Jump to content

Zvijezdana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa, mužu su u Gundulićevoj rekli (kad je išao platiti račun i raspitati se za taj priključak) da je potreban vlasnički list. Onda su mu u ruke tutnuli Zahtjev za izdavanje prethodne energetske suglasnosti, baš ga gledam, na popisu priloga nigdje nije naveden vlasnički list. Kad sam zvala onaj njihov besplatni info telefon nisam uspjela ništa jer je u pitanju automat koji uopće ne nudi opciju "razgovor s agentom", zvala sam u Gundulićevu, tamo se nitko ne javlja, zvala sam HEP opskrbu pa su mi rekli da zovem automat i da na njemu sigurno ima opcija "razgovor s agentom"...nije bila. I tako, dok ih pokušavam dobiti, odlučila sam prikratiti vrijeme ovom temom, kako stvari stoje, prije ću dobiti odgovor nego od njih.
  2. Poštovani, molim savjet. Kuća u kojoj živimo suprug i ja te šogor (s obiteljima) u zemljišnim knjigama (još) nije evidentirana kao naše vlasništvo, posjedujemo kupoprodajni ugovor između pokojnog svekra i vlasnika parcele kojim je on kupio parcelu 1965. te je tada tamo sagradio kuću. Njegovi nasljednici su moj suprug i njegov brat, koji tamo cijelo vrijeme žive, uredno plaćaju komunalne doprinose i imaju prijavljeno prebivalište, kao i mi ostali članovi kućanstva. Priključak za struju je zajednički, a mi bismo se željeli odvojiti, što je, koliko sam shvatila, praktički isti postupak kao za novi priključak. Da li je nužno za to priložiti dokaz o vlasništvu ili je dovoljno dokazati pravni interes? (prebivalište, izvod iz katastra, nešto drugo?) (Naravno da u skoro vrijeme planiramo i napraviti potrebne geodetske elaborate i provesti postupak uknjižbe ali ovo nam je hitnije.) LP
  3. Poštovani, prometna dozvola je istekla prije 5 dana ali nova polica osiguranja je već kupljena i važeća do srpnja 2017. (Razlog "odugovlačenja" je taj što se čeka da CVH atestira plinsku bocu, prije toga auto ne može proći tehnički; papiri su kod njih već 4 dana, a predmet još nije riješen.) Ako sam dobro shvatila, auto se pod ovim uvjetima može "nekažnjeno" voziti još 15 dana od isteka prometne? Molim odgovor, unaprijed hvala.
  4. Uf, hvala svima na savjetima, pokušat ću sutra sročiti prigovor; mogu li ga poslati elektroničkom poštom?
  5. Je, kao što sam mislila, opet je stigla dnevna karta. Vrijedi od 12:09 jučer do danas u 12:09.
  6. Nastavljam se na ovu temu jer imam (djelomično) sličan problem. Jučer sam oko 6:30 došla na parking u IV. zoni i, priznajem, potpuno zaboravila platiti. Kad sam oko 17:30 došla do auta, dočekala me dnevna karta od 30,00 kn, izdana taj dan u 11:47 s valjanošću do 11:47 idućeg dana, tj. danas. Danas ujutro u 9 sam opet došla na parking i odmah pokušala platiti mobitelom redovnih 10 kn kao i svaki dan, ali nije mi dao jer je "naplaćena dnevna karta". U međuvremenu sam platila internet bankarstvom tih 30 kn, i u 12:23 poslala opet SMS da platim, i opet mi javi da je "naplaćena dnevna karta", što znači da sam u međuvremenu vjerojatno dobila još jednu (ali ne mogu provjeriti jer sam na poslu, što je i razlog zbog kojeg nisam idti čas u 11:47 poslala novu poruku); napominjem također kako nisam dobila nikakvu obavijest o isteku karte. Ima li smisla žaliti se, ili možda platiti 10 kn (koliko zaista vrijedi usluga koju sam/ću iskoristiti) umjesto tih 30? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija