Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

seage

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam jedno pitanje. Supruga i ja smo u braku i zivimo trenutno u RH. Ja posjedujem dvojno drzavljanstvo (RH i BiH) , a supruga BiH. Dobila je privremeni boravak. Mene sada zanima da li je njoj potrebna dozvola za rad pošto ovdje https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/strani-drzavljani-u-rh/rad-stranaca/1724 stoji da nije potrebna dozvola za rad strancu koji ima privremeni boravak odobren u svrhu spajanja obitelji ? Hvala unaprijed
  2. Naime, imam nedoumicu oko ovjeravanja diplome visokoškolske ustanove i Apostille pečata.Potrebno mi je za nostrifikaciju diplome u BiH koja je stečena u Republici Hrvatskoj. Negdje sam pročitao da BiH i RH imaju potpisan ugovor kojima nije potrebno "dodatno" ovjeravati dokumente sa Apostille pečatom ? Što znači da je samo potrebno ovjeriti dokumente ? Ispričavam se ako pričam nebuloze, ali malo me ova tematika zbunjuje.
  3. Drzavljanstvo i privremeni boravak

    Ispricavam se, ali moze jos jedno pitanje. Ukoliko bi se nas dvoje kao vjencani odlucili na preseljenje u inozemstvo ( neku od drzava clanica EU), da li se supruga ima jednaka prava pri mogucnosti zaposlenja (bez potrebe za radnom vizom) posto je u braku sa hrv drzavljaninom i kakva je tada procedura ? Također kako se onda gleda na mogucnost prijave boravka unutar RH i na stjecanje drzavljanstva posto bi zivjeli u EU. Mozda je malo glupo ovo zadnje pitanje, ali mi je nejasno sto se tice prijave na drzavljanstvo kroz par godina.
  4. Drzavljanstvo i privremeni boravak

    Hvala puno na odgovoru Znaci ukoliko bi putovala negdje, putuje sa dokumentima od BiH ili mora zatraziti posebnu vizu ?
  5. Postovani, imam pitanje vezano za naslov.Ispricavam se ukoliko vec postoji ovakva tema, ali imam neke nedoumice u vezi toga. Naime planiramo se vjencati ja i cura iz BiH te zivjeti u Hrvatskoj.Ja sam drzavljanin RH.Kako ide procedura i sto konkretno znaci privremeni i stalni boravak ? Da li moja buduca zena u slucaju dobivanja privremenog boravka mora napustati RH ? Kada se sticu uvjeti za stalni boravak i prema tome za podnosenje zahtjeva za drzavljanstvo ? Ima li u tom procesu osoba pravo na putne isprave i pravo na rad ? Ukoliko kojim slucajem se zaposli, je li potrebno svejedno placati 400kn mjesecno za zdravstveno osiguranje ? (Negdje sam procitao) Hvala puno na buducim odgovorima !
×