Jump to content

loolipop

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razmjerni godišnji nakon otkaza u probnom roku

  Pozdrav, javljam da sam napisala zahtjev i pozvala se na ZOR i Ustav koji govori o GO. Brzo mi se odgovorilo na zahtjev, pokrenula se pravna sluzba i dobila sam razmjerni godišnji! G-man, hvala na pomoći!
 2. Razmjerni godišnji nakon otkaza u probnom roku

  Da, razumijem, idem odmah sročiti Zahtjev. Hvala vam na odgovorima! I sretan Uskrs!
 3. Razmjerni godišnji nakon otkaza u probnom roku

  Samo je problem što u njihovom Pravilniku piše da: "NIštetan je sporazum o odricanju prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja GO". Nije li onda bolje tražiti aneks Odluke o otkazu? Jer se u njoj ne spominje razmjerni godišnji odmor, samo da nemam pravo na GO.
 4. Razmjerni godišnji nakon otkaza u probnom roku

  Hvala vam G-man na odgovoru! Mislila sam im pisati molbu koju cu sama urudzbirati gdje trazim da mi isplate razmjerni godisnji. Molbu cu adresirati dekanu (radila sam na faksu), kadrovskoj i pravnoj službi. Ne znam samo je li molba prikladna ili nešto drugo, obzirom na pravni tijek? I što se tiče otkaza, jeli svejedno da li je jednostrani ili sporazumni u ovom slučaju, obzirom na moje daljnje zapošljavanje?
 5. Poštovani, ima li netko savjet ili mišljenje vezano uz ovu situaciju? Moje prvo zaposlenje u državnoj instituciji je bilo 2.11. 2018. uz ugovor na neodređeno i probni rok od 6 mjeseci. Tjedan dana pred istek probnog roka, dobijem redovni otkaz radi nezadovoljavanja na probnom roku i otkazni rok od 7 dana. Na moj upit imam li pravo na razmjerni godišnji, odgovorili su da ne, uz čuđenje i negodovanje. Naime, u ugovoru o radu o godišnjem piše samo ovo: "Godišnji odmor zaposlenice utvrđuje se prema Zakonu o radu i Pravilniku o radu institucije. Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora zaposlenici će se isplatiti naknada plaće u visini redovne plaće dostavljene od Ministarstva." U otkazu mi piše: "Zaposlenica nije stekla pravo na godišnji odmor, stoga nije nastala obveza za isplatu naknade za neiskorišteni godišnji odmor." I na kraju, njihov zanimljivi Pravilnik kaže ovako: "Pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora Zaposlenik ima pravo na 1/12 godišnjeg odmora za svaki mjesec trajanja rada u slučaju: 1. Ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos zbog neispunjenja šestomjesečnog roka nije stekao pravo na godišnji odmor 2. ako radni odnos zaposlenika prestaje (za kalendarsku godinu u kojoj prestaje)" Prema pravilniku koji su si prilagodili, meni se čini da ipak imam pravo na razmjerni godišnji od 1.1.2019. do dana otkaza, ili? Ne trebam vam objašnjavati da na moje pitanje u čemu nisam zadovoljila su davali nesuvisle odgovore, obzirom da ništa konkretno nisam radila nego kopirala papire zadnjih pet mjeseci i raznosila im poštu, što uopće nije u opisu radnog mjesta. Druga zaduženja mi nisu ni davali. Žao mi je da mi je to prvi posao i da će mi sada pisati u evidenciji (radnoj knjižici) da sam dobila otkaz u državnoj instituciji! Molim vas za savjete!?!
×