Jump to content

šumarka

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije naslijedila mirovinu, jer nije on ni bio u mirovini, imao je prava, ali ju nije želio (ne znam zašto), već je po njegovoj smrti ona pokupila svu njegovu dokumentaciju i ishodila sebi njegovu mirovinu iz razloga što se njoj više ne radi, a prema informacijama koje je dobila - da ima pravo na nju. Jeste, jedinac je, ali samo provjeravam da li je ova informacija koju sam primila točna da možemo znati što da radimo dalje jer ne želimo da ona dobije dio.
  2. Isprike, ali bih se htjela ubaciti po pitanju nasljednog reda. Prvo bih objasnila situaciju, a onda bih postavila pitanje. Suprug i ja živimo sa njegovim djedom, dok je njegov otac umro, a majka je još živa, međutim zbog svojih privatnih razloga je napustila svoju obitelj prije 8 godina. Po smrću supruga, moga svekra, ona je ishodila sebi suprugovu mirovinu. Moje je pitanje, tko po smrti suprugova djeda ima pravo na nasljedstvo? Samo moj suprug - njegov djed ili i njegova majka tj. snaha (zbog obiteljske mirovine) ? Jer sam prema nekim informacijama čula da i ona ima pravo na pola upravo iz razloga te mirovine. Ako je tako, što je najbolje uraditi da ona ne dobije ništa? Lp Nina
  3. šumarka

    odšteta

    dobar dan ne znam da li spada ova tema u ovaj dio, ali da pitam, jer je pomalo i komplicirano otac je kupio prije 8 godina auto, kojega je posudio sinu (mome bratu) i njegovom kolegi, u ovome slučaju je vozio taj kolega koji je auto slupao. prema saznanjima, donesena je presuda da taj kolega otplati odštetu, što on nije učinio, a otac nije otplaćivao kredit za auto kao ni osiguranje za auto i to se naravno nabralo kod svakog cca 30 000 kn. nedavno je došlo rješenje sa suda gdje je otac dužan osiguranju otplatiti 30 000 kn u jako kratkom periodu, na što je on dao podatak svome odvjetniku gdje taj dečko živi da mu se stegne s plaće ili proda štogod mu je vrijedno u stanu i da se to nadmiri. međutim, tu je on mene zvao da ja njemu dadem broj svog tekućeg računa na koji će sjedati ti novci (koje treba otplatiti osiguranju) jer on ne može svoj dati iz razloga što će mu odmah banka sjesti na račun zbog naplate svojih dugova. nisam dala nikakav broj računa, jer mi tu nije jasno, ako osiguranje traži svoj dio, što on ima davati svoj ili nečiji broj računa na koji bi sjedali novci?
  4. da, imovinu je dobio od obitelji i kasnije je darovao ocu. ako je tako, ok djed se boji da bi mogla tražiti nešto jer su skoro jednom ostali bez krova nad glavom radi nje.
  5. dobar dan. ovako, imamo jednu situaciju. svekar je umro, bio je oženjen, iako sa ženom nije živio više 8 godina. imaju sina jedinca i otac od svekra je živ. što se tiče posjedovanja, u početku kad su se vjenčali na njega je bila kuća od ujne, međutim zbog zakonskih problema koje je prouzročila njegova supruga prepisao je sve što je imao na svoga oca. živjeli su u kući od njegova oca, na kojoj su dogradili jedan dio. pitanje je, da li pokojnikova supruga ima pravo na dio kuće ili na bilo što , iako on već godinama nije imao ništa, nikakav posjed. hvala , pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija