Jump to content

plava1272

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne znam sta bih odgovorila i ne znam ima li pravne osnove, ali on to zahtijeva. Kao sto rekoh, odvjetnica mi je rekla da nemam bas neke sanse jer nemam darovni ugovor, jer da imam onda je to dar, ovako nije. Ažurirano U fazi smo dogovora o sporazumnom razvodu, on nudi alimentaciju za dijete 2200 kn i da mu vratim sve sto mi je dao. Eto u najkracim crtama.
  2. Odvjetnica mi je rekla da nemam bas neke sanse, posto nemam darovni ugovor
  3. I ja sam navedena kao kupac pola stana, a pola suprug. To je kupljeno njegovom imovinom, sto on moze lako dokazati, posto je stan kupljen od prodaje njegove kuce koju je imao prije braka. Zasto trazi? ..Zato sto je to njegovo, a ja zelim rastavu! Ažurirano I jos "imamo" jednu takvu nekretninu pola-pola kupljenu njegovim novcem. Osobno nemam niti energije niti novaca povlaciti se po sudovima godinama..ni sama ne znam sta napraviti Pustiti sve dovraga (ionako nije moje) ili probati zadrzati barem nesto..
  4. U slucaju da suprug i "napiše" na gospođu 50 % vlasništva tog stana, a da dođe do razvoda on bi vjerojatno trazio povrat svoje osobne imovine. Takav je slucaj kod mene, dobila sam od supruga 50 %stana kupljenog njegovom osobnom imovinom, i sad smo u pregovorima oko razvoda, te dotični traži povrat istog. Tako da vam to nije nikakva sigurnost... Bar je tako kod mene i mislim da cu mu dobrovoljno vratiti njegovo jer mi se stvarno ne da suditi godinama..
  5. Cijela prica bi trebala izgledati ovako ,kad je sporazumni razvod sa djecom; 1. korak- dostaviti czss -prijedlog za provođenje postupka obveznog savjetovanja. 2.korak-czss nas poziva i kod njih ispunjavamo plan zajedničke roditeljske skrbi. 3.korak- plan zajedničke roditeljske skrbi i prijedlog za sporazumni razvod predajemo na sud i čekamo 1. i jedino ročište kada se razvodi brak a sud amenuje plan zajedničke roditeljske skrbi. I to je to! Neka me netko ispravi ako sam sto krivo shvatila! Hvala!
  6. Ima li neka špranca, za taj prijedlog za provođenje postupka obveznog savjetovanja, što ga moramo predati na czss? Ili dođemo u czss i to ispunimo tamo? Oprostite sto sam dosadna ali puno mi informacija treba, malo znam o tome svemu.
  7. Znaci predamo na sud, zahtjev za sporazumni razvod +prijedlog o zajednickoj skrbi i cekamo?
  8. Mozemo li sami skinuti sprancu s interneta o zajednickoj skrbi, ispuniti ju i skupa sa prijedlogom za sporazumni razvod, predati sudu? Ili se bas mora naruciti u czss i to popunjavati tamo s njima? Bila bi zahvalna na odgovoru.
  9. Suprug i ja zelimo sporazumni razvod, pa me interesira da li sa zahtjevom za sporazumni razvod idemo na sud ili najprije na czss? U sporazumnom je sve navedeno od toga s kim će dijete živjeti, alimentacije do viđanja s ocem. Hvala.
  10. Da imamo bracnu stecevinu, a suprug ima i vlastitu imovinu...to mijenja na stvari? I oprostite odgovarala sam na upis Maria sk
  11. Čekajte..nemam pravo na uzdrzavanje? Nas dogovor je bio da ne radim, u biti na tome je suprug inzistirao. I sad kada prestaje bracna zajedmica ja trebam zivjeti od zraka ili mahnuti carobnim stapicem i odmah se zaposliti sa 48 god.? Radno sam sposobna, ali od cega da zivim dok taj posao ne dobijem? Hvala na odgovoru.
  12. Poštovanje, suprug ima primanja cca.9000 kn pa me interesira koliko bi trebao plaćati alimentacije za dijete od 12g.? Drugo pitanje; imam li i ja pravo na uzdržavanje obzirom da ne radim od kad smo u braku (13g.), a imam 48 god. Hvala na odgovoru!
  13. Što mislite da li je bolje predati papire za sporazumni razvod braka do 31.10. ili iza 1.11.2015. Sporno će vjerojatno biti uzdržavanje nezaposlene supruge i podjela imovine. Dogovoreno je jedino s kim ce dijete živjeti i iznos alimentacije. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija