Jump to content

Potter

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon smrti mog oca, koji je nasljedio neku imovinu u svom rodnom selu (Slavonsko brodska županija), te nekretnine su automatizmom poslije ostavine prepisane mami, sestri i meni. Mi nismo ništa potraživale osobno, javna bilježnica koja je vodila ostavinu uputila je upit u gruntovnicu i gruntovnica je prepisala ono što je bilo na mom ocu upisano, nakon smrti moje bake. Ispalo je da je dio tih nekretnina (neke oranice, šuma, livada) zapravo vlasništvo neke žene koja se isto zvala kao i moja baka (tamo davne 1946). Dotična se nikada nije udostojila podnijeti dokaze da se udala i da se zove drugačije, nego se njezin unuk sad sjetio kako je to njihovo. Kako mi pojma nemamo je li to njezino ili naše mi se nismo htjele miješati u priču. Gruntovnica je dotičnu pozvala da donese dokaze da je to njezino PRIJE nego su to prepisali nama, na što su oglušili. Nakon toga nam je putem advokata uputila zahtjev da nas tri odemo javnom bilježniku (o našem trošku) i darujemo joj to zemljište kako bi se ona na njega upisala ????!!! Na što sam ja poslala dopis kojim joj lijepo kažem da ako je njezino neka se slobono upiše ali ja nemam namjeru nikome ništa poklanjati. Sad na kraju priče nas je tužila (zapravo odvjetnik kojeg je angažirao unuk jer žena je prastara i staračkom je domu), i gle čuda sad odjednom ima neko rješenje iz 1946. da je to njezino i sad traži da joj mi platimo sudske troškove da ona to prepiše na sebe. HALLO !?? Što mi imamo s njezinom ljenošću što se od 1946. nije udostojila srediti svoje papire i što mi imamo s time što je gruntovnica to prenesla na nas kao posljedicu njezinog ne činjenja ništa kroz puste godine. Mi nismo tu zemlju niti tražile niti svojatale, i lijepo je bila pozvana od strane gruntovnice da se očituje prije upisa na nas. Što da mi sada radimo? Naravno da ne želim platiti ni kune za ono što ja nisam kriva.
  2. Brisanje zemljišnoknjižnog upisa

    Nakon smrti mog oca, koji je nasljedio neku imovinu u svom rodnom selu (Slavonsko brodska županija), te nekretnine su automatizmom poslije ostavine prepisane mami, sestri i meni. Mi nismo ništa potraživale osobno, javna bilježnica koja je vodila ostavinu uputila je upit u gruntovnicu i gruntovnica je prepisala ono što je bilo na mom ocu upisano, nakon smrti moje bake. Ispalo je da je dio tih nekretnina (neke oranice, šuma, livada) zapravo vlasništvo neke žene koja se isto zvala kao i moja baka (tamo davne 1946). Dotična se nikada nije udostojila podnijeti dokaze da se udala i da se zove drugačije, nego se njezin unuk sad sjetio kako je to njihovo. Kako mi pojma nemamo je li to njezino ili naše mi se nismo htjele miješati u priču. Gruntovnica je dotičnu pozvala da donese dokaze da je to njezino PRIJE nego su to prepisali nama, na što su oglušili. Nakon toga nam je putem advokata uputila zahtjev da nas tri odemo javnom bilježniku (o našem trošku) i darujemo joj to zemljište kako bi se ona na njega upisala ????!!! Na što sam ja poslala dopis kojim joj lijepo kažem da ako je njezino neka se slobono upiše ali ja nemam namjeru nikome ništa poklanjati. Sad na kraju priče nas je tužila (zapravo odvjetnik kojeg je angažirao unuk jer žena je prastara i staračkom je domu), i gle čuda sad odjednom ima neko rješenje iz 1946. da je to njezino i sad traži da joj mi platimo sudske troškove da ona to prepiše na sebe. HALLO !?? Što mi imamo s njezinom ljenošću što se od 1946. nije udostojila srediti svoje papire i što mi imamo s time što je gruntovnica to prenesla na nas kao posljedicu njezinog ne činjenja ništa kroz puste godine. Mi nismo tu zemlju niti tražile niti svojatale, i lijepo je bila pozvana od strane gruntovnice da se očituje prije upisa na nas. Što da mi sada radimo? Naravno da ne želim platiti ni kune za ono što ja nisam kriva.

    1. drot13

      drot13

      Postavljaš pitanje u svom profilu i teže ćeš tu dobiti odgovor (manje ljudi tako pregledava Legalis).

      Bolje otvori temu na odgovarajućem podforumu.

       

      Pozdrav.

    2. Potter

      Potter

      Hvala na pomoći, nisam se mogla sjetiti što treba izabrati :) evo odrađeno.

      Pozdrav.

       

    3. drot13

      drot13

      Nema na čemu i sretno s problemom.:palac:

  3. Na žalost nemam svjedoka jer ne znam gdje igra i s kime. Imam dakle konkretno pitanje. Ako dakle HZZO ustanovi da je bolovanje opravdano, uvijek može reći da ga nešto boli ili slično, ali to ne može dugo trajati. Mogu li ja njemu svejedno dati izvanredan otkaz s tim da mu radni odnos završava kada se vrati s bolovanja. Jer je odbio raditi i jer je posao zbog toga ozbilljno trpio, jer me vrijeđao itd.
  4. Bolovanje se može pokazati opravdano samo ako je platio doktorici da debelo laže i riskira za njega, jer mu apsolutno nije bilo ništa. Uostalom odbio je raditi prekovremeno jer od 16,30 igra tenis, rekreativno, i jer mu sve što je važno završi prije 18 sati. I on ne želi svoj život podrediti poslu. Posao nije život. to citiram ono što mi je rečeno od strane radnika.
  5. Hvala, puno. Složit ću onda izvanredni. Pretpostavljam da prvo moram čekati očitovanje od HZZO-a o bolovanju?
  6. I samo napomena, zaposlen je u 1. mjesecu 2017. godine, i iskoristio je godišnji odmor za cijelu godinu (20 dana) dakle ne samo razmjeran dio. Pa me eventualni otkazni rok ne brine jer ga je već dobio s godišnjim. I izlazio je s posla i prije te mi je dužan 4 sata.
  7. Da znam, dam mu otkaz, ali kakav? Po onom što sam našao dvije su mogućnosti: Otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika ili Izvanredni otkaz ugovora. Za prvi mu treba davati neke opomene, čekati da on iznese obranu, ... sve to traje, meni treba novi čovjek, a ovoga više ne želim plaćati jer on neće raditi. Ja mu želim dati drugi otkaz- Izvanredni, ali nisam siguran da odbijanje produženog rada spada u dovoljno veliki razlog, dobro imam i svjedoke gdje je bio bezobrazan prema meni, uostalom otišao je bez ikakvog razloga i dopuštenja kući u toku radnog vremena koje nije prekovremeno (u 8,30 ujutro). Mogu li to?
  8. Imam slučaj gdje mene zapravo zlostavlja radnik, što je neobično u Hrvatskoj, ali očito moguće. Naime radnik je odbio raditi produženo dva sata svaki dan (radi se 5 dana u tjednu pon-petak) iako mu to piše u Ugovoru o radu koji je potpisao, da poslodavac ima pravo na preraspodjelu radnog vremena, dakle kad je sezona radi se duže, kad nema posla ideš doma ranije. Treba raditi duže cca 2 tjedna. Dotični je to odbio, pokupio se doma prvi dan, drugi dan došao ujutro na posao bez namjere da radi već da isprovocira sukob koji će bez moga znanja snimiti mobitelom, u toj raspravi mora li raditi duže ili ne, stalno je ponavljao jednu te istu rečenicu dok nisam poludio i počeo vikati. Nakon toga se pobrao doma i na moje upozorenje da ako sada ode (budući je sezona i ima puno posla) da više ne može raditi za mene, odgovorio je da mu je jasno. Sada je poslao potvrdu o bolovanju, lažnu da se razumijemo jer mu nije ništa. Prijavio sam već na Hzzo da tražim kontrolu. Prije s tim radnikom nije bilo nikakvih problema. Radni uvjeti su dobri i ostali radnici su više nego zadovoljni (imam još troje). Dotični ima već od prije privatnih problema koji su očito sada kulminirali ali ja za to nisam kriv, niti na to mogu utjecati. Sada je prodao priču svojoj okolini kako je bio zlostavljan, za što ja imam svjedoke da nije istina i kolegica se zbog takvih objeda jako uzrujala. Zanima me što da ja sada radim? Jasno je da ga moram otpustiti, jer min nije ostavio nikakav drugi izbor. Ali kako? Koje su mi opcije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija