Jump to content

jacca1107

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim pomoć. Naime nakon fizičkog napada na radnom mjestu od strane djelatnice iz druge firme ali koja posluje u istom prostoru poslana mi je odluka o poslovno uvjetovanom otkazu što je neistinito jer obje firme konstantno traže djelatnike.Zanima me da li u navedenoj odluci mora biti spomenuto da se radnik ima pravo žaloiti na istu po Zakonu o radu.,te da li se radnik može odjaviti na neradni dan ( praznik) ili mora biti prvi sljedeći radni dan. Hvala
  2. Čudno mi je i zbog toga jer nisu spomenuli i traktor , sa kojim je situacija ista nego samo aute...
  3. Ništa nije sporno..samo još nije bila ostavinska rasprava. A brat pokojnog supruga tvrdi da su bili inspektori u civilu koji su tražili prometne dozvole. Samo me zanima da li je to moguće ili on izmišlja.
  4. Poštovani, zanima me da li nakon smrti izvanbračnog supruga , a prije okončanja ostavinske rasprave mogu koristiti automobile koji su glasili na supruga a upisani su kao dugotrajna imovina OPG-a kojem je suprug bio nositelj a ja član ( riječ je o teretnim automobilima koji su stečeni u izvanbračnoj zajednici).Naime , danas sam dobila informaciju da su došli inspektori koji su tražili prometne dozvole navedenih automobila , pa me zanima zbog čega su to tražili. Nisam u to vrijeme bila doma. Unaprijed hvala na odgovorima.
  5. jacca1107

    oporuka

    Poštovani, obzirom da sam primjetila da vas ima ovdje koji razumijete pravo,molim za pomoć... Prije mjesec dana umrla mi je baka. Danas je bila ostavinska rasprava na kojoj je pročitana oporuka. Nasljednice smo : moja teta ( bakina kći), moja sestra i ja ( iza mog pokojnog oca - bakin sin) Dakle, stvari stoje ovako: moja teta oporukom dobija jako malo, gotovo ništa, na raspravu je danas poslala odvjetnicu koja je izjavila da nije znala da postoji oporuka ( teta je bila obavještena da oporuka postoji) i da bude teta tražila nužni dio. Mene konkretno zanima koliki je taj nužni dio,tko plaća troškove suda i utvrđivanje nužnog dijela, te da li ona uopće ima pravo tražiti nužni dio jer se odrekla nasljedstva iza pokojnog djeda ( svog oca). Hvala unaprijed..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija