Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

marija01

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. 4 vlasnika

  Moze jos jedan info. Da li smijem produžiti balkon cca 7 m2.,na katu kuce. Morali bi napraviti jedan stup i Ne bi bio natkriven. Za to mi treba kakva dozvola ili se smije to napraviti?
 2. 4 vlasnika

  Hvala Vam!
 3. 4 vlasnika

  Kako se provodi etaziranje i koja je cijena toga?
 4. 4 vlasnika

  Vlasnik sam 1/4 kuce na moru. Kuca ima 100 m2 stambenog prostora i 200 m2 dvoriste. Ne mozemo se dogovoriti oko podjele i kuca nam sa godinama propada. Da li je moguce da moj brat i ja podjelimo medu sobno kat kuce i svaki si napravi svoje sa kontrolnim vurama bez potpisa druga dva vlasnika kojima ostane ista kvadraturi i cijelo dvoriste. Nebi se htjeli povlačiti po sudu i svladati, a zasnje je vrijeme da po nemo ulagati jer nab bude propala.
 5. Dva vlasnika

  Znaci na temelju stambenog kredita, troškovnika tog kredita, nekih racuna i racuna od legalizacije te svekrvinog potpisa na suglasnosti za stambeni kredit nemam se kaj previse sekirati? Moja svekrva ima ustedevinu i razlicite fondove koji isto onda ulaze u ostavinsku. Sto sa tim novcima, to je isto ustedila jer nema troskova na hranu, rezije niti na nista od kada zivi sa mojim muzem? Nas ti novci ne zanimaju, nas samo zanima kuca ali pitam cisto da znam. Mi smo htjeli da napravi oporuku ali ona nece jer kao drugi sin ima pravo na nuzni dio i hoce ugovor o uzdrzavanju u kojem ona navodi uvjete i hoce od nas novce a ne kuzim kaj onda misi sa svojom ustedevinom.
 6. Dva vlasnika

  Trebamo mi imati sve racune, svjedoke ili kako to ide....
 7. Dva vlasnika

  Znaci moj suprug ima pravo na ono sto je ulozio a drugi nasljednik na vrijednost nekretnine prije ulaganja?
 8. Dva vlasnika

  Mozete mi jos objasniti kakav je postupak razvrgnuća suvlasništva, to se moze napraviti i nakon njezine smrti ako netko drugi bude vlasnik? Sto dobivamo sa tim?
 9. Dva vlasnika

  Hvala! Puno ste nam pomogli.
 10. Dva vlasnika

  Pa ne znam koje sad ona ima planove ali u slučaju da sad sa nekim drugim radi ugovor o uzdrzavanju ili nakon njezine smrti muzev brat uzme dio u toj kuci? Malo mi je to sve malo previse da smo mi radili, dizali kredite i sad bez i kakvog pardona se nas ucjeniva, da nismo ulozili te novce sad bi bila rusevina. Mene zanima kolko da se sad postavimo?
 11. Dva vlasnika

  Moj suprug je vlasnik kuce sa svojom majkom na dva jednaka djela. Svekrva trazi ugovor o uzdrzavanju za svoju polovicu kuce. Ima takve lude zahtjeve da to mi ne zelimo potpisati. Deset godina ulazemo novce i sve zivo smo renovirali, u troškovima nije sudjelovala. Mene sad zanima da li mi mozemo iskoristiti na sudu suglasnost da se slaze sa uredenje kuce koju je potpisala kod javnog biljeznika kada smo vadili stambeni kredit za uredenje kuce? U postupku je i legalizacija kuce koju isto mi placamo.
×