Jump to content

andreja3

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Eos Matrix traži da hitno iznesem svoju ponudu

  Hvala vam na savjetu. Sad mi nešto nije jasno (očito nisam dobro upoznata sa zakonima jer sam godinama živjela u inozemstvu) Ali pročitala sam da se osobni bankrot može "proglasiti" ako se radi o dugovanjima do 20.000,00 kn. Jel to zaista tako?
 2. Eos Matrix traži da hitno iznesem svoju ponudu

  Hvala Vam, tako ću napraviti pa dalje u borbu! Samo bojim se da tome nikad kraja..
 3. otvaranje j.d.o.o. par informacija

  Hvala puno Lp
 4. Pozdrav! Molila bi ako mi netko može konkretno odgovoriti na par pitanja: 1. da li sam dobro shvatila da mogu biti zaposlena na puno radno vrijeme u jednoj firmi i biti direktor j.d.o.o.-a? 2. Kako si onda isplaćivati plaću (kad već jednu primam tu gdje sam zaposlena)? 3. Ako bi ja bila direktor j.d.o.o., a radim u drugoj firmi, to znači da moram zaposliti nekoga na Ugovor o radu ili može biti i student preko student servisa? Hvala unaprijed!
 5. Pozdrav svima! Po ni sam više ne brojim koji put, opet Eos Matrix! Dobila sam mail u kojem mi nabrajaju moja dugovanja prema njima, 6 stavaka, cca skoro 200.000, kn. Za dvije stavke znam o čemu se radi, treću pretpostavljam da je to prastari minus po tekućem, al za ove ostale tri nemam pojma o čemu se radi jer oni pišu "dugovanje broj 1234567891...... iznosi: kn" Odgovorim na mail da nemam pojma o čemu se radi i kakvim dugovanjima pišu. Dobijem odgovor opet isto: nabrojenia dugovanja pod brojevima ".............." iznos taj i taj. I na kraju: Molimo da nam hitno dostavite očitovanje o mogućnostima otplate ....." E sad, meni već poslodavac ovršuje 1/4 plaće (po nečem šta nema veze sa Matrixom) a oni čekaju na Fini i to sa 3 a ne 6 stavaka koliko su mi ih sad naveli. Imam plaću 4000 kn, 1000 mi skida poslodavac za ovrhu , znači od ovog šta mi ostane ja njima mogu plaćat max 300 kn mjesečno. U prijevodu, dok sam živa neću otplatit skoro 200000kn. Molim Vas savjet, šta da radim? Ako ima napišem 300 kn, otkantat će me, samim tim priznat ću neka dugovanja za koja nemam blage veze o čemu se radi. jer nisu mi htjeli odgovoriti o čemu se radi ni poslati dokumentaciju. Imovine nemam, ni nekretnine ni pokretnine, znači samo plaća.
 6. Redoslijed naplate ovrha - Fina/Eos matrix

  Sad mi je lakše! Hvala Vam puno!
 7. Redoslijed naplate ovrha - Fina/Eos matrix

  Borbena7, hvala puno na odgovoru. Znači, ako sam dobro razumjela, sljedećih 10 mjeseci ću dobivati samo pola plaće!? jer 1/4 mi već skida poslodavac, a još 1/4 ovrha FINE.
 8. Redoslijed naplate ovrha - Fina/Eos matrix

  Toliko sam sva u panici da vam se nisam ni zahvalila na javljanju.. hvala Vam!!
 9. Redoslijed naplate ovrha - Fina/Eos matrix

  Ne, poslodavac mi skida ovrhu od sasvim druge firme koja nema veze sa EOS matrixom, dakle dva različita vjerovnika
 10. Pozdrav svima! nadam se da će mi netko moći pomoći odgovorom jer u Fini mi nisu znali reći šta da radim! Dakle, Eos Matrix me blokirao prije par dana, i oni su mi jedini u očevidniku. Ali, meni poslodavac već skida 1/4 plaće po rjršenju o ovrsi koje je zaprimio i regularno postupa po tome, samo što vjerovnik nije išao na blokadu u Fini, nego je direktno poslao dokumentaciju poslodavcu o čemu me on uredno obavijestio i tako već par mjeseci 1/4 to funkcionira. No, sada mi je Eos Matrix "upisan" na Fini, blokirani su mi računi, otvorila sam zaštićeni i sve kako to već ide... Ali Fina nema pojma da meni poslodavac već skida 1/4 plaće, i zapravo Eos Matrix nije prvi u redu naplate , nego bi prvo trebala otplatiti ovo što mi poslodavac skida, a za to će bit potrebno još 10 mjeseci. U Fini mi nitko nije znao reći šta da radim, odnosno kako da spriječim da mi se skida još 1/4 Eos Matrixu????? Molim Vas ako mi netko može pomoći iskustvomili da me uputi šta da radim..Hvala..
 11. Eos matrix pisao poslodavcu

  Hvala puno!
 12. Eos matrix pisao poslodavcu

  A ok, hvala! Ma nije mi jasna još jedna stvar.. Kak eos matrix može tak slat moje podatke, nazivat cijelu familiju i pričat im o mom "slučaju". Tu ne vrrijedi famozni GDPR???
 13. Eos matrix pisao poslodavcu

  Pismo u kojem pišu da su oni od banke te i te preuzeli moj dug u iznosu..... i traže temeljem kopije administativne zabrane ovjerene kod javnog bilježnika 2009 da mi rade obustavu na plaći.
 14. Pozdrav svima! Molim vas za vaša iskustva i savjet.. Naime, nakon dugog niza godina konačno sam se zaposlila u HR. Dok nisam radila eos matrix mi je slao mailove za podmirenje dugovanja na šta sam ja odgovorila neka mi pošalju originale Ugovora o cesiji da su oni preuzeli dugove jer ja dugove ne priznajem i smatram da nisam ništa dužna. Jučer mi dolazi obavijest od poslodavca da ih je kontaktirao eos matrix, poslao im poštom kopije da sam ja dužna toliko i toliko i traže temeljem kopije koju sam 2009. potpisala kod javnog bilježnika obustavu sa plaće. Poslodavac ne želi meni raditi obustave i tražio je pismenim putem od njih originale o cesiji jer poslodavac smatra da oni ne mogu samo tako na temelju nekog pisma i meni raditi obustavu. napominjem , radi se o kreditima iz 2009. godine, zadnje što sam im uplatila je bilo prije više od 6 godina, od tad sam bila van HR i nezaposlena. Da li oni uopće smiju kontaktirati mog poslodavcai dostavljati im takve (moje) dokumente? I molim vas savjet sta da radim? Da li da uzimam odvjetnika? Čekam šta će oni poslati poslodavcu....? Nezz šta da radim.. Ako će mi raditi obustavu, neću imati od čega živjeti, plaća je mala.. Hvala svima, svaki savjet je dobrodošao!
×