Jump to content

inovatorica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me što se događa kad se utvrdi greška u obračunu npr. reprezentacije za kontrolu PDV-a koju obavlja porezna uprava? O.K utvrdi se da se PDV mora ponovo obračunati, platiti i sl. Ali, mene zanima da li ide kazna tvrtki i/ili osobi koja je radila u knjigovodstvu. I šta kad ta osoba više nije zaposlenik te tvrtke? Nadam se da je jasno.
  2. Bok! Zanima me sljedeće:željela bih se baviti prodajom software-a i već imam par napravljenih programa, ali sam trenutno dekintirana i nemam , doslovno, ni kune za početak, a za prodaju istog moram imati otvoren obrt. Kako mi za osnivanje treba do 1000 kn, a nitko mi ne garantira prvih par mjeseci "ogroman" uspjeh, mogu li barem upisati odabrani naziv obrta i pod tim nazivom slati ponude, a ukoliko uspijem i realizirati prodaju, tek onda da otvaram žiro račun, pravim pečat, dobivam matični broj i sl. Smije li se to?
  3. Veliko hvala na odgovoru. Ovo je samo potvrdilo šta sam i mislila, ali lijepo je kad ti to potvrdi i netko tko se kuži u te stvari. Najljepša hvala Sizifu.
  4. Hvala na odgovoru. Kolegica i ja ne namjeravamo osporavati pravo, nego s njim osnovati tvrtku i prodavati program. Mene više zanima može li netko iz tvrtke u kojoj radimo osporavati njegova prava?
  5. Zanima me sljedeće: prijatelj je napravio software za jednu tvrtku (na crno). U pravljenju programa pomogle smo mu kolegica i ja (mi smo zaposlenice tvrtke). Da li se taj program može evidentirati kao naše djelo i ustupiti tvrtki za neku simboličnu cijenu s obzirom da nije izdan račun od strane prijatelja za napravljeni program? Sad prijatelj želi osnovati tvrtku i prodavati taj software ali uz mnogo nadogradnje koja ne postoji u programu koji je napravljen za tvrtku. Da li to može biti problem, odnosno tko ima autorsko pravo na taj program. Ukoliko mi netko može pomoći unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija