Jump to content

Primorac i Zagorka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Molio bi Vas za savjet. Moje je ime D...... Nisam u najboljim odnosima s osobom koja se smatra mojom majkom. To je početak. Moja sestra , osoba o kojoj tipkam(majka) i ja živjeli smo godinama u zajedničkom domaćinstvu tj stanu u gradu. Kupili smo neki teren u zaleđu, u njega sam uređivao zajedno s mojom majkom bez ikakvih sudjelovanja moje sestre. U tom trenutku ulog je bio moj ulog rada u smjeni u INA RNR i radnice na šanku u kafiću. Napravio se neki kostur kuće, papiri dozvole, ali gospođa majka počinje izvoljevati po rasporedu, i ja dižem ruke od svega. Kako sam uložio puno zdravlja, slobodnog vremena , a i nemali novac kuna , htio sam zasnovati obitelj na tom terenu. U tom trenutku gospođa prepisuje imanje u korist moje sestre i mene u pola sestri a pola meni. Razlog je bio njena netrpeljivost prema njenom drugom suprugu . I sad se dolazi ugovor o podijeli imanja, ja dolazim kao potpisnik tog ugovora, za njega saznajem sat vremena prije potpisa ( čisto informativno koliko treba za sastav ugovora čestice, jmbg, ) kao to je hitnost i tako dalje. Razočaran u svoje najbliže , želim se odseliti iz stana koji je vlasništvo moje majke. Nakon nekog vremena upoznajem osobu, koja je krasna prema meni, ma što krasna prekrasna kao i njena familija. Moja draga me savjetuje kako je u duhu katolika da se oprosti svima , pa i ja opet želim sve najbolje. Ostajem živjeti u stanu . Oni mi žele upisati, prepisati imanja, ali ja to izbjegavam (da njenu familiju ne dovedem u nezgodan položaj jer je to jako bogata familija) U taj stan opet kao dobar katolik i vjerujući u familiju ulažemo nekoliko tisuća eura u uređenje stana. Nakon nekoliko mjeseci suživota , gdje je moja draga uložila novce, iskustvo i vrijeme , majka odlučuje prepisati stan na svoju kćerku. Ostajem zapanjen, napravim ono što mi je bilo u srcu. Ljut , bijesan,porazbijam neke stvari , završim u zatvoru, obiteljsko nasilje, osuda, sranja , Nakon 24 sata hlađenja, dolazim u stan. U razgovoru s sestrom govorim da ne želim komunicirati s njenom majkom, I sad pitanja 1. Vlasnik stana je sestra, ključ od stana ima sestra ja, i majka. Sestra je izričito rekla da mogu živjeti u tom stanu, i da onaj tko tu živi plaća sve režije. To je sve ok, E sad bi majka trebala doći u grad i treba biti negdje. Smijem li ja zabraniti njen dolazak u sestrin stan u kojem ja živim i plaćam režije. Smijem li promijeniti bravu. 2.Što se tiče imanja. Koja je procedura za moguću razvrgnuću vlašnistva. Lp Dragan Nakon toga ostajem bez svoje drage koja nije izdržala moje probleme ( hvala joj što me trpila i moju neodgovornu bližu familiju)
  2. :poguzi:Hvala na odgovorima Vama i bovu. Vaši odgovori su mi pomogli da se zamislim o svojim pravima. Ovako sve djeluje jednostavno, zato bi Vas zamolio za još par odgovora. 1. U slučaju da me sestra hoće deložirati iz svog stana, na legalan način , tko plaća sve troškove u postupku. Imam li kakva prava ako sestra jednostavno promijeni bravu na ulaznim vratima, (dali da razbijem vrata, što je nasilni čin), i kako da dođem do svojih stvari kao što su putovnica, liječnički dokumenti. 2.U slučaju da ja promijenim bravu na ulaznim vratima u stanu koji nije moj a u kome živim 30 godina, smijem li promijeniti bravu i nedozvoliti ulaz osobi xy, 3. Protiv koga da podignem tužbu, sestre ili osobe xy za nadoknadu troškova, u stan je uložena ušteđevina moje partnerice. :hvala:
  3. :tikvan: Živim u stanu koji je osoba (koja kaže da mi je majka, zvati ću je osoba xy, što stoji u papirima). Osoba xy je prepisala stan na svoju kćerku.U uređenje stana prije par godina uložio sam dosta novaca i slobodnog vremena kao i novaca i truda svoje partnerice. Kćerka osobe xy je službeno prijavljena na ovoj adresi,a živi na drugoj adresi, dok smo osoba xy i ja prijavljeni na drugoj nekretnini u drugoj općini u suvlasništvu 50/50.Na toj nekretnini sam uložio puno novaca i zdravlja. Nakon što je osoba xy prepisala stan na svoju kćerku , napravio sam glupost i kažnjen sam zbog obiteljskog nasilja u obitelji, zabranom pristupa svojoj nekretnini u drugoj općini u periodu od šest mjeseci. Taj period je istekao prije pet mjeseci.Živim u izvanbračnoj zajednici oko 14 godina. Sad bi zamolio za savjete. 1. Dali me može moja sestra izbaciti iz ovog stana 2.Tko smije dolaziti u stan koji ja koristim bez odobrenja sestre i s kojom nemam komunikacije osim sms 3.Moja partnerica je uložila novce u stan i nekretninu u koju nema pristupa, kako da ona povrati svoje novce 4. Na mojoj nekretnini 50/50 pokušao sam osobi xy više godina savjetovati uređenje terena, neke stvari moja partnerica i ja pokušali smo urediti da teren ne nalikuje na cigansku čergu, . Nakon toga tražio sam pismenim putem od nje da se očituje o podjeli imovine. Ona to uporno odbija. Molim bilo kakav koristan savjet.:tikvan:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija