Jump to content

Bleki6

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Gradske uprave dobio sam kaznu ( 300 kn ) zbog parkiranja na nogostupu u vidu obaveznog prekršajnog naloga na što sam se žalio i očekivao na Prekršajnom sudu u opomenu jer nikada nisam imao takav prekršaj ali su bez poziva meni presudili da moram platiti Gradu odnosno Županiji tu kaznu bez mogućnosti žalbe !! Da li je to uredu, kakve mi mogućnosti ostaju ? Da li je netko bio u sličnoj situaciji ? Policija preinači kaznu u opomenu ako nisi u godini dana imao prekršaj a gradska uprava i sud ? Hvala na pomoći
  2. Prije mjesec dana sam dobio obavijest preko Upravnog suda da je Viši upravni potvrdio njihovu presudu, a jučer sam dobio pismo da trebam platiti 3x500kn tj 1500 kn sudskih troškova. Da li je to uredu ?
  3. Moje nezadovoljstvo je što primjećujem da oni koji pokreću legalizaciju bivaju kažnjeni kao ja kome su oduzeli 1m2 a oni koji nisu legalizirali ostaju sa postojećim česticama koje mogu isto biti krive. Napominjem da sam za dogradnju kuće imao urednu građevinsku dozvolu ali kod gradnje je produžena kuća za 1,33 m što uz širinu kuće od 7,42 je cca 10 m2. Želio sam da mojih četvero djece kad se budu dijelila nemaju problema. Zar nije nelogično da država prihvaća i brani stanje po kome sam je oštetio jer sam platio manje doprinose nego što je geodetskom snimkom navedeno ?
  4. Nakon dobivenog rješenja o legalizaciji, zbog upisa u katastar nisam bio zadovoljan sa geodetskim elaboratom za upis u isti jer mi je tlocrt kuće veći od građevinske snimke napravljene kao obvezni prilog u postupku legalizacije za 2 m2 a ukupna površina katastarske čestice umanjena za 1 m2. Podnio sam tužbu Upravnom sudu u Osijeku koji mi je odbio tužbeni zahtjev za poništenje rješenja Državne geodetske uprave i kao pravni lijek naveo žalbu Visokom upravnom sudu u roku 15 dana. Što raditi ? Ima li neko takvog iskustva ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija