Jump to content

MirkoP

Korisnik
 • Broj objava

  33
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. 1. Ako su postojali razlozi za redoviti otkaz, bi li bilo moguće da nakon presude o nezakonitom otkazu iz formalnih razloga (npr.izostanak očitovanja) da li bi se moglo nakon presude ponoviti isto, SA tim formalnim razlogom ispoštovanim ? 2. Što je s člankom 117 ZORu ? Radi se o tome da je radnik nadređenome prijavio teško dokaziv "nerad kolega", pri tome navevši mnogo detalja, odn. situacija. Da li se pri osporavanju otkaza tome može pozvati na taj članak, tj.da je otkaz dobijen iz razloga prijave ? Ili je taj članak veoma usko definiran mogućnostima prijave konkretnim tijelima ? Ili se može koristiti razlog uplitanja u posao ? 3. Postoje li rokovi za otkaz pri skrivljenom ponašanju ? Za izvanredni otkaz je jasno, 15 dana. 4. Pitanje je hipotetsko: Koliko je prosječno trajanje osporavanja odn. dokazivanja zakonitosti otkaza kod jednog radnika ? Bez bolovanja, invalidnosti i sl. Dakle samo za vraćanje na posao i naknadu za izostnak ?
 2. Da li poslodavac ima pravo, točnije od njega odabrani liječnik medicine rada i prema kojem zakonu od zaposlenika tražiti potvrde od kojih bolesti evt. boluje zaposlenik ili lijekovi koje uzima ? Radi se o traženju izvan redovnog sistematskog pregleda.
 3. HRT - prekršajna prijava

  nisam se javio, znači da nije bilo ničega. Vi bi podrške ? Kakve ? Željac je rekao.
 4. HRT - prekršajna prijava

  Što se mog "slučaja" tiče, osporio sam da su došli do mog imena i prezimena te OIBa na zakonit način, tj. poštujući ZZOP, "bez ulaska u sadržaj pisma naslovljenog na mene", uopće se nisam izjasnio o TV prijamniku, bivanju na tom mjestu i sl. Dakle uopće nisam gledao sadržaj pisma. Samo sam ih pozvao da dokažu da su došli na zakonit način i, naravno, to nisu mogli jer je nemoguće pravnoj osobi doći do nečijih podataka poštovanjem ZZOPa.
 5. Pozdrav Ovršen sam za dug od 250 kuna (TV usluge ViP), ukupni troškovi oko 1800 kuna. Radi se o dugu iz 2016.e koji je namiren 2 mjeseca nakon dospijeća, ali je Vip u međuvremenu (bez ikakve obavijesti meni) poslao zahtjev za ovrhu odvjetničkom društvu. saznao sam za "dug" tek prije 2 mjeseca, kad je ovrha provedena, bez ikakve obavijesti (do danas). Vip nije obavijestio OD da je dug namiren. Trebao bih odvjetnika za protuovrhu.
 6. Prigovor ili ... na ovrhu

  OK. zaista ažurno drotovski. bilo bi dobro da moderator napiše obavijest a ne da se korisnik mora pitati je li u prvoj minuti slučajno izbrisao dio sam ili je nešto mijenjano izvana i ako je izvana - zašto. inače nema puno smisla.
 7. Prigovor ili ... na ovrhu

  da, račun sam platio. pretpostavljam da se ne može napisati ime. notorne j.b. za koju i novine znaju. moja je pretpostavka i bila da se radi o prevari. otezalo se s obavijestima, dostavama i komunikacijom da bi se moglo ovako isplatiti. Dakle, uopće nema naznake računa od VIpa, nego sam u FINAi dobio korespondenciju između odvj.društva i j.b.
 8. Prigovor ili ... na ovrhu

  Puno hvala na odgovorima ! A javit ću se i kasnije
 9. Prigovor ili ... na ovrhu

  Jeste li sigurni da samo protuovrha vrijedi, da nije još neki od pravnih lijekova ostao ? Bojao sam se da mi je ostao samo (neki) rok od 8 dana ... dakle nije da još danas moram poduzeti nešto ? Ako imam više vremena onda super Zanima me taj poziv da ovrhovoditelj vrati sredstva ... koliko precizno trebam navesti razloge radi kojih osporavam ovrhu ? ili da osporavam sam dug. ovo kažem a još nisam dobio ispis po tekućem a niti od Vipa specifikaciju uplata Pitanja još imam : kod koga tražim rješenje o ovrsi ? ili uvid ?
 10. Prigovor ili ... na ovrhu

  Pod drugom osnovom ne znam da li: - neobavještavanje pretpostavljam da ne (nisam dobio nikakvu obavijest o dugu ili ovrsi). - možda to da nisu uplaćenim sredstvima namirivali zadnji dug, što je stavka koja stoji u njihovim Općim uvjetima poslovanja ili nekom sličnom dokumentu (sjećam se te naznake, ali u trenutku pisanja ne znam točno koji dokument)
 11. 18.10. , u četvrtak, su mi blokirani računi, tekući i devizni na iznos od cca 1500 kuna. Blokirani su jer je falilo ukupno još 100njak kuna. U ponedjeljak sam na tekući uplatio 150 kuna, tako da su računi odblokirani. U E-građanin pretincu sam našao da je račun blokiran zbog A1 (Vip) potraživanja od 264 kune. Danas sam bio na FINAi, dobio specifikaciju potraživanja gdje se navodi, između ostalog, potraživanje od ovrhovoditelja A1 a po oponumoćeniku Zec i partneri odvj.dr., na 1500 kuna; troškovi ovrhe na nekih 900 kuna + nekih 250 kuna kamata. Pozivaju se na račun 12/2016, što bi bio točan mjesec kad sam ugovorio uslugu kabelske TV (bnet). Ono po čemu sam se ja ravnao jest napomena na dnu njihovog računa za kabelsku a kojeg svaki mjesec dobijam, koja je za zadnji mjesec glasila: Nepodmireni iznos Vaših računa na dan 30.09.2018 iznosi: 250,00 kuna (što je iznos računa od prošlog mjeseca). Mogu li na tom temelju pobiti dug za koji me se teteti, a nakon toga i troškova ovrhe ? Ili postoji neka druga osnova ? Nisam još dobio specifikaciju od VIPa po uplatama, a čekam isto i od moje banke preko koje su išle sve uplate. Ono što me zanima jest prigovor ili neki drugi način žalbe. Odn. rok da to učinim. Zanima me potpuni povrat sredstava. Što mi je potrebno prvo učiniti ?
 12. isprekidana buka. slično radovima ali manje frekventno. znači, kao da nešto padne na pod. čekić. kakofonija raznih zvukova. recimo par puta u minuti. nekad i po par sati. buka kao u toku nekakvih radova, ali recimo jedno 5 puta "usporena. često tek počne oko 23. svaki dan drugačije.
 13. pozdrav, postoji li neka ... sudska praksa ili pravila, nešto po čemu se može orijentirati kad je riječ o prekomjernoj buci. 22-6h, recimo. dakle da li treba biti prosječna vrijedfnost izand npr. 30Db u pola sata, ili sl. ?
 14. pozdrav, ima što novoga ?

  1. benjami

   benjami

   Bok

   ništa novog naganjao sam ih sa prijetnjom tužbom. Onda me odvjetnik savjetovao da izračunamo razinu buke koja je naravno bila na granici. Gospoda su tik prije mjerenja izolirali taj dio stana. Tako da sam popusio pricu s budi dobar susjed i cekao zadnji tren. Nakon toga odvjetnik mi je rekao da vise nemam pravo na tuzbu jer je buka na granici. Odj...o i odvjetnika i njih i jednostavno živim iz dana u dan s bukom koja je malo podnosljivija.

  2. MirkoP

   MirkoP

   hvala ti na odgovoru.

   ja sam u istoj situaciji, s tim što je lik u najmu. prije odvjetnika tražim 1-2 štemera da ih se pošalje da se splaši. jer jasno mi je da u RH ne funkcionira ništa, i da vlada zakon jačega.

   znači, izolirao je dio stana... da, to je malo popravilo... hm.

   a s kojim si odvjetnikom bio i koliko je došlo to računanje buke ? to misliš na baš sudsko vještačenje ili na tvoje inzistiranje ?
   ja sam bio s Alekom Konićem, tek smo pričali koji bi postupak radio. on kaže da nije bitno vrijeme a niti jačina, i inzistira na svjedocima, kat iznad i pored.

 15. pozdrav imam isti problem, još gori. znači 24h satna niskofrekventna buka. 2 penzića, jedan nagluh, drugi (najmoprimac) se dere da bi ga ovaj prvi čuo. problem je što već 2 mjeseca nije prošao više od sat vremena da je mir. da, to znači da je nemoguće spavati i uopće boraviti u stanu. stalno ispadanje predmeta, guranje namještaja, udarci, škripanja, lupanja, kakofonija najgore vrste. jedan od njih ne može spavati pa buku po danu čini i po noći. hodam okolo kod rodbine da prespavam, prognanik sam iz vlastitog stana. gledam da si unajmim stan u kojem bih mogao boraviti a to košta i dok ga nađem uopće ... a ovi ni dlake promjene iako sam molio i kumio 5-6 puta. dakle tražim odvjetnika. p.s. ne znam pravila, pa sam, tražeći sličan problem/rješenje, našao ovu temu. ako treba otvorit ću novu temu.
×