Jump to content

marija01

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Imala bi pitanje u vezi potraživanja od poslodavca za nastalu štetu. Dva i pol mjeseca radila sam u Zagrebu kod jednog odvjetnika. Ima par agencija za izaslane radnike, knjigovodstveni servis... Uglavnom, ja sam bila zaposlena na radnom mjestu knjigovođe. Radilo se svako, nisu plaćani doprinosi, nije dostavljana dokumentacija..... Jedan knjigovodstveni servis bio je savjetnik i radila sam papire po njihovom nalogu, za što imam i mail koji sam slala 16.01. u kojem pišu sva moja zapažanja i nepravilnosti na tom poslu. Mail sam poslala dok sam bila doma na bolovanju. Kad sam se vratila onda mi je rekao odvjetnik da to nije napravljeno jer ja nisam odradila, a dobila sam drugačije upute. Nakon toga sam 26. dala otkaz preko maila. Nisam dobila nikakav odgovor te se više nisam pojavila na poslu. Nisam za 01. mj dobila isplatu plaće niti su mi plaćeni doprinosi za tih 2,5 mjeseca što sam radila. ( doprinosi nisu plaćeni niti mj prije nego sam ja došla, barem nisu bili za vrijeme dok sam ja bila tamo). Danas sam poslala mail i pitala za plaću i dobila odgovor koji ću staviti na kraj ovoga maila pa molim da mi neko odgovori što da radim sad i što mogu očekivati? Hvala unaprijed na odgovoru. Poštovana, svoje zakonske obveze koje imam prema radnicima uredno ispunjavam i to sve u skladu s ugovorom o radu. Također, taj ugovor o radu obvezuje i radnika, konkretno i Vas nakon Vašeg iznenadnog odlaska, bez da ste prethodno obavijestili poslodavca, napravili primopredaju posla kojeg ste trebali obavljati, a što je kasnje utvrđeno da niste, zbog čega je nastala šteta trgovačkom društvu. Nadalje, mi ćemo utvrditi iznos štete koja je nastala Vašim ne radom, u vidu ne obavljanja posla koji Vam je bio u opisu posla i koji ste bili dužni obavljati. Detaljnu specifikaciju posla koji niste obavili dostavit ćemo Vam naknadno i potraživati štetu koja je time nastala.
  2. Pozdrav. Prije mjesec dana sam počela raditi. Na razgovoru je rečeno na puno radno vrijeme u mjestu kojem živim. Nakon par dana rečeno mi je da dođem raditi u drugu podružnicu i kad sam počela raditi rečeno mi je da bi oni ipak na pol radnoga vremena. Ja sam poslala njima mail da ja to ne prihvaćam,da ili puno radno vrijeme i prijevoz za javni prijevoz ili ne pristajem. Usmeno mi je obocenaco,izradila sam potvrdu od javnog prijevoza. Bila je plaća,za prijevoz nisam dobila ništa. U ugovoru mi niti ne piše da će mi plaćati prijevoz,to mi i u prijašnjem poduzeću nije pisalo pa sam dobivala. Ne piše mi niti da radim u podruznici poduzeća koje nije u mjestu sjedišta poduzeća u kojem ja živim. Što mi je sad činiti? Meni osobno ne utjecaju povjerenje jer muljaju i lažu od početka.
  3. Pozdrav! Imam jednu situaciju pa bi molila savjet. Naslijedila sam zemlju kroz čiju česticu ide služni put. Vlasnica zemljišta koja je na mojoj međi prodala je svoj dio zemljišta na kojega je imala ulaz sa glavnog puta. Sad kad je radila parcelaciju ona više nema puta na tu polovicu koju nije prodala. Pošto smo si mi rodbina traži od mene da ja taj put dam općini da bude javni i da njoj potpišem da je to i njezin služni put. Ja sam se malo raspitala pa su mi rekli da ako joj potpišem služnost da ona ima onda služnost nad cijelom parcelom posto je sve jedna cestica. Što se tiče da to trebam dati općini da bude javni put mi isto nije jasno. Sad bi ja trebala pokloniti svoj put jer je ona svoj prodala??
  4. marija01

    Razvod

    Pozdrav! U braku sam 12 godina. Imam dobar odnos sa mužem,nemam sa njegovom mamom. Uglavnom,plaćamo sve,od režija,dućana,renoviranja..svekrva svoju mirovinu i ušteđevina koristi isključivo za sebe,sve što imamo stečeno je u braku. Kuca i okućnica su bili u raspadnom stanju. Svekrva je prije dvije godine mužu dala svoju polovicu kuce i potpisan je ugovor o sluznosti. Svekrva je prošlu godinu nasla dečka. Muz je zaključal prostoriju gdje je skrinja jer nam uzima speceraj i meso i nosi njemu. Kupio joj je dečko i auto koji nema gdje parkirati u dvoriste i sad muza tuzi da ne postiva taj ugovor. Ja nemam zivaca vise,muz se neće odseliti... Ako tražim rastavu braka na koji način ide ta podjela imovine stečena u braku? Ako ima neki odvjetnik da mi uz naknadu objasni moja prava,prava muza i svekrve? Tolke novce smo dali i sad budemo još hodali po sudu jer je ona prolupala...
  5. Da li poruke koje su isprintane vrijede ako su obrisane. Naime u slučaju kvara mobitela nisu ostale na whatscappu. Kako se to rješava?
  6. marija01

    Tuzba

    Pozdrav! Danas je moj suprug dobio pismo od odvjetnice njegove mame. Gospođa si je prošlu godinu nasla prijatelja koji ima novaca. Moj suprug to nije najbolje prihvatio pa su se posvadali i vec par mj nema razgovora. Imaju potpisan ugovor suživota. Mi vec 11 godina brinemo o svim troškovima,renovacijma,režije,prehrana... Prije par godina kad smo renovirali dvorište svekrva je rekla da ona vise nije sposobna voziti,da ne treba parking i da radimo kak nama pase. Sad mirnim putem traži parking za svoj auto koji joj je kupio prijatelj,traži da joj kupujemo drva i da joj je toplo doma( mi sve režije plaćamo vec 11 god), i traži kljuc od prostorije u kojoj imamo zamrzavac koji mi punimo. Stalno se spominje zakon o roditeljima,ima ona još jednoga sina. Prije tri godine je potpisan ugovor jer smo mi previše uložili u kuću zbog sigurnosti a sve plaćamo mi sto se i vidi po njezinom bankovnom izvodu. Mirovinu ima samo za sebe tak da po tom zakonu o obitelji nisam pametna sto mi njoj moramo omogućavali. Gospoda ima 74 godine,sinoć je otišla na put sa tim Gispidinom
  7. Pozdrav. Ugovor da neodređeno sa probnim rokom od tri mj, poslodavca zeli produziti probu na još tri mj. Radnik ne želi,kolo je otkazni rok? Poslodavac zeli mjesec dana....
  8. marija01

    Radno mjesto

    Pozdrav. Prijavila sam se na natječaj za radna mjesta referenta ( izdavanje vozačka, osobna, dozvola za oružje ,putovnice) i referenta za obračun plaće u MUPU. Očekujem da ću biti pozvana na testiranje pa bi se voljela dobro pripremiti. Da li netko zna kako izgledaju ta pitanju i što sve testiraju? Hvala unaprijed na pomoći.
  9. Otišla sam na bolovanje. Dala izvanredni otkaz zbog stvari koje su se dogodile i završetkom otkaznog roka dobivam papire. Bez dana otkaznog roka. 99 posto poslodavaca je mutno,na zalost radnici pristaju na sve,nisu upućeni i stalno ih se sa nečim straši.
  10. Svi odgovori su tu na strani poslodavca. Ja sam dala otkaz,pristala sam odraditi otkazni rok. Sve mi se to opet cini ne fer pa me zanima kolko ću platiti firmi ako se ne pojavi vise na području ali?
  11. Imate pravo. Karma dode kad tad.
  12. Sve ok,dan dva. Direktor očekuje da ču ja sad dva tjedna sjediti kraj nove djelatnice i pokazivati sto i kako se radi. Tolko sam već psihički iscrpljena od njih i toga iskoristavanja da ne znam više kaj reći.
  13. Imam još jedno pitanje. Da li ja moram uvoditi u posao svoju zamjenicu. Meni to ne piše u ugovoru.
  14. Znači nikako ne mogu smanjiti otkazni rok?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija