Jump to content

felix33

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. felix33

    Međa

    Naslijedili smo voćnjak koji je ograđen metalnom žicom na međama. Sa jedne strane je poljoprivredno zemljište, a sa druge voćnjak. U trenutku kupnje sva zemljišta su bila na blagoj kosini i u istom blagom padu, jednake visine. Tijekom godina susjed koji ima poljoprivredno zemljište nekoliko je puta "naorao" na našu među (žicu) te je njegova parcela sad na međi višlja za skoro pola metra. Poljoprivredne kulture uzgaja do same žice. Smije li on to raditi i postoji li pravilo po kojem ponekad mora svoje zemljište "razorati" na drugu stranu tj od žice?
  2. Molio bih odgovor kako riješiti problem u svezi legalizacije kuće odnosno ishođenja Uporabne dozvole. Kupio sam kuću 1998. godine u mjestu Tenja. To je bilo ondašnje područje posebne državne skrbi 1. kategorije. Vlasnik mi nije predočio projekt jer je isti uništen tijekom rata, ali mi je predao građevinsku dozvolu i ostale dokumente. Kuća je građena preko stambene zadruge i kao i ostale u građevinskoj dozvoli trebala je biti izgrađena tipski. Tijekom rata kuća je oštećena i vlasnik je imao pravo na obnovu. Kuću sam obnovio vlastitim sredstvima u postojećim gabaritima jer su me uvjerili da nemam pravo na obnovu niti ikakvu pomoć u materijalu jer nisam prije rata bio prijavljen na toj adresi. Predao sam zahtjev za legalizaciju no prijatelj mi je spomenuo da bih mogao dobiti Uporabnu dozvolu jer mi je kuća bila oštećena u ratu i imala je pravo na obnovu. Uputio sam zahtjev za Uporabnu dozvolu, ekipa iz grada je izašla na teren i utvrdila sljedeće: Bivši vlasnik se odrekao prava na obnovu (?!) te ista nije realizirana pa nisam mogao ishoditi dozvolu po tom kriteriju. Isto tako, premjeravanjem kuće utvrđeno je da ista nije sagrađena sukladno građevinskoj dozvoli te mi je izdano rješenje u kojem piše kako sam ja nadograđivao kuću na što sam se žalio jer ja sam je samo obnovio na način da sam ugradio stolariju, popravio krov, fasadu i ostale nedostatke. Očito je da ću morati proći proces legalizacije pa me zanima, moram li ja platiti sve te troškove jer nisam ja sagradio kuću mimo projekta nego bivši vlasnik te jesam li ja imao prava na neka sredstva za obnovu jer mi je to bila prva nekretnina?
  3. Upravo sam pročitao informaciju da se krenulo u prodaju HPB, citiram: "Vlada je danas objavila poziv za iskazivanje interesa i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje 99,13 posto dionica Hrvatske poštanske banke (HPB), objavljeno je na internet stranicama Ministarstva financija." Iz spomenutog je meni kao laiku jasno da vlada NE NAMJERAVA preusmjeriti 7% dionica u braniteljski fond bez obzira na obavezu po zakonu. Ako griješim, molim da mi netko pojasni o čemu se radi? Pozdrav svim braniteljima
  4. Poštovani kolega revizor je pokrenuo stvarno važnu temu ali opet nitko ne komentira, a braniteljski fond nam i dalje pada, danas je prvi put pao ispod 500 kuna po udjelu. Očito je riječ o pogrešnoj politici upravljanja fondom od trenutka kad su prodali dionice INE i vezali sve za HT. Što nam je za činiti, možemo li sudski ili nekom drugom metodom zaštiti svoja prava? Pozdrav svim braniteljima..
  5. Gledam podatke o stanju braniteljskog fonda i vidim da su ga opet srušili za 10 % praktički preko noći. Znači li to da će se opet uskoro isplaćivati dividenda ili se nešto drugo događa? Opet će ga umanjiti za 10% da bi nam isplatili dividendu u vrijednosti 3%. Baš me zanima šta na to kaže naš ministar Fred? Pozdrav svim braniteljima...
  6. Prijatelj koji živi u Njemačkoj je kupio nedovršeni apartman na Krku. Prema ugovoru, do 01.03.2012. investitor je trebao završiti kompletan apartman, izvršiti etažiranje i predati ključeve vlasniku. Do danas nisu završeni radovi odnosno ispoštovane točke iz ugovora. Apartman je do sada isplaćen u iznosu 4/5 vrijednosti, a zadnja rata je trebala biti uplaćena spomenutog 01.03. po završetku svih radova. Što učiniti kako bi se prisililo investitora da ispuni odredbe ugovora?
  7. Stigao novi obračun mirovine i ista mi je smanjena u odnosu na prošli mjesec nekih 50-ak kuna. Kako sam u kategoriji onih kojima se već skida 10%, eto novog "veselja" za nas. Pitanje je samo dokad će se nastaviti sa ovim omalovažavanjem nas branitelja i koliko je uopće po Ustavu to što nam rade? Pozdrav svim braniteljima.
  8. U svezi ove teme opisao bih i svoj slučaj. Živim inače u Tenji koja pripada pod grad Osijek, a htio sam ishoditi oslobađanje od plačanja naknade za kanalizaciju. Traženi su mi isti podaci kao i kolegi i sporna je točka 6. gdje se pismeno moraš očitovati (pod materijalnom i krivičnom odgovornošču) da od 1990. do danas nikad nisi imao drugu nekretninu osim sadašnje, a isto ni članovi tvoje obitelji. Ovdje se računa i ako si eventualno dobio neko nasljedstvo i prodao. Kako sam prije nekoliko godina dobio u nasljedstvo dobio trošnu kućicu na selu koja ne vrijedi ništa ali se vodim kao vlasnik, automatski ne mogu potpisati tu izjavu. Zato sam od svega toga odustao i poklonio državi ili kome god već oko 4000 kuna. Lijep pozdrav svim braniteljima
  9. Molim znalce za pomoć. Ne znajući (!?) da HRVI imaju pravo na oslobađanje od plaćanja za priključke (struja, voda, plin, kanalizacija), prošli mjesec sam uredno platio gradu (Osijek) kao i Vodovodu propisana sredstva za priključak na kanalizacijsku mrežu u mom naselju.Ovih dana podnio sam zahtjev za ishođenje potvrde o oslobađanju no ispada da sa njom neću moći dobiti povrat uloženih sredstava jer nisam na vrijeme podnio zahtjev. Kao, tko mi je kriv što sam platio nešto što nisam trebao. Da li je stvarno istina da ne mogu ostvariti povrat krivo uplaćenih sredstava?
  10. Upravo sam pogledao vrijednost udjela u fondu HB. Ako netko nije vidio, cijena je pala skoro 90 kn po udjelu za jedan jedini dan tako da tih 60-ak kuna koje ćemo dobiti nisu ništa u odnosu na to koliko smo izgubili!!?? Nije mi jasno zašto je cijena toliko pala kad dionica HT koja je osnovica portfelja fonda nije pala toliko.. Eh, opet neka muljaža na račun branitelja ili..??
  11. Branitelj sam dragovoljac u mirovini po općoj nesposobnosti za rad. Imam stalni HRVI 20% od prošle godine. Prošli mjesec sam doživio infarkt i sad sam na oporavku u kućnom aranžmanu jer na rehabilitaciju ne mogu do rujna??!! Zanima me ako netko zna, imam li pravo tražiti povećanje invalidnosti temeljem infarkta odnosno koja je procedura. Lijep pozdrav svim braniteljima.
  12. Hvala ti što si podijelio svoje iskustvo sa mnom dragi prijatelju miner. Meni su također ugradili stent i mislim da bih trebao proći tu rehabilitaciju, ali očito to ne ide tako lako kao što sam mislio. Jednostavno ne mogu vjerovati da se na to toliko čeka.
  13. Prije dvadesetak dana doživio sam infarkt te poslije trinaestodnevnog boravka u bolnici upućen na kućno liječenje. Po preporuci kardiologa potrebno je provesti i rehabilitaciju u toplicama. Predao sam otpusno pismo i uputnicu od svog liječnika na komisiju u HZZO i dobio odobrenje za rehabilitaciju u Krapinskim toplicama. Isto sam žurno faksirao u spomenute toplice i sad slijedi razočaranje. Predviđaju mi da bih mogao doći na red za rehabilitaciju negdje u listopadu 2011!!?? Dragovoljac sam domovinskog rata i HRVI 20% pa me zanima mogu li se pozvati na svoj status te zatražiti neki raniji termin za rehabilitaciju? Pozdrav svim braniteljima
  14. diksi!! Nisam uopće želio polemizirati ni o čemu a najmanje o temama koje pogađaju većinu branitelja. Kad sam rekao da su prošla zlatna vremena dionica mislio sam na vrijeme od prije par godina kad su sve dionice (odnosno većina njih) vrijedile puno više nego danas. Žao mi je ako se ljudi razočaraju kad dobiju određene dionice koje danas vrijede puno manje nego prije odnosno vrijede manje čak i od njihove nominalne vrijednosti. Eto, ja sam ovih dana dobio 29 dionica VUPIK-a koje danas vrijede oko 75 kuna a nominalna vrijednost im je 400 kuna. Neću se žaliti, samo se nadati da će im vrijednost porasti... Lijep pozdrav svim braniteljima.
  15. Moram se uključiti u ovu temu jer je očito da ljudima nije jasan taj problem sa dionicama. Koliko sam ja skužio, HRVI sa 20% invalidnosti stvarno imaju pravo na dionice u vrijednosti bivših 5000 DEM. Problem je u tome što se dobivaju dionice u onoj vrijednosti sa kojom su se POJAVILE NA TRŽIŠTU, a ne sa onom koliko sada trenutno vrijede. Npr, dionice Luke Rijeka su se pojavile sa cijenom 100 kuna i jedan moj prijatelj ih je stvarno dobio 183 komada. One su tada vrijedile oko 230 kuna a kasnije su narasle na 900... Lijep pozdrav svima koji čekaju dionice, budite strpljivi i ne nadajte se previše. Zlatno doba dionica prošlo je prije par godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija