Jump to content

zlatkod8

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

zlatkod8 je na 16. ožujka 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što zlatkod8 objavi!

Osobni podaci

  • Skype
    majstor19

Nedavni posjetitelji profila

655 pregleda profila

Postignuća

  1. zlatkod8

    razvod

    Molim vas, imam pitanje.... Naime, već više dvije godine ne živim sa suprugom, zatražio bih sporazumni razvod, no ne znam koja je procedura. zajednički imamo četvero djece, ali već su odrasla, i samostalno žive. Ja sam se odrekao svoje polovice kuće i imanja, u korist sina koji je ostao u kući. Ne tražim ništa od nekretnina. Zanima me koji je postupak za pokretanje razvoda, ili poništenje braka?
  2. Lijepi pozdrav....

    imam pitanje, ako mi možete odgovoriti:

    naime, od 29.03. 2021. sam na bolovanju, sad čekam liječničku komisiju, (ugrađena 3 stenta, problemi veliki sa venama, lijevi kuk zreo za operaciju), do sada sam primao od HZZO-a 80% svoje plaće. Prvih 6 mjeseci dobivao sam 70% svojeg prosjeka plaće, da bi nakon 6 mjeseci digli na 80% moje plaće. Zanima me, a rođen sam 04.11.1959, godine, a imam 43 godine i 6 mjeseci staža, pa me zanima, skida li se prosjek "plaće" od HZZO-a? Sve ovisi o liječničkoj komisiji na koju moram ići, budući da je prošlo godinu dana od nastanka mog problema (zdravstvenog) a što se tiče.... ja nebih u mirovinu, čekao bih navršenih 65 godina starosti, ili prihvatiti, ako me proglase trajno nesposobnog ze rad....?

    1. prof

      prof

      Poštovani Zlatko,

      ništa mi nije poznato u svezi plaća i bolovanja kod HZZO.

      Komisija vas može proglasiti radno nesposobnim ali i odrediti da Vas pripada pravo na invalidsku mirovinu -profesionalna nesposobnost koja bi Vam bila za 20 % manja od invalidske mirovine - opća nesposobnost ili starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika.

      Izracun mirovine.jpg

      Zlatkod8 Usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm

  3. Molim vas, odgovor na slijedeće pitanje; imam uvjete z starosnu mirovinu (43/62), budući da sam prije godinu dana doživio infarkt miokarda, (3 stemi) za dva tjedna idem na liječničku komisiju, budući sam na bolovanju. S obzirom da imam i drugih zdravstvenih problema ( proširene vene, nagluhost na oba uha, problemi sa kukovima), a radno mjesto mi je održavanje pogona sa popriličnim poslovima i hodanjem, bojim se što će preporučiti liječnička komisija. Naime, ukoliko mi predloži invalidsku mirovinu, mogu li to ignorirati i koristiti starosnu, ili tražiti da mi poslodavac pronađe radno mjesto adekvatno mojem zdravstvenom stanju, jer bih čekao sa mirovinom do navršenih 65. g. starosti. Imam nešto i braniteljskog "staža" (72 dana). Molim vas, tko se razumije, da me uputi što bi bilo najpametnije i najisplativije.
  4. Molim vas, može li mi netko pravno pomoći... Naime, firma mi uplaćuje u treći mirovinski stup, godišnje oko 1 000.00 kn, sad na računu imam nešto para, ali hitno mi je potrebno... pitanje: mogu li ja taj novac prebaciti na svoj tekući račun, odnosno, mogu li podići iz fonda novac? Ili je to strogo namijenjeno za dodatak na mirovinu (jednog dana)
  5. da, razumijem, ali puna starosna mirovina je 65 godina života, ovo što vi navodite jest prijevremena starosna, a tu se penalizira 0,18 % po mjesecu do navršene 65. godine starosti.
  6. Poštovani, imam dvojbu....., naime, prije nešto više od tri mjeseca doživio sam infarkt miokarda, te ugrađena tri stenta. Moj kardiolog ne dozvoli mi da se tražim na posao, jer imam uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu (62 g.starosti, te 43 g. radnog staža u istoj firmi - Podravka). Budući da nakon kratke rehabilitacije, zdravlje nije u redu, zanima me, bi li se isplatilo uzeti prijevremenu starosnu mirovinu, te imam li u tom slučaju pravo na otpremninu? Ukoliko se tražim na posao, moj kardiolog veli da će mi napisati trajnu nesposobnost za rad (što po mom mišljenju znači....invalidska mirovina). Zanima me nakon koliko vremena provedenog na bolovanju, trebam ići na liječničku komisiju, te, imam li u tom slučaju pravo na otpremninu od firme. Napominjem da mi je bruto plaća prije bolesti bila oko 6 800 kn sa svim dodacima (prijevoz, noćni rad, smjenski rad, itd.) Molim Vas, možete li mi dati savjet što da napravim, jer imam i 72 dana borbenog sektora kao Hrvatski branitelj (do 16.01 1992. godine), a imao sam i četverogodišnji mandat u Županijskoj skupštini, gdje sam također dobivao mjesečni dohodak (bruto, oko 800 kn)
  7. Poštovani, imam dvojbu....., naime, prije nešto više od tri mjeseca doživio sam infarkt miokarda, te ugrađena tri stenta. Moj kardiolog ne dozvoli mi da se tražim na posao, jer imam uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu (62 g.starosti, te 43 g. radnog staža u istoj firmi - Podravka).

    Budući da nakon kratke rehabilitacije, zdravlje nije u redu,  zanima me, bi li se isplatilo uzeti prijevremenu starosnu mirovinu, te imam li u tom slučaju pravo na otpremninu? Ukoliko se tražim na posao, moj kardiolog veli da će mi napisati trajnu nesposobnost za rad (što po mom mišljenju znači....invalidska mirovina). Zanima me nakon koliko vremena provedenog na bolovanju, trebam ići na liječničku komisiju, te, imam li u tom slučaju pravo na otpremninu od firme.

    Napominjem da mi je bruto plaća prije bolesti bila oko 6 800 kn sa svim dodacima (prijevoz, noćni rad, smjenski rad, itd.)

    Molim Vas, možete li mi dati savjet što da napravim, jer imam i 72 dana borbenog sektora kao Hrvatski branitelj (do 16.01 1992. godine), a imao sam i četverogodišnji mandat u Županijskoj skupštini, gdje sam također dobivao mjesečni dohodak (bruto, oko 800 kn)

  8. naravno da ne mogu, jer kažnjen jesam za prvi prekršaj....
  9. jučer sam dobio od policije prekršajni nalog za drugi prekršaj, 3 mjeseca mjera i 2100,00 kn , ali ako platim u roku 8 dana, skidaju na 1400.00 kn također i na to namjeravam poslati prigovor,
  10. Za prvi prekršaj sam dobio rješenje od suda, ali ne i obavijest o početku mjere zabrane. Za drugi sam dobio od PU na što namjeravam uložiti prigovor. Zanima me hoće li prva mjera utjecati na drugu.
  11. dobio sam rješenje za drugi prekršaj; mjera. 3 mjeseca zabrane upravljanja vozilima B kategorije , te novčanu kaznu od 2100,00 kn, s tim da ako platim u roku od 8 dana, smanjuje se na 1400,00 kn napisao sam prigovor, ali još mi nije izrečena mjera za prvi prekršaj, zanima me, hoće li se na ikoji način uvažiti moj prigovor na drugi prekršaj... unaprijed hvala
  12. ne namjeravam se žalit, jer po meni nema smisla, neznam uopće kolike su kazne za takav ponovljeni prekršaj....
  13. Molim vas, ako mi netko može pomoći.... Naime prije nepuna 3 mjeseca, napuhao sam 1,52 promila (1,42), dobio sam rješenje od prekršajnog suda; 3.000.00 kn, te 90 dana mjera(bez dozvole) nakon prigovora, umanjeno mi je na 30 dana i 2.100.00 kn, s tim da ako platim u roku 60 dana, umanjuje se na 1.400.00 kn plus sudski troškovi 200.00 kn. mjera još nije aktivirana, a da stvar bude gora, prekjuče su me na vinogradarskom putu uhvatili sa 1.08 promila (0,98u zapisniku) Zanima me. hoće li ovaj drugi prekršaj utjecati na prvi, te hoće li mi se kazna za drugi prekršaj uvećati zbog prvog počinjenog, te ublaženog, jer na ovaj drugi nema smisla pisat prigovor....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija