Jump to content

MalaMaljinica

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, molim vas za misljenje odnosno savjet za buku koja dopire iz kafica u zgradi. Buka dopire i do mog stana na 4. katu zgrade, u to neprekidno u periodu od 17 do 23 sati od pon do nedjelje, a ponekad i vikendom prijepodne.Znam da iza 22 mogu zvati policiju i oni reagiraju, no zanima me sto generalno mogu napraviti da se smanji razina buka. Koliko kuzim, treba zvati sanitarnu inspekciju, ali nije mi jasno kada oni izlaze na teren i da li mjerenja obavljaju u kaficu ili i u mom stanu? TAkoder, moze li prijava biti anonimna, jer se bojim prijetnji vlasnika? Molila bih savjete vezano za prijavu sanitarnoj, na koje sve zakone se pozvati, kako bih si povecala sanse za pozitivan ishod. Unaprijed hvala.
  2. Postovani, Zbog problematicnig ponasanja clana obitelji, ostali clanovi obitelji i ja zatrazili smo uslugu savjetovanja pri CZSS. Djelatnica soc. Sluzbe je nakon uvida u sadrzaj rekla da automatski prijava ide i na policiju. Posto smo mi htjeli za pocetak vidjeti postoji li nacin da se najprije savjetujemo, a tek potom ga prijavimo policiji, zanima me da li je uobicajena procedura da zahtjev za savjetovanjem bude proslijeden policiji, ili je to djelatnica rekla u nasem slucaju posto je citajuci obrazac za savjetovanje, rekla da postoji osnova za sumnju na obitelj.nasilje? Hvala Vam.
  3. Hvala Vam svima na odgovorima i rijecima ohrabrenja!
  4. Hvala puno. Dakle, poslodavac ce u ovom slucaju automatizmom zaprimiti obavijest i automatizmom mu mora dati otkaz? Da li sam ispravno shvatila? I ja mislim da cu morati usprkos tome "ici do kraja", jer koliko sam se raspitala, nema bas drugih nacina da se problem rijesi, a da ne ukljucuje posredstvo policije i kaznjavanje.
  5. Poštovani, ispričavam se ako objavljujem post na krivom topicu. Moje pitanje odnosi se na sljedeću situaciju. Imamo problematičnog člana obitelji te smo na centru za soc. skrb u razgovoru s djelatnicom dobili potvrdu kako definitivno imamo pravo tražiti savjetovanje, na temelju kojeg će policija reagirati s obzirom da po njima postoji osnova da se radi i onitelj. nasilju. Taj član obitelji radi u državnoj službi (ili javnoj, nisam sigurna točno kako se kvalificira to radno mjesto- zaposlenik je na fakultetu). Djelatnica CZSS-a je rekla da će, ako se dokaže krivnja, 4 godine biti evidentiran kao obiteljski nasilnik. Mene zanima što bi to značilo za njegovo zaposlenje? Da li automatski gubi ovaj posao koji ima ili se "samo" sljedeće 4 godine neće moći javljati na natječaje gdje se traži potvrda o nekažnjavanju? Svaki savjet i mišljenje je dobrodošlo. Unaprijed hvala.
  6. Poštovani, molila bih za savjet imam li osnova podnijeti prijavu kojom teretim člana obitelji za psihičko nasilje. Neke od situacija koje se ponavljaju već godinama, uključuju: - vrijeđanje članova obitelji, deranje i psovanje članova -uništavanje zajedničke imovine (lupanje, bacanje uslijed agresivnih ispada) - verbalni, agresivni ispadi (nekontrolirano psovanje) radi naizgled beznačajnih stvari (npr majica koja padne na pod) - zastrašivanje jednog od kućnih ljubimaca, gotovo uživanje u tome - puštanje uznemirujuće glazbe (često iza 22h) i odbijanje gašenja ili stišavanja - prijetnje i verbalni napadi na članove obitelji jer npr zapale cigaretu, ostave spužvu u sudoperu i sl Riječ je o punoljetnoj osobi koja odbija psih. pomoć. Također molim za savjet je li ju moguće udaljiti iz kućanstva s obzirom da ima posao, a odbija se odseliti? Isto tako, mora li prijava uslijediti baš po ispadu ili je dovoljno da odem sa svim "materijalom" koji se skuplja godinama na socijalno ili policiju? Da li su mi potrebni svjedoci da potvrde moju izjavu? Hvala na pomoći.
  7. Poštovani, molim Vas tumačenje sljedeće situacije. Naime više od godinu dana radim za jednu kompaniju preko agencije za zapošljavanje. 31.10. mi ističe ugovor u agenciji te će me zaposliti u toj kompaniji odmah s 1.11. Stari godišnji će mi isplatiti, a ono što mene zanima je kada mogu početi koristiti razmjeran dio godišnjega u novoj tvrtci? Da li mora isteći prvih mjesec dana da bih ga počela koristiti ili se teoretski može odmah? U kompaniji mi tvrde da nije moguće odmah no zanima me pravno mišljenje.
  8. Poštovani, imam upit te molim za savjete. Radim za jednu firmu preko agencije za zapošljavanje nešto više od godinu dana (ugovori na određeno). Postoji mogućnost da mi firma da ugovor tako da radim direktno preko njih, ne više za agenciju. Do sada su u praksi imali sljedeće: davali bi ljudima ugovor na probni rad (iako svi rade preko godinu dana z anjih preko agencije) te bi iskomunicirali kako, s obzirom da se radi o drugoj firmi, prvih 6 mjeseci nemamo pravo na godišnji (osim proporcionalnog dijela) te bi "stari" godišnji isplatili. Zanima me da li je s pravne strane u redu dati ugovor na probni rok s obzirom da radim tamo više od godinu dana, te da li je istina da nemam pravo na novi GO jer (pravno gledano) počinjem raditi u "novoj" firmi? Zahvaljujem svima unaprijed.
  9. Hvala svima na pomoći, što se isplate plaće tiče, svakako ću poduzeti sve što mogu da istjeram bar taj dio pravde.
  10. Poštovani, puno hvala na odgovoru jer je ovo već brzo. razmišljala sam vezano za plaću da ih prijavim inspekciji (to mogu i anonimno), iako još uvijek me moram priznati muči što s mobingom jer koliko čitam, osnove za mobing ima. Što se tiče ugovora, da, agencija ima i svoj kolektivni ugovor prema kojem se primjerice manje plaćaju prekovremeni, rad nedjeljom i blagdanom-dakle iako se ovime krše jednaki uvjeti rada agencijskim i neagencijskim radnicima, pravno gledano, time se ne krši Zakon o radu?
  11. Poštovani, isprike unaprijed i na postu koji će vjerojatno biti poduži, ali htjela bih pitati ima li smisla u situaciji u kojoj jesam tražiti neki oblik pravne pomoći. Naime, od srpnja 2017. radim preko jedne od agencija za posredstvo za zapošljavanje u Hrvatskoj. Od početka nemam iste uvjete kao drugi ljudi koji su počeli raditi na istom radnom mjestu kao ja, ali ne preko agencije nego izravno kod firme za koju i ja radim preko posrednika. Primjerica, osim razlike u plaći, nekih 300-njak kuna, nemam pravo na božićnice, regrese, a također mi se iznos plaće isplaćuje na način da se cifra od obećane plaće isplati preko minimalca, prijevoza (većeg nego što je u stvarnosti) i "nagrada" (dakle sve neoporezivo). Iako sam u više navrata upozoravala i agenciju i firmu gdje radim da mi na razgovoru za posao nije rečeno da će se plaća tako isplaćivati, niti jedna ni druga strana nisu reagirale (firma je rekla "da će provjeriti informaciju" što se nije dogodilo, a u agenciji su rekli da je to "politika firme". Koliko vidim u Zakonu o radu stoji da agencijski radnik mora imati osigurane iste uvjete kao radnik koji radi u toj firmi na istom radnom mjestu? Je li to kršenje mojih prava? S druge strane, nedavno sam tražila razgovor s nadređenom vezano za korištenje godišnjeg odmora jer je politika firme da u periodu 6.-10.mj je ograničeno korištenje GO zbog vrhunca sezone i da je moguće dobiti max 2 tj GO pri čemu je bitno da više radnika istovremeno nije na GO da bi se pokrile potrebe posla. Svi radnici firme morali su se zapisati za GO mjesecima unaprijed, dok agencijske radnike nitko nije pitao za GO te sam napokon prije cca tj dana otišla nadređenoj i pitala kada bih ga mogla koristiti. "Odgovor" je bio deranje i argument "da ja kao agencijski radnik nemam pravo na godišnji, da sam tu samo za sezonu i tko mi garantira da će mi uopće nakon sezone produžiti ugovor". Moje pitanje je sljedeće-je li moguće da mi poslodavac uskrati GO, a pritom uopće nisam sezonski radnik jer imam ugovor na određeno i radila sam i radim i van sezone, te nije li spominjanje otkaza kao odgovor na pitanje o GO na granici iživljavanja i mobinga? Usto, agencijskim radnicima firma odbija nabaviti službene uniforme, neprestano nam se stavlja pod nos da smo agencijski radnici i kao takvima uskraćeno nam je čak sudjelovati na nekim sastancima u firmi što već polako prelazi u ponižavanje. Inače ugovor mi ističe u 7.mjesecu i naravno da sam u pat poziciji i da se istovremeno bojim pokrenuti bilo što jer je tim veća šansa da mi ne produže ugovor, iako nemaju nikakve primjedbe na moj rad. Firma je već imala optužbe za mobing i hrpa zaposlenika je na bolovanju jer su nezadoovljni uvjetima rada. Bila bih zahvalna na bilo kakvom savjetu što i kako dalje.
  12. Pozdrav, prvi put se logiram na forum, pa se ispričavam ako sam negdje fulala u koracima..No zanima me sljedeće: trebala bih bi se žalbi pozvati na nekadašnji članak 127. Kaznenog zakona (st.1: Službena osoba koja u obavljanju službe ili javne ovlasti drugoga zlostavi, uvrijedi ili uopće prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, kaznit će se kaznom zatvora do tri mjeseca do tri godine). U zadnjem, pročišćenom tekstu Kaznenog zakona vidim da članak kao takav više ne postoji, te bih molila, ako netko zna, koji bi članak sadašnjeg Kaznenog zakona odgovarao gore navedenom (radi se o tome da me službena osoba vrijeđala pri obavljanju svoje dužnosti)? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija