Jump to content

nerazu

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. hvala ali umalo je došlo do još većih problema u firmi zbog vaših odgovora jer u sudu i državnom odvjetništvu tvrde drugačije nego što vi savjetujete.
  2. recite mi još kako stoje stvari u slučaju da mi i prođe 15 - 30 dana od isteka prometne dozvole i da dobijem tu kaznu od 700kn da li poslije toga mogu otići na tehnički i napraviti novu prometnu dozvolu bez odjavljivanja vozila?
  3. a u novoj polici osiguranja su navedene sadašnje pločice, ako odjavim da li ću dobiti iste ili ne?
  4. hvala, našao sam na internetu - Pokusne pločice za obavljanje tehničkog pregleda vozila
  5. da li znaš da li mogu dobiti probe i postupak? da li dobijanje probnih ovisi o njihovoj dobroj volji ili nečemu drugom?
  6. Kako onda da odvezem auto na tehnički pregled?
  7. Izgubio sam nedavno novčanik u kojemu je bila i prometna dozvola. Otišao sam na MUP i dobio potvrdu da sam izgubio prometnu i s tom potvrdom sam namjeravao otići na tehnički po novu prometnu. Međutim istekla mi je registracija prije desetak dana što nisam uočio na vrijeme jer mi tehnički pregled vrijedi još uvijek do 10-tog idućeg mjeseca. Imao sam raskorak između zadnjeg plaćanja osiguranja i tehničkog pregleda, tako je ispalo prošle godine eto. Otišao sam prvo u osiguranje i platio/obnovio policu koja teče sa današnjim datumom i zatim otišao na tehnički pregled po novu prometnu dozvolu. Međutim djelatnik na teh. pregledu mi je rekao da mi ne može napraviti novu prometnu dozvolu jer mi tehnički pregled vrijedi manje od dva mjeseca i da ću prvo morati napraviti novi teh. pregled na kojemu će se napraviti i nova prometna dozvola. Ja sam mislio pošto mi tehnički vrijedi još 3 tjedna da mogu sada izvaditi novu prometnu bez problema nakon što obnovim policu osiguranja iz razloga što sada trenutno nemam novaca jer sam izgubio novčanik, dokumente i sav novac a novaca za tehnički pregled ću imati na plaći 8-ga narednoga mjeseca prije nego mi istječe sadašnji tehnički pregled pa bih tada i obavio novi teh. pregled. Nisam našao na internetu ništa vezano za ovu moju problematiku pa vas molim da mi samo potvrdite da li je to istina i po zakonu kako tvrdi čovjek na teh. pregledu ili ne. I još me zanima ako ne mogu sada dobiti novu prometnu dozvolu nego tek na novom tehničkom pregledu da li može biti problema dok budem vozilo vozio na tehnički pregled i kakvih. Pošto sada imam samo obnovljenu policu osiguranja i potvrdu o izgubljenoj prometnoj dozvoli koja je u stvari istekla prije desetak dana. Vozačku dozvolu imam. hvala
  8. Supruga je bila tih dana u sudu u državnom odvjetništvu i rekli su joj da je ta procedura i komunikacija između poslodavca i ovrhovoditelja normalna praksa i da nije protuzakonita. Na osnovu čega vi tvrdite onda da jeste? I našli su to rješenje po broju bio je pogrešan datum upisan i supruga mora isplatiti taj traženi iznos... tako da... ne znam šta reći
  9. Hvala vam puuno na dodatnim pojašnjenjima. Supruzi je jučer pozlilo na poslu, narastao joj je tlak i srce sa kojim inače ima problema joj je počelo jako preskakati od stresa tako da u sud idemo u ponedjeljak ujutro konačno.
  10. Upada u oči navod Alfe iz gore priloženog dokumenta da ovo sadašnje potraživanje temelje na ispravi koja datira od 05 05 2018. Supruga nikada nije dobila takav dokument. I niti su ga oni sada poslali supruzi na uvid a trebali bi ako se potraživanje temelji na takvoj ispravi zar ne? Pitam se zašto nisu nikada pa ni sada poslali supruzi na uvid taj dokument? Jer ovaj papir koji su sada poslali liči na rekla-kazala bez valjanoga dokumenta zar ne? Sada ispada da oni samo žele naše novce ali bez zakonske osnove zar ne? I taj datum 05 05 2018 je bila subota. Vrlo mutno i čudno.
  11. Evo stigao je papir iz Alfe u kojemu navode da se njihovo potraživanje naplaćuje temeljem ovršne isprave koja datira od 05 05 2018 a koju nismo nikada niti vidjeli niti je primili sa navedenim datumom niti ikada do današnjeg dana. a sve se odigralo ovako: nakon što je Alfa naplatila zadnju ratu kompletnog duga mojoj supruzi računovodstvo njene firme je poslalo pismeni upit Alfi da li je dug otplaćen i da li još ima potrebe za obustavom na plaću. Nisu ništa odgovorili dva mjeseca i onda su poslali ovaj papir koji sam već priložio gore u komentarima. I nisu poslali papir iz kojega se vidi koliki je iznos otplatila njena majka za života a koliko je otplatila supruga iako smo ih lijepo zamolili da to učine. Samo su joj poslali još jednom isti papir koji su još prije davno poslali to jest kopiju dokumenta kojim se izvršava prijašnja obustava na plaću. Koliko smo shvatili iz ovoga papira ispada da Alfa nije uopće znala da će taj dug biti otplaćivan u ratama pa zato traže još novaca?? Razum mi govori to ako su oni potraživali od moje supruge da plati dug njene pokojne majke i ako je dogovoreno plaćanje u ratama i dug se i jeste otplaćivao u ratama pa kako onda Alfa nije bila upoznata sa time? Meni to izgleda kao bacanje prašine u oči dok te ne pokradu na lukavi način iza leđa. Danas idemo u sud.
  12. Iskreno rečeno nismo se ni sjetili jer smo bili zatečeni a supruga se šokirala i pala u očaj kad smo vidjeli da od nas traže još novaca iako smo im sve otplatili. Išli smo prvo pitati njih za pojašnjenje koje još uvijek čekamo. Hvala na savjetu to će mo i učiniti
  13. ovaj prvi dug od pokojne punice je bio po sudskoj odluci i sud je izdao rješenje za ovrhu na plaći. taj dug tim putem je u potpunosti otplaćen sa kamatama još prije dva mjeseca. I ne nije Alfa otkupio dug već je pokojna punica uzela kredit kod njih u Alfi za života. U računovodstvu firme gdje supruga radi ne kažu puno osim da su postupili po tom papiru i nastavili skidati supruzi novac.. I na tom papiru koji su zadnji poslali iz Alfe se nalazi neispravna mail adresa na koju smo htjeli poslati upit. Tek kada smo ih nazvali na telefon ženska je rekla da će dati svoju privatnu mail adresu pa će ona upit proslijediti 'upravi' naš upit. Poslali smo upit da nam daju točne informacije o tome koliki je dio kredita pokojna punica otplatila a koliko je moja supruga i da nam papirnato i pravno objasne na osnovu čega sada traže tih 6900kn nakon kompletne otplate duga. Ženska koja se javlja na telefon kaže da su taj naš upit proslijedili svom odvjetniku od kojega će se dobiti odgovor. i sad čekamo odgovor. Pretpostavljam da ako su uključili svog odvjetnika da nešto ne štima i da nešto smišljaju. Jer sve podatke o otplaćenom kreditu imaju u svojoj poslovnici. Ne znam što nam sad mogu 'smjestiti' ili 'nakačiti'..
  14. Zatražili smo od njih da papirnato i pravno opravdaju to potraživanje. zasada imamo samo papir iz firme u u kojemu Alfamodus sugerira računovodstvu firme da ne prestaju sa obustavom plaće dok god to oni ne kažu. I iz toga papira je vidljivo da se spominje da u iznos nisu uračunati odvjetnički troškovi, o čemu oni to uopće pričaju? da li to znači da nas nikada neće ostaviti na miru sa traženjem novaca?? je li to legalno ili kriminal, polukriminal? Mislim ono, otplatili smo kompletan dug sa kamatama poslije smrti punice i bili smo zvali direktno Alfamodus da nam kažu koliki je točno kompletan dug sa kamatama i sve dogovoreno i otplatili cijeli dug i kamate i oni opet traže nekih 7000kn? jesu li oni toliko poremećeni ili su samo kriminalci koji obitavaju po rupčagama u zakonu ili šta su već? Čekamo papir sa obrazloženjem od njih pa tjeramo dalje slučaj dokle god ide
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija