Jump to content

yoga

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. prodaja putem interneta

  Hvala na odgovoru. Trenutno sam u radnom odnosu, da li i u tom slucaju ide opcija s pausalnim obrtom?
 2. prodaja putem interneta

  Ok, preformulirat ću pitanje: da li prodaja stvari vlastite izrade putem interneta u manjem opsegu predstavlja prekršaj i da li postoji neki limit do kojeg se mogu primati uplate na račun bez pravnih posljedica. Da li netko nadgleda promet na privatnim računima u bankama? Dajte, sigurno ima ljudi koji tako prodaju, ako ništa drugo onda rabljene stvari i odjeću koja im više nije potrebna. Kakva su iskustva?
 3. Poštovani, izrađujem nakit i za sada nemam registriran niti obrt, niti d.o.o. jer je sve još u početnoj fazi. Isti bih prodavala putem internetske stranice Etsy ili sličnih. Zanima me mogu li to kao fizička osoba bez izdavanja računa kupcu ili moram biti registrirana kao pravna osoba i platiti na to porez. Imam informaciju da dok god se ne radi o velikim iznosima mogu prodavati kao fizička osoba (navodno do 13000 € godišnje), račun kupcu zajedno s robom izdaje Etsy, a oni od moje cijene sebi uzmu svoju proviziju.
 4. Dijete kao.porezna olaksica i alimentacija

  Treba li mu porezna kartica i u slucaju da radi samo privremeno, odnosno samo mjesec dana kako tvrdi ili samo u slucaju stalnog zaposlenja? Skolu nemam zbog cega zvati jer je zavrsio cetvrti (zadnji) razred srednje strukovne skole, a kako nije polozio drzavnu maturu ne moze se upisati na faks. Ako zovem Poreznu upravu hoce li vidjeti da radi ako jos nema svoju poreznu karticu?
 5. Molim za informacije, rastavljena sam majka djeteta koje zivi s ocem na ciji racun uredno placam alimentaciju. Dijete je na poreznim karticama prijavljeno kao porezna olaksica na roditelje u jednakim omjerima (pola na oca, pola na mene). U lipnju ove godine dijete je zavrsilo cetvrti razred srednje skole, nije uspjelo poloziti maturu i zaposlilo se, navodno privremeno, na mjesec dana. Sada me trazi da ga ja odjavim sa svoje porezne kartice da bi mu poslodavac mogao isplatiti placu, kako kaze. Zanima me koji bi mu bio motiv za to s obzirom da u tih mjesec dana sigurno nije presao limit od 15000 kn, a ja cu ga time izgubiti kao poreznu olaksicu (manja placa, gubitak prava na povrat poreza) s obzirom da i dalje uredno placam alimentaciju i uzdrzavam ga. Da li me mulja i poceo je raditi.za stalno, a ne zeli mi reci kako bih i dalje placala alimentaciju ili zaista ima nekih prepreka kod njegovog poslodavca ako je prijavljen na moju Pk? Hvala
×