Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

giorgina

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. otkaz i skračeno radno vrijeme

  Poštovani, zahvaljujem na informacijama koje su mi pomogle da se izborim za radno mjesto na kojem sam i ostala do prvog uvjeta za mirovinu.Sada uživam u mirovini i imam vremena voditi brigu o svojim bolesnim i potrebitim unučicama. Vaši savjeti su mi bili vjetar u leđa i dali snagu da se izborim za svoja prava. Hvala i želim Vam sve dobro.
 2. kako do podjele

  Hvala Vam svima na vrijednim informacijama koje su mi mnogo pomogle. Javljam završetak priče. Našla sam odvjetnika i nakon 2 sastanka i pričanja, objašnjavanja, a sa sestrom je bio i njen odvjetnik našli smo kompromis i rješili problem bez suda. Kuća je napokon etažirana sa time što je nečakov kat morao iči na sestru kojeg mu je ona prepisala, a mamin stan smo podjelile po pola i tako sam ga etažirala plus svoj dograđeni dio kao i ona svoj. Ispred kuće sam malo popustila u njihovu korist radi parkinga, što su me obeštetili iza kuće. Uglavnom priča je gotova i ja Vam se svima puno zahvaljujem .
 3. Poštovani, imam velik problem koji bi morala hitno riješiti. Radim kod obrtnika već dvadesetak godina, a zadnje 4,5 godine bila sam kao staratelj svojim unukama na dopustu radi njege djeteta s težim smetnjama u razvoju i sada kad smo napunile 8. godina dobila sam rješenje na još godinu dana na rad s polovicom punog radnog vremena radi njege djece s težim smetnjama u razvoju.Poslodavac mi se nikako ne može pomiriti sa tim rješenjem i maltretira me riječima.Poslodavac je dao napraviti novi ugovor kod advokata koji još nisam vidjela gdje me namjerava prebaciti na novo degradirano radno mjesto na sasvim drugom kraju koji nema veze sa radnim mjestom na koji sam primljena sve kako bi ja dala otkaz.Ja sam na radnom mjestu prodavača, a htijeli bi me staviti na farmu.Svaki dan mi govori raspored rada za sljedeči dan, a moram raditi i subotu kad nemam kome ostaviti djecu. Pošto mi je prije 5 godina poslodavac aktivirao mirovinu, obrt je prebacila na kćer, a mi nismo imali nikakav prekid. Dali imam pravo na otpremninu i kako se računa? Dali ide 5 godina unatrag ili 20 godina. Dali moram potpisati ugovor za novo radno mjesto, a ako ne potpišem dali dobivam otkaz. Kakva su mi prava i kako da se postavim?Hvala.
 4. kako do podjele

  Poštovani, imam problem sa sestrom oko podjele imovine nakon smrti majke gdje smo poslije ostavinske rasprave naslijedile 1/2 kuću (prizemlje) i okučnicu. Kuća nam je dosta izgrađena jer u prizemlju je bila mama, a još prije 30 godina dala mi je 2 sobe na korištenje koje koristim i danas i nastavila sam si dograđivanje kuće odostraga u vrt i to sada čekam legalizaciju. Na katu mi je sestra koja je isto sama izgradila, a iznad nje njen sin ima još kat i potkrovlje, koje nije legalizirano.Po kvadraturi meni bi u prizemlju od mame pripalo još 11m2, a sestri još uvijek ostaje soba, kupatilo, kuhinja. Dali se može djeliti geometrijski i dali imam pravo na pola čestice ispred i iza kuće, ako je njezin sin već sve zauzeo odispred što sa parkom što sa parkingom koje i meni jako treba pošto pored ostalog imam i invalidnu djecu.Sestrić se protivi da se povuče sa moje polovice i dali je u pravu, dali ja imam pravo na tu svoju polovicu bez obzira na sestrića.U rješenju o nasljeđivanju imam pravo i na pola garaže koja je sa druge strane kuće. Dali me za garažu moraju isplatiti ili dobivam polovicu. Cijela kuća se proteže i preko moje polovice terena, pa pitam dali imam pravo na neku zadovoljštinu, pošto ja nisam imala mogučnosti dizati kat, a kasnije su isto dozvolili sinu i kod mene skoro nikad nema sunca pošto sam stražnja strana.Ja i sestra koristimo zajednički prolaz, a njen sin , a može i ona koriste i stepenice sa druge strane kuće, samo tamo joj nisu ucrtane stepenice, a na zajedničkom ulazu jesu. Dali to mora ostati tako ili se mora maknuti sa ulazom.Šta je meni sada činiti i od kuda da krenem da bi došla do svoje polovice.Pošto se nikako ne možemo dogovoriti ko nas mora podijeliti. Hvala.
×