Jump to content

sax58

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam se u planu s kolegom se javiti na javni natječaj. Kolega je vlasnik tvrtke koja će se javiti na natječaj. Ja sam u stalnom radnom odnosu kod drugogo poslodavca. Ako ponuda prođe na natječaju, planiram dati otkaz u trenutnoj tvrtki i zaposliti se kod njega. Zanima me je li legalno da kolega prilikom prijave na natječaj priloži i moj životopis iako nisam zaposlen kod njega, tj. jel postoji legalan način da sam ja i dalje zaposlen u trenutnoj tvrtci, a da se zajedno s kolegom javljam na natječaje i onda pređem kod njega (postajem suvlasnik) ako/kada dobijemo posao na natječaju? Hvala.
  2. Poštovani, Odjavio sam TV prijamnik 2015. godine, nakon čega su mi prestali stizati računi za HRT pretplatu. Prije nekoliko dana je ujutro supruzi došao HRT kontrolor (ne inkasator) provjeriti je li imamo prijamnik, jer su kao dobili informaciju da sam prošli mjesec produžio pretplatu kod jednog od TV provider-a. Supruga je s njim razgovarala s vrata, nije ga pustila u stan i uputila ga da razgovara sa mnom. Javio sam se kontroloru i dogovorio da se vidimo popodne nakon posla. Razgovor smo vodili u hodniku zagrade. Gospodin se najprije nije htio predstaviti, a kad smo konačno riješili taj dio (pokazao mi je na sekundu iskaznicu na kojoj piše da je HRT kontrolor) tražio me osobu, što sam ja odbio. Također mi nije htio dati informaciju temeljem čega je došao u kontrolu, što me, između ostalog, navelo na pomisao da uopće nije kontrolor nego potencijalno prevarant koji želi doći do mojih osobnih podataka. Nakon što sam mu odbio dati osobnu razgovor je krenuo nizbrdo... uvjeravanje da ako i nemam TV da sigurno imam auto, mob, komp... i da pretplatu svakako moram plaćati. Nakon par minuta sam konačno uspio saznati da osim što me želi prijaviti za plaćanje pretplate od 4. mjeseca 2017., također želi i naplatiti "zaostatke" od 01.01.17. jer sam kao koristio uslugu, a nisam je plaćao, te da mi ako to ne prihvatim slijedi kazna od 1000 kn. Tu je razgovor završio, pozdravili smo se i svatko je otišao na svoju stranu. Napominjem, odjava prijamnika je uredno prošla i nakon odjave nisam dobio niti jedan račun za HRT pretplatu tako da nemam nikakav dug prema HRT-u. Također, pretplata je do 2015. glasila na suprugu. Prije par tjedana sam produžio ugovor s teleoperaterom, s time da meni niti u jednom trenutku kontrolor nije dao do znanja da je ovdje temeljem te informacije. Zanima me što mogu dalje očekivati i koje su mi opcije. Ima li smisla, odnosno je li pametno da sam prijavim prijamnik HRT-u? Ili je bolje pričekati njihov sljedeći korak? U svakom slučaju, plaćanje unatrag za prva 3 mjeseca 2017. (kada je prijamnik bio uredno odjavljen) mi nije neka opcija. Hvala na pomoći.
  3. Poštovani, najljepše zahvaljujem na odgvoru. Otac nema staža iz sudjelovanja u obrani RH.
  4. Poštovani, otac je rođen 30.08.1955. godine, s 31.12.16. će imati 42 godine i 4 mjeseca radnog staža. Ima od nekud inforamciju da mu za iznos mirovine nije svejedno da li odlazi u mirovinu s 31.12.16. ili 01.01.17. pa bih vas molio informaciju je li tome zaista tako i je li povoljnije za njega otići u mirovinu s 31.12.16 ili 01.01.17.. Hvala i lp, Aleksandar Šparavec
  5. Hvala na odgovoru. Ako bi najprije kupio novi stan, a nakon par mjeseci prodao ovaj, jel postoji u tom slučaju mogućnost da ne plaćam porez na cijeli iznos? Ili da mozda trazim povrat dijela plaćenog poreza nakon prodaje prvog stana? Ostalo mi je u sjećanju da sam negdje pročitao da psotoji i ta opcija, samo se ne mogu sjetiti gdje...
  6. Trenutno sam u vlasništvu stana od 67 m2 i namjeravam ga zamijeniti za veći ili najprije kupiti veći pa onda prodati postojeći. Cilajmna cca 90-100 m2. U obitelji nas je troje (supruga, dijete i ja) i još jedno dijete na putu. Zanima me da li kod kupovine novog stana moram platiti porez na promet nekretnina za kompletnu kvadraturu ili psotoji opcija da se plati samo na razliku 80 m2 do pune kvadrature (kao što je za prvu nekretninu), s obzirom da postojeći stan u svakom slučaju mislim prodati u roku 3 mjeseca, ako ne uspijem pronaći satn za zamjenu.Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija