Jump to content

FeleCro

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa inicijalna pobuda je to što zajedno kupujemo nekretninu, pa bi bilo ok da smo oboje upisani. S obzirom da sam samo ja dizao kredit onda sam ja završio i u kupoprodajnom ugovoru (nije mi palo na pamet da bi moglo biti problema oko upisa. Sekundarna pobuda je smanjivanje poreza na promet nekretninama s obzirom da je riječ o kući relativno velike kvadrature. Kad smo već kod toga, da li postoji uopće način da recimo dva prijatelja kupe nekakvu veću kuću i da po pola plate porez na nekretnine, a da im se obojici odbije po onih 55 m2 koji se odbijaju kod stjecanja prve nekretnine?
  2. Pozdrav, U procesu sam kupovine kuće koji bi trebao biti završen za koji dan s isplatom kredita i predajom tabularne izjave. Nakon toga bi ja trebao napraviti prijenos vlasništva. Moje pitanje je da li mogu prenijeti vlasništvo na dvije osobe - sebe i moju djevojku? U kupoprodajnom ugovoru sam naveden samo ja. Unaprijed hvala na odgovorima
  3. Da, da, sve je jasno - naivno smo pristupili tome. Jednostavno se valjda do sad nismo u životu petljali s ljudima koji te odmah u startu žele prevariti. Hvala na savjetu. I ja sam pretpostavljao da mi ne mogu ništa, ako nije moj potpis na tim dokumentima.
  4. Dižem ovu temu da ne otvaram novu iste tematike. Djevojka i ja u procesu smo kupovine kuće. Javili smo se na jedan agencijski oglas, pogledali kuću iz oglasa te potom pogledali još dvije kuće prema njihovoj preporuci. Treću smo nakon pregovaranja o cijeni odlučili kupiti i krenuli u postupak rješavanja kredita. Sve je išlo super do jučer kad me moja djevojka nazvala i rekla mi da je od svoje klijentice dobila informaciju da ta agencija s kojom radimo ima praksu navlačenja kupaca na plaćanje polovice agencijske provizije po ovdje spomenutoj shemi - potpisivanjem nekakvih papira prilikom pregledavanja nekretnine. Naravno, nama nitko niti u jednom trenutku nije spomenuo da bi mi kao kupac trebali nešto platiti, no ako agencija lovi u mutnom, to je očekivano. Ja nisam posve siguran da je to što su oni nudili nekakav ugovor jer mi se čini da je bila riječ samo o nekakvoj listi, no nemam razloga ne vjerovati toj informaciji koju sam dobio od djevojke (klijentičin sin je prije tri mjeseca kupio stan preko te iste agencije). Mene sad zanima da li ja imam ikakve obaveze prema agenciji s obzirom da nisam potpisivao niti jedan od tih papira, a ja kupujem kuću i dižem kredit, a ne djevojka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija