Jump to content

esigente

Korisnik
 • Broj objava

  96
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

esigente je zadnji put osvojio dan svibanj 6 2017

esigente objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O esigente

 • Rang
  Iskusan
 1. Da, nadopuna ostavinskog postupka za naknadno pronadjenu imovinu. Sreca je da motorno vozilo moze glasiti samo na jednu osobu, tako i u slucaju vise nasljednika samo jedna osoba moze nasljediti vozilo.
 2. Naglo ubrzavanje i proklizavanje guma

  Sa financijske strane je bolje kaznu platiti odmah (50%), i ne ulazite u prekrsajnu evidenciju. Pisanjem prigovora ulazite u neizvjesnost koja Vas moze skuplje izaci.
 3. Ako su vracene tablice, vozilo je odjavljeno, tada vi sa kupcem samo napravite kupoprodajni ugovor (ne treba ga ovjeravati, ali ako to pozelite- ne smeta). Kupac preuzme vozilo i dokumente, a vi dobijete od njega novac za vozilo. Kupac kod registracije vozila u STP prebacuje vozilo na svoje ime i placa upravnu pristojbu na kupoprodaju motornog vozila.
 4. Mirovina udovice hrvi?

  MarkoDelija@ U pravu si, onda ostaje samo 70 % suprugove mirovine.
 5. Mirovina udovice hrvi?

  Na zalost po sadasnjem zakonu tesko da ce ostvariti status udovice smrtno stradalog branitelja (Clanak 6, stavka 1e), suicid je izvrsen nakon stupanja na snagu zakona. Ja mislim da je realnije pravo na obiteljsku mirovinu ostvariti po clanku 47, stavka 1 zakona, sto znaci da po tom clanku, stavka 3, udovica ostvaruje 0,7 mirovinski faktor, a primjenjujuci clanak 48, se uvecava za postotak ovisno od broja dana provedenih u borbenom sektoru i o tome da li je suprug udovice bio dragovoljac ili ne.
 6. odjavljeno vozilo

  Ne ide se vise na poreznu, porez je ukinut, uvedena je upravna pristojba koja se placa kod prijenosa vlasnistva vozila u STP. Ne treba niti kod biljeznika, ugovori se vise ne ovjeravaju. Motor prebacis na sebe kada ga odlucis registrirati, tada ce ti obracunati upravnu pristojbu za kupovinu motocikla po starosti motocikla i volumenu cilindra.
 7. Mirovina udovice hrvi?

  Clanak 29, stavka 1 zakona: https://zakon.hr/z/325/Zakon-o-pravima-hrvatskih-branitelja-iz-Domovinskog-rata-i-članova-njihovih-obitelji
 8. Danas sam saznao da HRVI Od II do IV skupine vise nemaju pravo na povlasticu pri uvozu (unosu) automobila u visini utvrdjene invalidnosti (ukinuli su clanak 60 zakona o HB, stavka 3 - iz starog zakona, u novom nema ni govora o tome). Svakim danom nam rezu prava, tako da niti ja sa 90% invaliditeta na organima za kretanje (noge) ne mogu uvesti auto koje mi vecim dijelom sluzi kao ortopedsko pomagalo. Jadna smo drzava kada su udarili po invalidima da bi drzavna administracija imala dovoljno novca za svoje potrebe. (3) HRVI iz Domovinskog rata od II. do IV. skupine čije utvrđeno oštećenje organizma ima za posljedicu oštećenje funkcije ekstremiteta ili oštećenje vida, ima pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost u iznosu utvrđenog postotka oštećenja organizma svakih 5 godina. Toga vise nema.
 9. Kazna za brzinu

  Mozda kamera tamo nije bila cijeli dan, tako da Vas mozda nije snimila drugi put jer su je maknuli sa tog mjesta.
 10. Javni prolaz za pješake

  Mozda da se posluzite lukavstvom, recite vlasniku psa da ste vec nekoliko puta na tom travnjaku pokupili i maknuli komade mesa na kojima je otrov. Ako je odgovoran vlasnik pocet ce u sirokom luku zaobilaziti taj travnjak.
 11. Javni prolaz za pješake

  To navedete kao razlog u zahtjevu za postavljanje znaka zabrane za pse na toj zelenoj povrsini.
 12. Javni prolaz za pješake

  Ako ta osoba vodi psa na povodcu i pokupi izmet za svojim psom, onda komunalni redar nema osnova da mu napise kaznu, nalazi se na javnoj povrsini. Mozete u Jedinici lokalne samouprave zatraziti da taj prostor oznace sa znakom zabrane za pse, ali je pitanje da li ce to odobriti, to obicno odobravaju za travnate povrsine, ali posto se tu radi o prolazu ne znam koju bi oni odluku donijeli.
 13. Parking velesajam

  Snimili su i to da vozilom nisi usao jer se rampa spustila, ne trebas se brinuti.
 14. MarkoDelija@ Tvoj otac je sigurno imao status dragovoljca jer je u HV od 28.06.1991 godine. Ne vjerujem da bi doslo do povecanja mirovine niti kada bi nekim slucajem priznali jos tih 3 mjeseca provedenih u NZ. Kao sto sam vec napisao, novi zakon se odnosi na nove umirovljenike (one koji ce tek otici u mirovinu), tako da mi koji vec imamo mirovinu mozemo zaboraviti na tih 40-50 lipa po danu borbenog sektora. Novi zakon se jedino odnosi na stare umirovljenike u dijelu o najnizoj braniteljskoj mirovini.
 15. Pitanje

  Zuti ima prednost, a ako nema znaka da mora obavezno skrenuti u desno, moze i zadrzati smjer kretanja (ne mora skrenuti na most). Zuti je u odnosu na drugi auto u svojoj prometnoj traci, a drugi auto mijenja prometnu traku i to mora uciniti na siguran nacin (da propusti vozila koja se krecu tom prometnom trakom).
×