Jump to content

marg

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem. A da li se to pravo služnosti prolaza, (kroz dvorište, stubište i dio potkrovlja, a da se to pravo služnosti prolaza prenosi na nasljednike i eventualne buduće kupce) može regulirati u rješenju o nasljeđivanju (po dogovoru u ostavinskoj raspravi)? Hvala
  2. Po tome bi trebalo i potkrovlje odrediti kao zajedničko (sada je određeno da je svaki od nas vlasnik po jedne polovine potkrovlja, ali ja moram prolaziti njegovim dijelom do svog). Druga strana ne želi da bude zajedničko već da ostane njegovo vlasništvo, a ja da imam pravo služnosti prolaza pa zbog toga i pitam kako ostvariti pravo služnosti prolaza kroz dvorište, stubište i dio potkrovlja (do mog dijela), a da se to pravo služnosti prolaza prenosi na nasljednike i eventualne buduće kupce?
  3. Vlasnik sam stana i polovine potkrovlja u obiteljskoj kući te polovine dvorišta. Do stana se dolazi preko dijela dvorišta kojeg je vlasnik brat, a isto tako i stubištem koje je u njegovom vlasništvu. Do mog dijela potkrovlja također moram prolaziti preko polovine koja je u njegovom vlasništvu. To je sve ista katastarska čestica i sad etažiranjem želimo potvrditi raspodjelu vlasništva na k.č. Kako ostvariti pravo služnosti prolaza kroz dvorište, stubište i dio potkrovlja (do mog dijela), a da se to pravo služnosti prolaza prenosi na nasljednike i eventualne buduće kupce?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija