Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Zlatanzlatan

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pogreška pri upisu.

  Hvala puno Matrix
 2. Pogreška pri upisu.

  Poštovani svi, radi se o sljedećem: 1. 1992. godine, ostaviteljevu imovinu nasljeđuju majka i sin u jednakim omjerima svaki po 1/2 dijela. 2. Nakon smrti majke 2005. godine, njenu imovinu nasljeđuje njen sin, jedini nasljednik prvoga reda. 3. Danas imamo situaciju da se u dva zk izvatka u omjerima 2/6 i 3/8 nalati upisan prvi ostavitelj. Odazim do grutnovnice provjeriti navedeno, službenica nalazi zbirku isprava da vidi slijed stjecanja vlasništva i kaže mi da nisu dobro proveli prvo rješenje o nasljeđivanju te me upućuje na slijedeće, citiram : " da podnesem prijedlog za nadopunu ostavine" priložim to prvotno rješenje i original zk izvatke. Kako nikad nisam čuo za navedeni termin nisam siguran što mi je činiti. Prijedlog za naknadno pronađenu imovinu ne čini mi se ispravnim podnositi budući je ta imovina već bila obuhvaćena prvim rješenjem samo je krivo provedeno. Ili da podnesem prijedlog za uknjižbu prava vlasništva na osnovu prvog rješenja? Ne znam niti šta bih sve trebao i kolike bi iznosile pristojbe? Postoji li mogućnost ispravka upisa prema članku 117. ZZK Lijepi pozdrav
 3. Dosjelost

  Jasno ko dan. Ali, ne vidim načina na koji bi riješio ili barem započeo rješavati ovaj problem. Do osobe A upisane kao suvlasnik predmetne nekretnine nemogu doći. Baka kaže, da ga se ona ne sjeća jer nije bila ni rođena kada je on bio živ. Da probam sa povijesnim izvadkom iz gruntovnice?
 4. Dosjelost

  Stanje u u katastru je isto kao i u vlasničkom listu, svaki u omjeru 1/2. Pokraj njegovog imena nema adrese, već samo upisano naselje.
 5. Dosjelost

  Moja baka mi je darovala nekretnine (darovnim ugovorom). Kod upisa prava vlasništva u gruntovnicu, primjetio sam na jednom Zk ulošku da je u suvlasničkom dijelu 1/2 upisana neka druga osoba za koju nikad nisam čuo. Budući da su baka i djed obrađivali i bili u posjedu nekretnine neki 60 godina te uključujući i mene zadnjih 4 godine, ja , sada kako suvlasnik navedene nekretnine (1/2) mogu tužiti tu osoba za stjecanje prava vlaništva dosjelošću? Ako mogu, što bih trebao priložiti od dokaza? (Navesti dva svjedoku, baku ? )
×