Jump to content

malavelika

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Laik sam kao i ostali pretpostavljam pa ne znam šta im znače ti pusti članci zakona navedeni u rješenju.. piše da žalba ne odgađa izvršenje rješenja sukladno čl. 120 st. 3 ZOMO a onda u uputi o pravnom lijeku sukladno čl. 120 st. 1 se možeš žaliti u roku 15 dana... može li mi netko reći na što se odnosi dio o čl. 120 st. 3 ZOMO... p.s. Rješenje o profesionalnoj invalidskoj..60-40 %..donešeno je privremeno rješenje dok se ne utvrdi da li branitelj ima priznat status hrvi...a poslato im je uredno 1. i 2 stupanjsko rješenje od utvrđenom statusu hrvi (20%)....pa ne znam zašto su to propustili... ako se žalim da li će mi se za vrijeme dok se ne riješi žalba isplaćivati ovim rješenjem određena mirovina ili moram čekati ishod žalbe....važno mi je jer sam nezaposlen unaprijed hvala.
  2. Hvala ti ali zanima me nešto drugo...da li postoje kakve zakonske zapreka da policajac RH ima dvojno državljanstvo.
  3. U svjetlu zadnjih događaja gdje određene osobe koje imaju problema sa kaznenim progonom bježe u BIH i dobivaju dvojno državljanstvo, zanima me ima li kakvih zakonskih zapreka za hrvatskog državljanina pripadnika MUP-a (policajac) da ima dvojno državljanstvo ( npr. BIH)?
  4. Ispustila sam reći da je već je radio ratni put za HRVI pa ne znam da li je to potrebno opet radit za HZZMO? Ako je onda ćemo ponovo ali valjda ne bi ni dobio HRVI da nije bio u ratu odnosno nije uradio ratni put? I skupio je dovoljno nalaza za ovih 5 godina ( + bolničko ležanje na psih. )
  5. Suprug mi je djelatnik Ministarstva obrane ali ne kao DVO već obični djelatnik. 2003 je imao prometnu nezgodu idući na posao (ozljeda vratne kralježnice) i na bolovanje je pošao kao ozljeda na radu koje se u međuvremeno proširilo na ptsp. Zahtjev za priznavanje HRVI na osnovu PTSP je podnio zadnji dan roka i u međuvremenu mu je prvostupanjska komisija utvrdila 20 % i to je potvrđeno u zg te mu izdato privremeno rješenje do 31.05.2008.g. Bio je jedno 6 do 7 puta na HZZMO i svaki put mu je bilo "bolest u fazi liječenja". 5 puta je bio u ZG i onda je sada po novome u našoj županiji. Sada mu ta HZZMO komisija traži ratni put i još neke gluposti. Je li moguće da bi to bio kraj više što se tiče HZZMO odnosno koji postotak je najbolje da dobije ? Šta se dešava nakon isteka privremenog rješenja za HRVI? Da li ga sustav automatski šalje opet na komisiju ili je to nešto što moramo sami napraviti u vidu nekog zahtjeva ili slično? Oprostite na ovoliko puno pitanja ali suprug mi je stvarno na rubu živaca sa svime. Ne može podnijeti ni razgovor na tu temu kamoli nešto drugo. Kaže da bi od svega odustao da ima kakva otpremnina u MO ali i to su sada izgleda zamrzli. I naravno da se još više zakomplicira od ove nove godine sve ozljede na radu vodi liječnik medicine rada kojeg firma izabere i taj je liječnik udaljen od našeg grada preko sto kilometara i mora putovati toliko ukoliko želi dobiti doznake za bolovanje.
  6. Upravni-pravnik sam (viša) po starom sistemu i zanima me da li postoji program kojim bi mogla polagati razliku predmeta pa da dobijem diplomu upravno-pravnika po bolonjskom procesu?
  7. Kao što mi je frendica rekla- prođoh....i nije bilo tako teško kad si spreman....najveća frka mi je bila zup-zus ali ispitivač je bio tako uljudan i prošli smo cijeli zup-zus-uredsko kroz razgovor (tip pitanja je što ako......) a ostalo je bilo ok. Uglavnom čuvena "baba" mi nije potrefila.... grupa s kojom sam potrefila je bila šarolika od srednje škole do upravnih-pravnika, diplomiranih pravnika, jedna što ima magisterij.....neki ispitivači profiliraju grupe sukladno školi kao i pitanja a nekima to upće nije bilo bitno.......evo nekih pitanja kojih se mogu sad sjetit: Ustav: (po grupama pita) Što je ustav Središnji uredi državne uprave Himna Grb Zup-zus-uredsko (pita u grupi i pita sukladno školi koju imaš) Što je to ZUP? Načela Prekluzija Rokovi Neposredna dostava i što ako ne zateknemo osobu nakon prve obavijesti ? Povrat u prijašnje stanje Rad I stupanjskog tijela po žalbi Obnova postupka Prethodno pitanje? S čime se pokreće postupak na upravnom sudu? Protiv kakvog upravnog akta? Bilo je još ali se ne mogu sjetiti EU (pitao nas je u grupi) S kojom je zajednicom stvorena EU? Druge zajednice i koje godine su bile? Valovi širenja Institucije EU? Šta radi revizorski sud? Vijeće ministara? Komisija? Kako je išao proces s EU i hrvatskom? Koja dva poglavlja se uopće neće otvarati u pregovorima ? Lokalna i službeničko (svakog zasebno pitao) Jedinice lokalne samouprave? Kako se zovu predstavnička tijela jedinica lok. samouprave? Kako se financiraju jedinice lokalne samouprave? Povrede službene dužnosti: Kazne za lake povrede službene dužnosti? I to bi bilo što se mogu sjetiti? Ispitivači su bili ok ali mogu reći i da su svi u mojoj grupi znali odgovore kad ih se pitalo pa zato savjetujem - učite!
  8. meni ti je isto tako.....sutra dan D.....imam osjećaj da ništa ne znam.....jučer pregledavam postove i nađem još neka pitanja za koje pojma nema odgovor.....frka mi je ....a najviše za moj posebni dio s obzirom da je materija opširna a ja to u biti ne radim,,,,,,,,onda vidimo se sutra
  9. I još se nadam da mi neće ta baba potrefit....i još nešto ima li itko koje pitanje iz posebnog dijela što se tiče MUP-a
  10. Meni ti je isto ful nervoza....učim već dva tjedna a posebni dio imam iz MUP-a koji uopće ne radim u svakodnevnom poslu i to mi oduzima najveći dio vremena....i najveći dio učenja....jer koliko ima u općem dijelu toliko imam u posebnom.....užas....sve mi se miješa
  11. Ima li netko tko polaže 28.09. i ako imate još neka pitanja koja budu a da još nisu objavljena na ovim postovima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija