortopedsko pomagalo. Jadna smo drzava kada su udarili po invalidima da bi drzavna administracija imala dovoljno novca za svoje potrebe. (3) HRVI iz Domovinskog rata od II. do IV. skupine čije utvrđeno oštećenje organizma ima za posljedicu oštećenje funkcije ekstremiteta ili oštećenje vida, ima pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost u iznosu utvrđenog postotka oštećenja organizma svakih 5 godina. Toga vise nema.
 2. Kazna za brzinu

  Mozda kamera tamo nije bila cijeli dan, tako da Vas mozda nije snimila drugi put jer su je maknuli sa tog mjesta.
 3. Javni prolaz za pješake

  Mozda da se posluzite lukavstvom, recite vlasniku psa da ste vec nekoliko puta na tom travnjaku pokupili i maknuli komade mesa na kojima je otrov. Ako je odgovoran vlasnik pocet ce u sirokom luku zaobilaziti taj travnjak.
 4. Javni prolaz za pješake

  To navedete kao razlog u zahtjevu za postavljanje znaka zabrane za pse na toj zelenoj povrsini.
 5. Javni prolaz za pješake

  Ako ta osoba vodi psa na povodcu i pokupi izmet za svojim psom, onda komunalni redar nema osnova da mu napise kaznu, nalazi se na javnoj povrsini. Mozete u Jedinici lokalne samouprave zatraziti da taj prostor oznace sa znakom zabrane za pse, ali je pitanje da li ce to odobriti, to obicno odobravaju za travnate povrsine, ali posto se tu radi o prolazu ne znam koju bi oni odluku donijeli.
 6. Parking velesajam

  Snimili su i to da vozilom nisi usao jer se rampa spustila, ne trebas se brinuti.
 7. MarkoDelija@ Tvoj otac je sigurno imao status dragovoljca jer je u HV od 28.06.1991 godine. Ne vjerujem da bi doslo do povecanja mirovine niti kada bi nekim slucajem priznali jos tih 3 mjeseca provedenih u NZ. Kao sto sam vec napisao, novi zakon se odnosi na nove umirovljenike (one koji ce tek otici u mirovinu), tako da mi koji vec imamo mirovinu mozemo zaboraviti na tih 40-50 lipa po danu borbenog sektora. Novi zakon se jedino odnosi na stare umirovljenike u dijelu o najnizoj braniteljskoj mirovini.
 8. Pitanje

  Zuti ima prednost, a ako nema znaka da mora obavezno skrenuti u desno, moze i zadrzati smjer kretanja (ne mora skrenuti na most). Zuti je u odnosu na drugi auto u svojoj prometnoj traci, a drugi auto mijenja prometnu traku i to mora uciniti na siguran nacin (da propusti vozila koja se krecu tom prometnom trakom).
 9. Sam kazes da ima status HRVI, znaci da je po osnovi ozljede ishodio invalidnost, a time i vecu mirovinu.
 10. Tih 40 lipa po danu u borbenom sektoru je za nove uirovljenike, tj za one koji ce tek otici u mirovinu. Nama koji smo vec u mirovini sve ostaje isto, za nas nema tog dodatka.
 11. Vrlo jednostavno, ima invaliditet, a to mu je otvorilo mogucnost da ostvari ista prava kao dragovoljci i pripadnici gardijskih brigada sa invaliditetom.
 12. Ovo je bilo redovno uskladjivanje mirovina, tako da se ne dobijaju nova rjesenja. To nema nikakve veze sa novim zakonom o braniteljima.
 13. 150 kn je sve skupa sa zaostacima od prvog i drugog mjeseca, ili povecanje 150 kn po svakom mjesecu?
 14. Ima jedan zanimljivi dio: Mirovine koje su određene prema posebnim propisima, a nakon usklađivanja od 1. siječnja 2018. prešle su svotu od 3.500,00 kn, smanjene su za 10%, s tim da tako smanjene svote mirovina ne mogu biti niže od 3.500,00 kuna mjesečno. Da li to znaci da oni koji imaju mirovinu vecu od 3500 kn ostaju bez 10% mirovine na iznos iznad tih 3500 kn koje ne diraju?
 15. Pokušaj naplate kazne - Slovenija

  Ako ovo ode na sud, netko ce platiti sudske troskove. Ako je prekrsaj pocinjen, za to postoji propisana kazna, ne znam kako to planirate negirati (ne mozete doci na sud i reci: Kako to da drugi nisu dobili kaznu. Tu se ne radi o drugima, vec o vasem prometnom prekrsaju).
×