Jump to content

fmolly

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. USKLAĐIVANJE ZK I KATASTRA ???

  1. Na Zaključak nije dopuštena žalba. 2. Nemam konkretan odgovor, nisam pravnik i nisam previše upoznat sa rješavanjem vlasništva. Ali mislim da postoji šansa. Kao što rekoh, kroz zk ispravni postupak, ljudi rješavaju jako puno toga, čak mislim da su za neke stvari dovoljna i dva svjedoka. Ali najbolje je sve to provjerit sa odvjetnikom ili se raspitati u zk odjelu, iako će Vas u zk odjelu vjerojatno uputit odvjetniku.
 2. USKLAĐIVANJE ZK I KATASTRA ???

  Moguće da su zaključci poslani na staru adresu, a nova adresa se može saznati preko oib registra ako osoba ima upisan oib. Najbolje bi bilo da sami odete i zatražite promjenu podataka. U mom kraju u zadnje vrijeme jako puno se koristi zemljišnoknjižni ispravni postupak. Tim putem, sve što stane na kopiju plana ide u jedan postupak, čak nije ni problem da se mjerilo stavi i na 1:5000 da što više čestica stane na kopiju plana. Za tužbe dosjelošću najbolje provjeriti kod odvjetnika.
 3. USKLAĐIVANJE ZK I KATASTRA ???

  Katastar bi Vam trebao poslati Zaključak. Ali po novom zakonu, vi ste po Zaključku dužni dostaviti dokaz o vlasništvu iliti izvadak iz zk. S obzirom da niste vlasnik, katastar preuzima podatke iz zk i Vas briše. Ali opet, trebali bi biti obaviješteni Zaključkom. Kako god, Vi morate krenut sređivati vlasništvo.
 4. Uredsko poslovanje

  Ovo je malo OT, ali ne znam gdje bi postavio pitanje. Zanima me da li se u praksi prilozi moraju potpisivati? Npr kad se izdaju rješenja i uvjerenja i uz to ide neki prilog koji nije izdan službeno, znači nije naplaćen. Da li se ti prilozi moraju potpisivati?
 5. Ugovor o diobi bračne stečevine

  Hvala na brzom odgovoru. To mi treba za roditelje. S obzirom da odvjetnici traže minimalno 1000 kn za takav ugovor, probao sam sam sastavit ugovor, ali nisam siguran da će to biti dobro. Naravno, htjeli bi izbjeći porez.
 6. Ima li neko primjer ugovora o diobi bračne stečevine? Hvala unaprijed
×