Jump to content

Simbica

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, obraćam Vam se radi informacija o mogućem sporu vezano za situaciju sa kupnjom nekretnine koja mi se dogodila. Naime, nakon postizanja dogovora i formiranja predugovora za kupnju nekretnine, na dan na koji smo dogovorili potpisivanje predugovora, vlasnici su povisili cijenu objekta za 30 000 eura. Direktor Agencije koja prodaje stan savjetovao mi je kako imam pravo na odštetu za takav postupak, odnosno za njihovo odustajanje od kupoprodaje nakon postizanja dogovora, kao i pravo na naknadu najamnine za stan za vrijeme trajanja suda. Zanima me je li to istina jer prvi put tako nešto čujem. Unaprijed hvala na odgovoru.
 2. Etažiranje zgrade

  Koliko se sjećam zgrada koja nije etažirana postala je predmetom ovrhe. Bilo je više suvlasnika pa je odgovoreno da će se zgrada prodati na dražbi, skupiti novac i na taj način namiriti banku. Mene najviše zanima, ukoliko kupim dio u takvoj zgradi koja nije etažirana, da li netko jednog dana ,nakon što ja renoviram kupljeni dio, može doći i reći "ne to nije tvoj dio nego neki na trećem katu npr?"
 3. Etažiranje zgrade

  Iskreno ne znam da li je zgrada upisana u knjigu položenih ugovora, ali znam da je vlasništvo u udjelima. Koliko shvaćam etazacijom bi se postiglo da se definira točno koji dio zgrade komu pripada sto dosad nije slučaj. Na ovom portalu pročitala sam da u slučaju da se suvladnici ne mogu dogovoriti oko etazacije, da zgrada ide na dražbu i prodaje se u bescijenje. Niste to spomenuli u svom odgovoru? Da li se etazacija odnosi samo na zajednice prostore ili i na stanove? Nisu mi bas jasni ovi pravni termini.
 4. Etažiranje zgrade

  Imam jedno pitanje vezano za etažiranje manje zgrade u kojoj je nekoliko stanova. S obzirom na svadju između dva suvlasnika etažacija dosad nije provedena. Zgrada nema svog upravitelja i ne plaća se pričuva. Zanima me u slučaju da kupim stan u suvlasništvu jednog od posvadjanih dosadašnjih vlasnika, na koji način se može postići etažacija? Da li suvlasnici moraju platiti nekakvu kaznu za još uvijek neprovedeno etažiranje jer sam naišla podatak da je rok za etažaciju bila 2015.g.? Koja bi bila moja prava kao mogućeg budućeg suvlasnika? Što se u najgorem slučaju može dogoditi? Znam da ne mogu upisati vlasništvo.
×