Jump to content

Erna88

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema na cemu, drago mi je da mogu pomoci, znam kako se tesko dolazi do info sretno dalje
  2. Izjave se pisu ns osnovu individualnog iskustva/razmisljanja/vidjenja. Moje je takvo da sam ja pisala o svojoj obitelji i rodbini koji su ionako vecinom svi hrvati, i posjetama i provodjenju praznika u Hr kod bliznjih (navela lokacije, bez imena.. Ali to sve oni mogu provjeriti, ako hoce), o zajednickim Bozicnim/ Uskrsnjim ruckovima, o svom djelovanju u KUDu koji promice hr kulturu i obicaje, a sve sam to potkrijepila fotkama od djetinjstva pa do nedavno, pa cak i prijavama boravka kod rodbine u Hr.. U konzulatu su mi rekli da je netipicno prilagati fotografije, ali ja mislim da je i to bilo znacajno i da ne moze odmoci.
  3. Nema konkretne forme pisanja izjave. Ja sam dobila savjet da o svojoj pripadnosti pisem "od srca" i tako reci "pretjerano" a ne formalno i "sluzbeno" kako sam planirala..
  4. Poštovani, molim za Vaše mišljenje o mom slučaju. Podnijela sam zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo u travnju 2014.god. gdje sam se pozvala na čl.16. Zakona. Od dokumenata sam predala upisnicu na VI semestar fakulteta iz 2011.god. gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica, rodni list sa nacionalnim izjasnjavanjem kao hrvatica, potvrdu o članstvu u HKD Napredak iz 2012.god., i popratnu dokumentaciju: izjavu,maminu, bakinu i djedovu domovnicu, djedovu osobnu sa prebivalištem u RH. U srpnju 2015.sam dobila zahtjev za dopunu gdje se tražilo da na objektivan način predstavim svoju pripadnost hrvatskom narodu u formi zapisnika i upisnice svih semestara fakulteta gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica. Također su i fakultetu poslali upit o vjerodostojnosti mojih dokumenata. Sredinom kolovoza 2015. je u MUPu zaprimljena moja dopuna sa ovjerenim upisnicama svih semestara na fakultet (od 2006.god.-2011.god.) gdje se nacionalno izjašnjavam kao hrvatica, zapisnik gdje opisujem svoj život u hrvatskoj obitelji, turističke prijave boravišta u obiteljskoj kući u Hrvatskoj i kod ujaka, kao i lične fotografije sa putovanja i nastupa sa HKD-om u hrv.narodnoj nošnji.Također je fakultet potvrdio vjerodostojnost mojih upisnica. Zanima me da li na osnovu poslanih dokumenata imam pravo na hrvatsko državljanstvo? Kolike su šanse da me odbiju? Za koliko realno mogu očekivati donošenje rješenja? Da li može štetiti odbijenica koju sam dobila kao maloljetna u 2006.god. (u tom slučaju, mama nije jos imala hrv.drzavljanstvo)? Nemam nikakvih krivičnih prijava. Pozdrav!
×