Jump to content

mirovinac

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dobio sam rjesenje da moram prijaviti porez na dohodak za 2014g, zar nije rok davno istekao?
  2. niste u pravu Uzdržavanim članovima uže obitelji i uzdržavanom djecom, u smislu Zakona i Pravilnika o porezu na dohodak, smatraju se fizičke osobe čiji oporezivi primitci iz članka 5. Zakona, primitci na koje se ne plaća porez na dohodak iz članka 10. Zakona i drugi primitci koji se u smislu Zakona ne smatraju dohotkom (članak 9. Zakona), ne prelaze 13.000 kuna na godišnjoj razini. (članak 53., stavak prvi). za stipendiju nije sporno, problem je samo sto se tu spominje stipendija,a ne kredit, dakle po svemu kreditiranje studenata od strane grada ne bi se trebao racunati?
  3. NADOPUNA: saznao sam da je riječ o tome jer mi je kći primala 'stipendiju' pa je debelo premašila iznos, međutim opet imam pitanje, tu nije bilo riječ o stipendiji već o kreditu koji je davao grad i koji nakon studija mora vratiti u punom iznosu tako da se to po meni ne može gledati kao dohodak studenta?
  4. ubacujem se u temu jer je slična, kćer mi je radila preko student servisa i zaradila 12 100 kn cca. i došlo je rješenje porezne da je moram skinut s porezne olaksice i platit nešto jer je nisam skinuo, zar nije od 1.1.2015. limit 13000kn a ne vise 11000? , čitao sam zakon i pravilnik o porezu na dohodak ali ništa nisam uspio naći?
  5. 27 godina, sad je status nezaposlen , burza rada, znam da se sa oca prebacilo na majku kad je on umro, pa me zanima dal se moze s majke/oca na mene, oni su bili moji uzdrzavatelji posljednjih 10ak god i to su nam bila jedina primanja
  6. imam li pravo na mirovinu preminulih roditelja, imam 61 godinu, roditelji su radili jedan dio u italiji, jedan dio u hrvatskoj, ne radim i nemam nikakvih primanja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija