Jump to content

bodul123

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. O kome ovisi hoće li to ostati kao prekršaj? I kolike su šanse da to ostane samo kao prekršaj? Jer prijatelj i ja smo sve dobrovoljno predali i priznali. Oni nisu htjeli privesti obojicu jer nije bilo potrebe da oba odgovaramo. Sa njima smo se dogovorili da ću ja preuzeti odgovornost na sebe. Rekao sam da nisam prijašnje bio kažnjavan zbog toga, policajac mi je rekao da mi kazna onda ne bi trebala biti prevelika zbog toga. Nisu mi ništa rekli da će protiv mene biti iniciran kazneni postupak. Odveli su me u postaju, napisali izjavu i dali mi potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i pisanu obavijest temeljem članka 109.a stavka 1. prekršajnog zakona. Sve sam to potpisao i pušten sam kući nakon pola sata.
  2. Primio sam dva papira. Na jednom pise da se temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona daje pisana obavijest. Dalje pišu moji podaci i onda pise da ce se za pocinjeni prekrsaj: čl.3 zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega podnjeti optužni prijedlog, budući je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja, te da tijekom postupka... I onda dalje pišu moja prava. I dobio sam još drugi papir koji je potvrda o privremenom oduzimanju predmeta.
  3. Moj prijatelj i ja smo to uzeli za nas, cak je jedan joint bio napola popusen kad su oni dosli. Mi smo sve priznali i rekli smo da je to samo za nas bilo. U papirima koje sam dobio pise da sam pocinio prekrsaj po clanku 3. Zakona o zloupotrebi droga. Cak mi je jedan policajac rekao da mi kazna ne bi trebala biti velika posto mi je prvi put.
  4. Zanima me jos kada ja dobijem to pismo sa suda. I kada dobijem propisanu novcanu kaznu. Da li onda mogu uloziti zalbu za smanjenjem kazne?
  5. Koliko bi me kazna mogla doci otprilike? S obzirom na to da sam ja student, a otac i majka mi rade samo ljeti. I prvi put sam priveden zbog toga.
  6. Trava je bila od mene i od mog prijatelja. Rekli su nam da hocemo li oba sa njima u postaju ili da samo jedan odgovara i nakon nekoliko minuta smo se odlucili da samo ja preuzmen odgovornost jer smo bili u mome stanu.
  7. Ja sam student i stanujem sa još jednim prijateljem i stan je njegov(on nije bio u stanu tada). Pošto je to kao bilo u mome stanu, samo sam ja priveden. Imam 21 godinu i ovo je prvi put da su me zbog toga priveli. Jednom sam bio priveden jer sam napuhao 0.9 promila na utakmici i priveden sam u postaju do završetka utakmice.
  8. Bok! Evo ovako, veceras sam bio u stanu sa prijateljem i policija je ušla u stan i našli su nam travu. Kesa sa travom je težila 1.6g(skupa sa pvc kesom) i još su tu bila dva zarolana jointa i oba su težila 0.9g(skupa sa duhanom unutra). Zanima me što mogu očekivati na sudu? I kolika će mi biti novčana kazna? Također nisam prije bio kažnjavan zbog toga. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija