Jump to content

Erna88

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nema na cemu, drago mi je da mogu pomoci, znam kako se tesko dolazi do info sretno dalje
  2. Izjave se pisu ns osnovu individualnog iskustva/razmisljanja/vidjenja. Moje je takvo da sam ja pisala o svojoj obitelji i rodbini koji su ionako vecinom svi hrvati, i posjetama i provodjenju praznika u Hr kod bliznjih (navela lokacije, bez imena.. Ali to sve oni mogu provjeriti, ako hoce), o zajednickim Bozicnim/ Uskrsnjim ruckovima, o svom djelovanju u KUDu koji promice hr kulturu i obicaje, a sve sam to potkrijepila fotkama od djetinjstva pa do nedavno, pa cak i prijavama boravka kod rodbine u Hr.. U konzulatu su mi rekli da je netipicno prilagati fotografije, ali ja mislim da je i to bilo znacajno i da ne moze odmoci.
  3. Nema konkretne forme pisanja izjave. Ja sam dobila savjet da o svojoj pripadnosti pisem "od srca" i tako reci "pretjerano" a ne formalno i "sluzbeno" kako sam planirala..
  4. Nema na cemu hvala i vama na brzim savjetima i odgovorima. Zaista se nadam da ce moje iskustvo nekome pomoci
  5. Evo da javim da je moj postupak okoncan i pozitivno rijesen danas sam primljena u hrvatsko drzavljanstvo
  6. Ni na jedno moje direktno pitanje nisu dali konkretan odgovor. Npr. Kad mi je ispitivac kroz razgovor rekao da ne pripada mupu, ili na pitanja o daljnoj proceduri. Dao mi je naslutiti jedino da ce njegovo izvjesce biti pozitivno, ali nista vise od toga. Za sad je proslo mjesec dana od primitka izvjestaja u Zg.
  7. Žao mi je što trenutno nikako nemam vremena, a htjela bih da napišem poduži izvještaj o svom iskustvu na razgovoru. Zbog toga za sad samo ukratko: postupak još nije završen. Razgovor u MUP-u u Karlovcu je obavljen 25.01. gdje su mi rekli da je njihov rok za predaju izvještaja MUP-u u Zg 15 dana. Razgovor je trajao više od 1h, i većinom je bilo ispitivanje činjenica (imena i podaci roditelja, njihovih braće i sestara, datumi rođenja, zaposlenje, školovanje i sl.). Također sam dala izjavu na zapisnik, te priložila još dokumenata koje sam u međuvremenu prikupila.
  8. Danas sam dobila poziv iz Hr konzulata u Banja Luci da dođem 25.01. dopuniti zahtjev za primitak u Karlovačku policiju. S obzirom da nije ništa konkretnije navedeno o kakvoj se dopuni radi (nisu tražili nikakvu dokumentaciju), zanima me o čemu je riječ? Je li forma nekog informativnog razgovora ili možda popunjavanje upitnika o poznavanju hrvatske kulture i uređenja?
  9. Malo mi je to nejasno, ako zahtjev predajem kao punoljetna osoba, zasto su uz dokumente u kojima se izjasnjavam kao hrvatica, dok.po kojem se vidi da sam clan drustva koje promice hr. kulturu i naslijeđe, te ostali navedeni dokazi po kojima se vidi da kroz zivot zivim kao hrvatica ( sto se i trazi po zakonu), presudna izjasnjavanja roditelja? U zakonu se ne navodi koliko najmanje dokumenti sa izjasnjavanjem nacionalnosti moraju biti stari da bi bili bitniji od dokumenata koje se uopste ne traze (u ovom slucaju izjasnjavanja roditelja). I sta bi u slucaju odbijenice pisalo u obrazlozenju? U dopuni su mi izricito trazili sve upisnice sa fakulteta (od 2006.god) i da obrazlozim na koji objektivan nacin sam izjasnjavala pripasnost hrvatskom narodu. Osim toga, kao dodatak sam i predala maminu putovnicu gdje je vidljivo da je rodjena u Ogulinu i njen rodni list u kojem u rubrici nacionalnost pise hrvatica. Vjerovatno bi mogla naci i neki njen dokument u kojem se izjasnjavala kao hrvatica, ali od oca ne mogu. Da li me neko u MUPu moze informirati da li im je stvarno jos to ili nesto drugo potrebno? Da li postoji mogucnost za dodatnom dopunom dokumenata? Tel.broj 01/3788 589 za provjeru u kojoj fazi je zahtjev se vise ne koristi
  10. Poštovani, molim za Vaše mišljenje o mom slučaju. Podnijela sam zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo u travnju 2014.god. gdje sam se pozvala na čl.16. Zakona. Od dokumenata sam predala upisnicu na VI semestar fakulteta iz 2011.god. gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica, rodni list sa nacionalnim izjasnjavanjem kao hrvatica, potvrdu o članstvu u HKD Napredak iz 2012.god., i popratnu dokumentaciju: izjavu,maminu, bakinu i djedovu domovnicu, djedovu osobnu sa prebivalištem u RH. U srpnju 2015.sam dobila zahtjev za dopunu gdje se tražilo da na objektivan način predstavim svoju pripadnost hrvatskom narodu u formi zapisnika i upisnice svih semestara fakulteta gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica. Također su i fakultetu poslali upit o vjerodostojnosti mojih dokumenata. Sredinom kolovoza 2015. je u MUPu zaprimljena moja dopuna sa ovjerenim upisnicama svih semestara na fakultet (od 2006.god.-2011.god.) gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica, zapisnik gdje opisujem svoj život u hrvatskoj obitelji, turističke prijave boravišta u obiteljskoj kući u Hrvatskoj i kod ujaka, kao i lične fotografije sa putovanja i nastupa sa HKD-om u hrv.narodnoj nošnji.Također je fakultet potvrdio vjerodostojnost mojih upisnica. Zanima me da li na osnovu poslanih dokumenata imam pravo na hrvatsko državljanstvo? Kolike su šanse da me odbiju? Za koliko realno mogu očekivati donošenje rješenja? Da li može štetiti odbijenica koju sam dobila kao maloljetna u 2006.god. (u tom slučaju, mama nije jos imala hrv.drzavljanstvo)? Nemam nikakvih krivičnih prijava. Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija