Jump to content

levzel

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Matrix76 i Felixx-u na želji da mi pomognu.Svaka čast.Felixx mi je u zadnjem odgovoru napisao u jednom dijelu: Ima li netko rješenje ove dileme?? Pri dnu teksta je bio izričit:da brat NE MOŽE DOĆI U STAN I TRAŽITI KORIŠTENJE JEDNE SOBE. Kako sam ja vlasnik 2/3 toga stana,od cca 44 m2, a površina jedne veće sobe odgovara 1/3, koja je pripala bratu po ostavinskoj raspravi,a ja stanujem u tome stanu ! meni je totalan apsurd da brat može doći i kazati da će privremeno koristiti tu sobu, po posjeti iz inozemstva.Po meni je nepojmljivo da to nije izričito rješeno zakonom.Stoji ne/mogućnost moje isplate vrijednosti njegove 1/3 (a u šta sumnjam da bi on prihvatio da i to mogu). Isto tako po meni je opravdana i naplata mojeg korišenja cijelog stana (tj. i njegove 1/3). Ali, njegov dolazak i korištenje PORED 1/3 ( sobe ) I OSTALIH DIJELOVA STANA ( hodnik,kuhinja i kupatilo) MI JE TOTALNO IZVAN SVAKE PAMETI. Ne zato šta sam ja u pitanju ! On time NARUŠAVA moje vlasništvo i moju privatnost na tome MOME vlasništvu! Molio bih vas: DA LI POSTOJI PRAVOVALJANO ZAKONSKO RJEŠENJE ( za mene jedne vrlo neugodne situacije).Ako postoji: koji je to Članak Zakona RH.Hvala vam na na odgovoru.
  2. Hvala na savjetima.Ali ....nisam napisao da ja sam živim u tome stanu.Zbog toga me i interesira kako i da li se uopće stan može podijeliti u korištenju 2/3 i 1/3.Ili da budem precizniji: na primjer on dodje u Hrvatsku i kaže-ovu sobu bi ja koristio kao svoj nasljedni dio( jer njena povšina odgovara 1/3 stana).Ako se ja složim sa tim:da li u tom slučaju on smije koristiti i kuhinju i hodnik i kupatilo i naravno isti ulaz u stan? Možda je to sa pravne strane "glupo pitanje" ali me zanima kako je i da li je zakonski rješena takva situacija.
  3. Nakon ostavinske rasprave, meni je pripalo 2/3 stana.Isti se nalazi u prizemlju stambene zgrade sa 4 stana.Sastoji se od 2 sobe, kuhinje, predsoblja i kupatila.Brat mi živi već dugo u inozemstvu i ja sam jedini vodio brigu o pok.roditeljima.Nažalost,oporuka nije napisana.Nitko od pok.roditelja se nije nadao da će brat uzeti 1/3.On je inaće jako imućan ali iz nekih (meni nepoznatih)razloga nije se odrekao svoga dijela stana.Zanima me: kakav je sada status stana?Kako se isti može uopće podijeliti?Da li brat ima pravo korištenja kuhinje, kupatila? Da li smije koristiti ulazna vrata u stan?Inače da napomenem: jedna soba je veličine te njegove 1/3.Na primjer:u istu sobu može napraviti ulaz sa vanjske strane zgrade.Nalazim se u jako nezgodnoj situaciji te neznam kako dalje.Stoga bih vas molio za odgovor na ovu situaciju vlasništva.Kako je najbolje to razriješiti? Znam da bi bilo najbolje da mu isplatim(ako on na to pristane) vrijednost njegovoga dijela.Ali nisam u mogućnosti da mu to ponudim.Unaprijed,hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija