Jump to content

zdravkec

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok. Puno vam hvala na vašim savjetima! Nadam se da ce farsa uskoro završiti!
  2. A budući da ja nemam nikakav dokaz da sam mu platio, kako stvari stoje po tom pitanju? Kada sam mu platio bili smo prisutni moja supruga, ja, on i njegovi radnici.
  3. Znači da ne postoji način da ga prislim da završi radove niti da mi izda račun za iste!?
  4. Alat su donijeli njegovi radnici jer su došli završiti radove, no budući da ih nisu završili (jer im je falio dio građe koju je vlasnik bez mog znanja uzeo od mene, da ne kažem ukrao) ja sam im pri odlasku uzeo alat (ručni cirkular) i rekao da ce ga dobiti kad zavrse radove i ispostave račun za iste.
  5. Ruby hvala na odgovoru. Ne znam kakvu tuzbu sprema i da li ju uopće sprema. Nisam uzeo alat kako bih si priskrbio neku materijalnu korist, nego čisto kao garanciju da se radovi završe. Ima li on osnove za prijavu iako vrijednost alata po mojoj procjeni ne doseže 1000 kn? Po Vama što mi je najbolje učiniti?
  6. Poštovani! Dogovorio sam izmjenu krova s jednom tvrtkom. Nekoliko stvari nije odrađeno kako treba, ali sam ipak platio (bez računa) jer je obećano da će biti popravljeno. Nakon zvanja i moljenja ipak su se pojavili, ali opet nisu napravili posao do kraja pa sam im uzeo alat (polovan, novi je vrijednosti 1200,00 kn) kao garanciju da te doći završiti dogovoreno. Rekao sam da će ga dobiti kada završe radove te donesu račun za iste (jer ga nisu izdali). Sada vlasnik firme zove snimajući razgovor i prijeteći tužbom. Dakle, radovi nisu završeni, uz to je vlasnik firme bez moga znanja odvezao dio materijala koji je potreban da bi se radovi završili. On odbija izdati račun jer mu je moja supruga rekla da nam ne treba budući nije očekivala da bi se stvari mogle ovako zakomplicirati. Što mogu očekivati ukoliko dođe do tužbe? Hvala!
  7. Zalosno je sto sada ta osoba ne snosi nikakve posljedice zbog svojih lazi!! Inspektor nam je rekao da jedino mozemo podici privatnu tuzbu. Zato sam postavio pitanje ovdje, da vidimo sto i kako. Nije nam u cilju izvuci nikakvu materijalnu korist, nego pokazati doticnoj da ne moze samo tako, bez posljedica poslati zeni pred porod socijalnu sluzbu!!
  8. Ta "zena" poslala je email u centar za socijalnu skrb i napisala da moja supruga maltretira dijete. Ažurirano Na osnovu toga su izasli socijalna radnica i policijski inspektor.
  9. Tih 100 kn je sada najmanje bitno. Supruga je to rijesila s administratoricama grupe. Najveci problem je taj da ta osoba nece snositi nilakve sankcije ukoliko ne pokrenemo neku tuzbu!! Dakle, misljenja ste da ju supruga treba prijaviti za lazno prijavljivanje! Gdje podnijeti prijavu, kakva je daljnja procedura?
  10. Bila je prijavljena za maltretiranje nase trogodisnje kcerkice!!
  11. Iznos nije velik, 100 kn. Ali taj iznos sada nije ni bitan, sto si ljudi danas sve dopustaju. Znaci misljenja ste da ju svakako trebamo tuziti?
  12. Postovani, lijep pozdrav, molio bih Vasa razmisljanja i savjete!! Naime, supruga je preko jedne grupe na facebooku kupila izdajalicu za bebu. Nakon sto je sve uredno platila, dolazi izdajalica u neispravnom stanju (nedostaje jedan dio) i prekrivena s plijesni iako je doticna rekla da je ona ispravna. Zatin supruga trazi da joj "prodavacica" vrati novce, a mi vracamo izdajalicu, ona to obecaje, ali nikako da plati, uz to jos i salje sliku uplatnice koja uopce nije proknjizena. Ali sada dolazimo do vrhunca. Jucer mojoj zeni, koja u ponedjeljak treba roditi, dolazi inspektor i socijalna radnica jer je od strane te iste koja joj je prodala izdajalicu prijavljena za maltretiranje trogodisnje kceri, o cemu naravno nema govora. Dakle prijavila ju je osoba koja ju ne pozna, nikada ju nije vidjela i zivi od nas tristo kilometara!! Naravno te optuzbe su odbijena!! E sada nas zanima sto uciniti, postoje li bilo kakve sankcije za tu laznu prijavu, da li da sada mi podnesemo tuzbu za uznemiravanje (kao sto sam napisao supruga u ponedjeljak ima dogovoren carski rez i dosta je potresena), laznu optuzbu, prijevaru? Molio bih Vase savjete!! Unaprijed hvala!
  13. Hvala. Onda cu jos neko vrijeme pricekat s podizanjem tuzbe. Nikad covjek nezna sta se moze dogodit, mozda u medjuvremenu vrati dug pa si mozda ustedim povlacenje po sudovima. A i svom "prijatelju" troskove parnice, he, he!! Hvala Vam na odgovorima i isprika ako sam Vas ugnjavio!!
  14. Ok. Dakle, po Vama najbolje bi bilo podnijeti tuzbu i imati strpljenja!! Jos bih molio da mi kazete jesam li dobro shvatio kada mi istice rok od 5 godina do kada bih trebao podnijeti tuzbu. Ugovor je potpisan 09.03.2012., rok za povrat je 08.03.2013. Koji je sad datum do kojeg moram podnijeti tuzbu, 08.03.2017. ili 08.03.2018.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija