Jump to content

lily353

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lily353 objavio

  1. Poštovanje, imam jedno pitanje/ pošto je original darovnog ugovora zavrsio na sudu zbog prijedloga za uknjižbu prije 7-8 god kako doći do njega ponovno, da li kod suda ili bilježnika? Lp.
  2. A jedino u čemu moze pobiti je krivi broj ugovora o kreditu, ne slažu se brojevi, nema drugi razlog, stecaju banke..
  3. Javljam se na temu naslijeđivanje dugova , ja i majka smo nasljednice kredita od mog pok oca, vjerovnik putem suda se pokusava naplatiti, mi putem odvjetnika pobijamo u cjelosti,pozvani smo na sud, radi parnice, u jednom dopisu sto su poslali davno bio je skroz krivi broj ugovora o kreditu, da li bi imali ikakve šanse da se pozovemo da je to skroz krivi broj ugovora, da li bi u tom slučaju bila zastara, vodi se postupak od 2013...
  4. Tako nešto slično sam i ja imala napisano, samo sam trebala uvrstiti još broj računa na koji se plaća, bilo je dovoljno i neku izjavu sam jos morala napisati radi uknjizbe vlasnika.
  5. Pozdrav, treba mi špranca punomoći za prodaju zemljista, znači dajem punomoć barbi da u moje ime proda zemljiste, lp.
  6. Ja i majka ćemo dobiti zajedničku ovrhu(naslijedile od mog pok oca), moze li ona preuzeti moj dio?
  7. Poštovani, da li moze majka preuzesti ovrhu od djeteta, ako da na koji način treba to uraditi?
  8. Hvala, otići ćemo u katastar čim prije pa javim ako budemo pronašli nekakav dokument,lp.
  9. Imamo darovni ugovor u kojem stoji da nam djed(pok) daruje dio kuće i neko zemljište, a on nije vlasnik nego posjednik, sad nas zanima pošto bi otvorili obrt u toj kući(darovanoj) na koji način to napraviti pošto će nam sigurno tražiti iz ureda za gospodarstvo vlasnički list.. Inače muž ima tamo i adresu...
  10. Znači vi predlazete da idemo u zemljišnik prvo pogledati da li postoji neki dokument koji to dokazuje pa onda u parnicu? Ako pronađemo npr taj dokument(mozda to najprije bude ugovor o dozivotnom uzdrzavanju) što dalje, koliko traje parnica otprilike, i koliko će nas otprilike koštati, sve me ovo zanima jer namjeravam otvoriti obrt u skoro vrijeme na toj adresi a nemogu ishoditi vlasnički list..
  11. Pozdrav Djed mog muza darovnim ugovorom ostavio je nekretninu i zemljiste svom unuku (dao je svojoj kćeri za unuka tako piše u darovnom), Djed je u međuvremenu umro.. kad je muz išao to staviti na sebe naravno nije mogao jer djed nije bio vlasnik nego posjednik,kao vlasnici pojavili su se umrli. Sad mene zanima odakle započeti, vjerojatno trebamo u zemljišnik utvrditi zasto je u posjedu djed i mene zanima da li ce nam tamo dati na uvid ako postoji neki dokument (ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, darovni ugovor i sl) i koje su sanse da tuzbom postanemo vlasnici ako bude nekog ugovora u djedovu korist? Da još pojasnim djed je tu zivio sa bakom jer su gledali za zivota vlasnicu(njen pok muz je vlasnik) , a zatim mi ja i muz smo tu zivjeli. Moze li mozda nekretnina dosjelošču pripasti nama, odakle da prvo krenemo sa tuzbom? Što vi preporučate?
  12. Znaci javni biljeznik je poslao ,mislim da nije bio nalog suda ,nigdje se ne spominje sud po papirima.
  13. Da ,ne glasi na mene nego na oca,isto tako primjetila sam u ugovoru o kreditu da je pogresan iznos glavnice kredita i uopce broj partije,neznam odakle im taj iznos i broj ja imam skroz nesto drugo ..tako da je tu vise propusta...
  14. Na temelju vjerodostojne isprave su potrazivanja i to kao dokaz prilazu rjesenje o nasljeđivanju.
  15. Nije bilo pokretanja postupka za vrijeme zivota pok .oca,ja i majka smo nasljednici iza pok oca,kredit je podignut nenamjenski,2013 godine na 7 god u kunama 26 000 kn sad je naraslo sa kamatama na 46 000 kn,imam ugovor o kreditu ispred sebe.Vrijednost imovine neznam tocno ,samo je zemljiste u pitanju a vise od navedenog je iznosa sigurno..
  16. Znate li postoji li zastara na rate kredita ??
  17. Vec 5 godina nisu se pokusali naplatiti ,mozda neka zastara .. A skoro duplo je vec iznos narastao...sto kamate sto troskovi postupka...i sl.
  18. Vec sam kontaktirala odvjetnika,necu na svoju ruku nista poduzimati ,jucer sam dobila rjesenje.On kaze da mu posaljem papire,valjda smatra da ce moci nesto se napraviti,samo neznam na sto se moze pozvati,sto vi mislite??Ima li smisla??
  19. Bas od javnog bilj. ,Banka Splitsko dalmatinska u stecaju.Vec su me ranije zvali radi dogovora otplate pa sam rekla da se neka obrate sudski,pa evo nakon 4 god.Dobila sam rjesenje o ovrsi bas od j.b .
  20. Dobila sam od j.b rjesenje o ovrsi ,vezano za kredit od pok.oca koji je umro prije par godina.Naime banka je u stecaju vec 3 god pa ne zanima mogu li se pozvati na neku zastaru ili osobni dug pokojnika ako idem u parnicu??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija