Jump to content

Ferenc

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koja su mi prava, pri poštom dostavljenoj obavjesti o prekršaju - čl.82,st.3 nepropisno parkiranje ( nisam ju zatekao pod brisačima), kada osim imena ulice nije naveden kučni br. gdje je vozilo bilo navodno parkirano, niti ikakav dokaz ( fotografija ili sl.)? Naravno, isti dopis "blagonaklono" nudi smanjenje sa 700 kn na polovicu iznosa plativo unutar 3 dana i bez pokretanja prekršajnog postupka, ali navodi da protiv iste Obavijesti ne mogu podnositi pravne lijekove! Koliko sam upoznat, teret dokaza o počinjenju prekršaja ( u večini) leži na Policijskoj postaji temeljem izvješča pozornika, patrole itd. a što ovdje nije slučaj. Svaka info je dobrodošla, hv. unaprijed
  2. Na moje nepropisno parkirano vozilo, jer sa 2 bočna kotača na pločniku ( bez znaka zabrane park. i zadržavanja, niti blizine pješ.prijelaza, prijevoja ili sl.), u jednosmjernoj ulici sa 2 prometna traka ( isprekidana linija) za dana po prvoj kišici u blagom desnom zavoju, drugo vozilo je dolazeći iz jednotračne jednosmjerne ulice proklizalo i udarilo u parkirani auto. Kazna za krivi parking je plačena no AO vozila koje me oštetilo odbija u potpunosti popraviti štetu na mojem oštećenom vozilu. Koja su mi prava?
  3. Izazvao sam prometnu nesreću u alk. stanju pri čemu oštetio svoj auto i stupice, ogradu na autocesti u RH. Platio kazne za nesreću, vožnju u alk stanju, 6 mj. bez voz.dozvole i pristao na isplatu, regres štete što je hac-onc tražio od mojeg osiguravatelja. Ratealno uredno otplacujem regres ali mi je osiguravatelj povrh toga i umanjio bonus za 15% koje će mi, po navodnoj poslovnoj praksi,"vratiti" po kompletnom obeštećenje ( 85% vec otplaceno). Je li to u skladu sa zakonom ili zloporaba od strane osiguravatelja? Smatram da samo stečen za 15% oduzetoga bonusa. Što mi je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija