Jump to content

keymaster

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukoliko taj dug ne zelim platiti da li se automatski pokrece ovrha? Naime, da li je moguce da se taj iznos duga ospori na sudu prije izvrsenja ovrhe i kako,podnosenjem zalbe na dug odvjetnickom drustvu?
  2. Onda cu sutra zvati hanzekovica da provjerim na kojoj osnovi postoji taj dug ako je vec provedena ovrha mojih dugovanja prema ht-u 2010. godine.sad odjednom novih 60kn.tako mi mogu za mjesec dana poslati novi dug za koji samo oni znaju.imam li ja pravo traziti da dobijem uvid u taj spis, da ga dobijem na mail ili tako nesto? Da li da odmah pisem prigovor ili nakon sto se cujem s njima?obavijest je poslana 22.5 iz njihovog ureda i imam 8 dana za prigovor.ja sam danas primio obavijest, trebam provjeriti da li je netko potpisao taj primitak posiljke. Ima li smisla zvati tcom?mogu li od njih dobiti potvrdu o postojanju/nepostojanju duga?
  3. Hvala na pomoci. Znaci ukratko,plati i poklopi se usima... Napravili su ovrhu prije 10 godina i sad dobijem dodatni racun od 60 kn 13 godina kasnije.stvarno su super. Da li se u ovom slucaju mogu pozvati na zastaru?
  4. Pise posl. broj Ovrv-32292/06. Jos mi pise da na racun ht-a uplatim taj dug i posaljem obavijes o uplati odvjetnickom drustvu ali mi nije jasno po kojoj osnovi je taj dug nastao.nikakve obavijestibo dugovanju nisam primao,tcom ne koristim.tako sam mogao dobiti obavijest da sam duzan i 6000kn a ne 60.nikakve logike mi nema taj dug,ajde da koristim njihove usluge pa bi mi bilo jasno ali ovo mi nije jasno.
  5. Danas sam poštom dobio od odvjetničkog društva Hanžeković obavijest po kojoj sam dužan HT-u 60 kn. Ovrsni postupak vodi neki javni bilježnik u Zagrebu. Tcom ne koristim od 2007. godine. Par godina nakon toga mi je provedena ovrha s njihove strane. Na fini sam bio prije par godina,trebao mi je neki dokument o nepostojanju ovrha ili dugovanja,ne sjećam se točno ali nešto u tom smislu. Znači čist račun imam prema svima sigurno 5 godina i sada mi dođe ova obavijest o dugu... Dugu koji ne postoji. Što da radim? Koga da kontaktiram? Hanzekovica,javnog biljeznika,tcom? Nikakve veze s tcomom nemam odavno,
  6. Imao sam do sada par ovrha na mom računu i nikada do sad nisam dobio neku obavijest,da me čeka ovrha ukoliko ne platim xxx iznos nekoj stranci. Zadnjih dva mjeseca sam također dobio dvije ovrhe,također bez obavijesti. Provjerio sam i obe su bile u državni proračun uplaćene,vjerovatno policijske kazne koje imam platiti. Od plaćanja ne želim pobjeći ali želio bi znati što trebam napraviti da dobijem obavijest prije ovrhe jer tako štedim na troškovima FINE. Čitao sam ovdje i po zakonu bi prije ovrhe trebao dobiti obavijest. Što napraviti? Otići na finu i pitati tamo gdje su moje obavijesti? Prije svega želim izbjeći plaćanje troškova ovrhe a i želio bi se zaštititi da mi se ne napravi više ovrha za jednu kaznu. Čitao sam da se i to događalo ljudima. Što mi je napraviti? Hvala na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija