Jump to content

zipica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, da li ste znali tko je sljednik GRO Bosna OOUR Građenje Zagreb?meni bi to isto trebalo....hvala
  2. prije nekoliko tjedana na vrata nam je pokucao inkasator HRT-a i na veoma bezobrazan način pokušao ući u stan, ali mu nismo dozvoliti...samoincijativno je zaključio da posjedujemo TV prijemnik odnosno radio prijemnik, te nam je ponudio da na licu mjesta platimo sve zaostale pretplata (od trenutka kad smo kupili stan) ili da će nas prijaviti na sud (naglašavam da mu nismo dali naše osobne podatke niti potpisali neki zapisnik koje je spomenuo)... još uvijek nismo primili nikakovo pisance HRT-a ili suda...i sad čekamo da vidimo što će biti dalje!!!
  3. u Gruntovnicu možete podnijeti prijedlog za upis prava vlasništva polaganjem isprava, s time da je nužno da posjedujete kupoprodajni ugovor (orginal) koji su Vaši roditelji sklopili i tabularnu ispravu izdanu od prodavatelja (orginal) iz koje će se vidjeti da je kupoprodajna cijena isplaćena i točan opis nekretnine kao što je opisana u kupoprodajnom ugovor. s time da će osim kupoprodajnog ugovora i tabularne isprave trebati najvjerovatniji još neke isprave...
  4. preporuka je da sklopite predugovor o kupoprodaji nekretnine, u kojem će te navesti da ste primili kaparu kao odustatninu (u tom slučaju se primjenju odredbe ZOO-a: ako odustane kupac gubi kaparu, ako odustane prodavatelj vraća dvostruku), te da će ostatak kupoprodajne cijene biti isplaćen realizacijom kredita, te da će se sklopiti konačni ugovor o kupoprodaji nekretnine u roku od recimo 30 dana od dana sklapanja predugovora (budući da je banci potrebno oko 20 dana da se izradi procijena nekretnine i prođe procedura u banci prije nego kupcu bude odobren kredit). Da bi banka Vašem kupcu odobrila hipotekarni stambeni kredit, vi će te morati dati dopuštenje da banka na vaš stan upiše hipoteku, naime vi ovdje u tom trenutku imate ulogu založnog dužnika. U ugovoru će te navesti da će te po isplate cjelokupne kupovnine prodavatelj kupcu izdati tabularnu ispravu, na temelju koje će, uz kupoprodajni ugovor, moći izvršiti prijenos vlasništva u zemljišnim i drugim javnim knjigama.
  5. na stanu kojeg kupujem upisana je hipoteka banke kao osiguranje za kredit koji je moj prodavatelja podigao prilikom kupnje stana.kako i ja podižem kredit kod iste banke gdje je i on podigao kredit, ne postoji problem da se s mojim iznosom kredita zatvori njegova partija kredita.naravno da to želim staviti u predugovor, ali na žalost ne znam kako da to napišem.pa ako ima netko primjer (šprancu) takva predugovora molim da mi se javi!hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija