Jump to content

SekaT78

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SekaT78 objavio

  1. Moje pitanje je bilo kojoj inspekciji se mogu obratiti.
  2. Ovo jednostavno nije istina. Svaki nesuvlasnik može PRIJAVITI takav rad, jasno, ali ne može i odobriti svojim potpisom naplatu bez pristanka suvlasnika. Shvaćate li što bi ovakav princip donio zgradi? Osoba koja ne uplaćuje u pričuvu, prijavi svaki mjesec nešto što dogovori s izvođačem (izvođač može napisati na fakturu bilo što). Taj nesuvlasnik, zna da ga neće ništa koštati i ne može razborito postupati s pričuvom ako zna da u nju može ugrabiti kad želi i koliko želi, a izvođač zna da će se naplatiti jer će u potpunosti zaobići suvlasnike, a upravitelj neće vršiti nikakvu kontrolu. Svi zadovoljni, osim nas, suvlasnika, čiji su potrošeni novci, niti znamo zašto se troše, niti na što, a nismo čak niti imali šansu pogledati fakturu nakon radova i odobriti je. Ako je doista hitan rad, on se može odraditi odmah po prijavi bilo koga, ali faktura se sigurno može naknadno ispečatirati i potpisati od predstavnika suvlasnika i tek takva može ići na naplatu. Nesuvlasnici nemaju pravo potpisa, nikad nisu niti imali. Vi ste prvi koji tvrdite da imaju. To je čak upravitelj izbjegao komentirati.
  3. Zaštićeni podstanari u NITI jednoj odluci koju mi, suvlasnici, donosimo vezano za NAŠU zgradu i našu pričuvu nemaju pravo sudjelovanja, niti potpisa, a ovdje imaju? Mogu potpisivati fakture? Od kada to, molim Vas?
  4. Upravitelj nam je naplatio račun od oko 600 kn za rad koji tvrde da je bio hitan. No, nitko od suvlasnika nije naručio taj rad niti ga odobrio. Faktura, odnosno radni nalog, nema potpis niti jednog suvlasnika već zaštićenog podstanara. Na fakturi nema opisa poslova osim 'odštopavanje'. U svakom slučaju, smatram da se niti jedna faktura, pa niti ona hitna, ne može naplatiti iz naše suvlasničke pričuve ako to netko od suvlasnika nije odobrio. Postoji li kakva inspekcija kojoj se mogu obratiti? Upravitelj je odbio reklamaciju bez komentara o potpisu neovlaštene osobe.
  5. Na kolniku da, gdje auti inače parkiraju (gdje su nekad bila ucrtana parkirna mjesta, pa je prenamjenjeno za tarasu kafića, pa je terasa uklonjena jer nije imala dozvole). Cesta je jednosmjerna, oko 5 metara široka, nema crte. Čekat ću onda prekršajni nalog. Hvala.
  6. Pročitala sam tad već cijeli članak 82, zato sam zbunjena, jer nije ništa od navedenog. A sad sam pročitala i članak 83 po kojem niti nije došla kazna, niti po njemu nije ova situacija. Ne mogu se žaliti?
  7. Nema navedene točke (prazna je kućica). Po čemu onda zaključiti da je negdje zabranjeno parkiranje, ako ničim nije označeno da je zabranjeno? Ako nemate nikakve indikacije...
  8. NN osoba je parkirala vozilo na mjestu koje nije označeno kao parkirno mjesto, odnosno ispred ulaza na parkiralište prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članak 82/1. Parkirnu kaznu je ostavila policija s tim obrazloženjem. Nigdje nema znaka zabrane parkiranja, nigdje nema oznake da je negdje parking. Nema vrata, nema rampe, nema označenog ulaza za taj parking. Auto nije parkiran blizu nikakvog raskrižja, hidranta, pješačkog prijelaza, niti preko biciklističke ili pješačke staze, nije blokiralo prolaz drugim vozilima. Mogu li se žaliti i ima li smisla?
  9. Pozdrav. Smije li predstavnik suvlasnika suvlasnicima iste zgrade poslati ispis koji je dobio od upravitelja zgrade gdje se imenom i prezimenom vide dužnici i utuženi suvlasnici koji ne plaćaju pričuvu? Vide se i iznosi. Unaprijed hvala!
  10. Nisam našla nikakvu odredbu Grada, samo nešto za manifestacije. Sudski vještak za akustiku iz svog iskustva kaže da je iznimno teško nešto postići tužbom i naravno, to traje godinama, a u međuvremenu kafić tutnji svoje...
  11. u redu, hvala Vam na informacijama!
  12. Ne, jer je smijenjen, pa time isprava više ne vrijedi. No njegov odabir nam je donio veliku štetu u pričuvi. Krivotvoreni potpis je prevagnuo u smislu da su Državne nekretnine dale svoju suglasnost jer su vidjeli da je većina za. Ta većina su bili on sam, njegova sestra i njegova bivša cura + taj krivotvoreni potpis.
  13. Na dokumentu za odabir predstavnika stanara otkriven je krivotvoren potpis. Ovo se dogodilo 2008. godine. Krivotvorina je otkrivena nedavno, je li kasno za prijavu?
  14. Molim savjet za sljedeće. U centru imamo bar koji jedini stvara prekomjernu buku. Srijedom, četvrtkom, petkom i subotom rade do 3 u noći. Imaju otvorenu terasu i zvučnike s basovima na najjače. To traje već više od 5 godina. Policija je pozvana toliko više puta da nas prsti bole od zvanja. Policajci su pred nama vikali na konobare da su u prekršaju i da stišaju. Sve je snimljeno i poslano Inspekciji. Oni nisu ustanovili nikakve nepravilnosti, osim da je jedan zaposlenik radio iza 3 u noći. Tražila sam uvid u taj dokument, kad su izvršili nadzor, koliko decibela je izmjereno. Nisu mi nikad odgovorili. Ja sam im izričito napisala kojim danima je buka i kad trebaju doći, a je li to tako bilo, ne znam. Policijski inspektor je osobno jednom došao u nadzor. Citiram ga: što biste vi htjeli gospođo, živjeti u centru i imati mir? Pa jadni turisti nemaju gdje popiti kavu iza 23 sata. Dalje mi je rekao da centar ima dozvolu za puno veće razine buke nego što je to zakonom propisano, nekakva odredba Grada. Je li to istina? Isti inspektor me je uputio da se sama nađem s vlasnikom tog bara i da ćemo pronaći već neko rješenje. Vlasnik je osoba koja je poznata, u čiji spomenuti bar dolaze tipizirani gosti (ne znam kako opisati klijentelu s najskupljim autima i afinitetima prema narodnjačkoj glazbi). Ne vidim što ja trebam tu dogovarati s njim. Dakle, otkantala me policija, otkantala me inspekcija. Nas nekoliko zgrada u nizu ne spava tim danima od vibracija i buke. Hotel s 4* je preko puta nas, i gosti im se žale na tu istu buku. Ugradili smo prozore a najvišim standardom protv buke. Ljeti prozore ne možemo ostaviti otvorene. Zidovi vibriraju. Naša privatna mjerenja zagađenosti buke prelaze sve moguće vrijednosti. Kome se još obratiti?
  15. Poštovani, gradska plinara Zagreb je isključila plin cijeloj zgradi zbog dugovanja jednog stanara (već tjedan dana i ne zna se kad će se uključiti). Prvo su tvrdili da je to zbog naše sigurnosti, a sad tvrde da je to zbog dugovanja. Imam li kakva prava za nadoknadu štete?
  16. i hvala na reakciji...i pomoci...stvarno se osjecam totalno sama i nezasticena!
  17. Da, otkaz je bio neopravdan, i sad me prisiljavaju da potpisem ugovor o otkazu s razlogom da nisam zadovoljila...i posto nisam pristala prijetili su mi! Kad sam predlozila da napisu stvarni razlog - nemogucnost ispunjavanja obaveza prema zaposleniku, rekli su da to ne dolazi u obzir jer zakonski onda nekoliko mjeseci ne smiju zaposljavati druge... Rado bih uzela odvjetnika! Rado bih sve ono navedeno potrazivala, ali to mogu jedino preko suda, a poslodavac je mocni pravnik...a ja jedva placam stanarinu, ne znam kako bih si priustila jos i pravnu pomoc... Prijavila sam ih poreznoj upravi, ali anonimno... Da li bi odvjetnik pristao zastupati nekoga poput mene a da ga isplatim odstetom? Tj, s obzirom da bih parnicu sigurno dobila, svu bih odstetu dala odvjetniku...
  18. Trebam savjet. Ja sam obicna osoba iz puka, fakultetski obrazovana. Moj poslodavac je ugledni pravnik. Prvi mjesec me nije prijavio. Ostala 3 mjeseca me je prijavio na minimalac bez mog znanja, dopustenja i potpisa. Nije mi uplacivao doprinose. Samo jednu placu je isplatio u cijelosti i na vrijeme i to na ruke. Trazio je da dolazim na posao izvan radnog vremena, vikendima. Dakle, radi se o iznimnom krsenju ugovora. S druge strane, proglasio me je zaposlenikom mjeseca i obmanjivao raznim lazima samo da ostanem i rintam kao budala. Kad sam upitala sefa za prijavu - dao mi je otkaz i otjerao me iz firme uvrijedjen sto se igram policajca. Imam li ikakva prava? ps. I da, nije nam davao isplatne liste.
  19. Sestra mi je u visokom stupnju trudnoce vozila i izazvala manju prometnu nezgodu. Naime, jurila je u bolnicu usljed bolova u trbuhu. Policijski zapisnik je ustanovio da je oduzela prednost i da je pobjegla s mjesta nesrece (sto nije tocno jer je razmjenila podatke s ostecenim autom i nastavila put za bolnicu). Proslo je godinu dana, sama je s djetetom i nezaposlena, nema kome ostaviti dijete i otici na sud. Sto joj je ciniti? Sto je sa zastarom? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija