Jump to content

seage

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Naime, imam nedoumicu oko ovjeravanja diplome visokoškolske ustanove i Apostille pečata.Potrebno mi je za nostrifikaciju diplome u BiH koja je stečena u Republici Hrvatskoj. Negdje sam pročitao da BiH i RH imaju potpisan ugovor kojima nije potrebno "dodatno" ovjeravati dokumente sa Apostille pečatom ? Što znači da je samo potrebno ovjeriti dokumente ? Ispričavam se ako pričam nebuloze, ali malo me ova tematika zbunjuje.
 2. Drzavljanstvo i privremeni boravak

  Ispricavam se, ali moze jos jedno pitanje. Ukoliko bi se nas dvoje kao vjencani odlucili na preseljenje u inozemstvo ( neku od drzava clanica EU), da li se supruga ima jednaka prava pri mogucnosti zaposlenja (bez potrebe za radnom vizom) posto je u braku sa hrv drzavljaninom i kakva je tada procedura ? Također kako se onda gleda na mogucnost prijave boravka unutar RH i na stjecanje drzavljanstva posto bi zivjeli u EU. Mozda je malo glupo ovo zadnje pitanje, ali mi je nejasno sto se tice prijave na drzavljanstvo kroz par godina.
 3. Drzavljanstvo i privremeni boravak

  Hvala puno na odgovoru Znaci ukoliko bi putovala negdje, putuje sa dokumentima od BiH ili mora zatraziti posebnu vizu ?
 4. Postovani, imam pitanje vezano za naslov.Ispricavam se ukoliko vec postoji ovakva tema, ali imam neke nedoumice u vezi toga. Naime planiramo se vjencati ja i cura iz BiH te zivjeti u Hrvatskoj.Ja sam drzavljanin RH.Kako ide procedura i sto konkretno znaci privremeni i stalni boravak ? Da li moja buduca zena u slucaju dobivanja privremenog boravka mora napustati RH ? Kada se sticu uvjeti za stalni boravak i prema tome za podnosenje zahtjeva za drzavljanstvo ? Ima li u tom procesu osoba pravo na putne isprave i pravo na rad ? Ukoliko kojim slucajem se zaposli, je li potrebno svejedno placati 400kn mjesecno za zdravstveno osiguranje ? (Negdje sam procitao) Hvala puno na buducim odgovorima !
×