Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  2980
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  74

Željac047 je zadnji put osvojio dan ožujak 17

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

12551 pregleda profila
 1. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  "Dokazi na papiru", papirnati dokazi, mogu poslužiti kao relevantni dokazi, dapače, no audio snimka (snimljeni razgovori), bez upozorenja da se razgovor snima, se ne mogu koristiti kao dokazi (doduše, u nekim slučajevima se mogu uzeti u obzir, ali rijetko, čak štoviše...), a ovo neredovito plaćanje uzdržavanja bi mogla biti otegotna, i to dosta otegotna, okolnost (jedan oblik kršenja prava djeteta), ali ne i presudna ako bi se dokazalo sve što navodite u svom postu, no.. Iskreno, skeptik sam da bi se nešto postiglo, otac djeteta može pokušati, to je njegovo pravo, ali majka može pokrenuti kazneni progon (kaznenu prijavu) radi nepoštivanja važeće odluke, samim tim i povrede prava djeteta, iznosim samo svoje mišljenje, a na ocu djeteta je odluka što i kako dalje, ima pravo, ali kolika će korist biti od toga, upitno... Sretno još jednom...!
 2. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Jedinu mogućnost koju vidim je da otac djeteta, temeljem navedenog, pri nadležnom sudu (sudu koji je donio važeću odluku), pokrene postupak za izmjenom važeće odluke o roditeljskoj skrbi, te u istom iznese činjenice koje navodite i zatraži izmjenu odluke na način da dijete pripadne njemu na daljnju skrb (na odgoj, brigu, suživot idr.), a da se majci odrede kontakti sa djetetom i, naravno, plaćanje uzdržavanja primjenom čl. 310. ObZ, jer je ovo strašno što opisujete, ali za to treba imati relevantne dokaze i dokazati u postupku kako bi sud uvažio tužbeni zahtijev i donio odgovarajuću odluku... Sretno...!
 3. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Da li jeć donesena pravomoćna odluka o skrbništvu nad djecom? Ako je donesena, postupak se ne može ponoviti, već roditelj koji nije zadovoljan i ako su nastale kakve promjenjene okolnosti (smanjena primanja, povećane potrebe djeteta, neadekvatna skrb roditelja s kojim dijete živi za dijete isl.) može pokrenuti parnični postupak i tražiti izmjenu postojeće odluke..
 4. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Dakle, bračna zajednica ne postoji ako ne žive zajedno , ne privređuju zajedno, nemaju zajedničke interese idr. To Vam je uvijet temeljem kojeg će sud razvesti brak (čl. 51. st. 3., ako je od prestanka postojanja bračne zajednice proteklo godinu dana i dulje..) Molim i sretno..!
 5. Test na drogu prilikom razvoda

  Da, zbog donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, jako bitna činjenica ako se dokaže..
 6. Test na drogu prilikom razvoda

  Mišljenja sam da Vam to neće proći, jedino ako imate mlt. dijete, prilikom donošenja odluke o roditeljskoj skrbi....u brakorazvodnom postupku se ne utvrđuje krivac, povod i ostalo, već se utvrđuje postojanje uvjeta (teško i trajno poremećeni bračni odnosi), temeljem kojih bi sud rastavio brak
 7. vidjanje djeteta

  Pri nadležnom CZSS pokrenite postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i medijacije, ako se u tim postupcima nećete moći dogovoritu o skrbi nad zajedničkim mlt. djetetom i potpisati Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (čl. 106. ObZ),, možete sudu predložiti donošenje privremene mjere do konačnog sudskog rješavanja i donošenja konačne odluke o roditeljskoj skrbi nad zajedničkim djetetom...do tada se pokušajte nekako dogovarati oko viđanja djeteta sa ocem i kupovine potrpština za dijete.. Sretno..!
 8. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Tu nije bitno postojanje braka, već bračne zajednice, dakle, ako su oni, za vrijeme sticanja nekretnine, zajednički živjeli (postojala bračna zajednica), bez obzira što je pokrenut brakorazvodni postupak, nekretnina bi predstavljala bračnu stečevinu i obratno, ako bračna zajednica nije postajala u trenutku stjecanja nekretnine, ista nebi predstavljala bračnu stečevinu, već osobnu imovinu bračnog druga koji bi ju kupio, bez obzira što je postupak za razvod braka bio u tijeku (nije pravomoćnom odlukom okončan) i brak još nije bio rastavljen
 9. Pokretanje rastave

  Prvi korak, pošto je mlt. dijete u pitanju, svakako je obraćanje nadležnom CZSS i trženje njihovog žurnog postupanja, oni će Vas, kad uđu u srž problema, uputiti što Vam je dalje najbolje činiti
 10. Pokrenuta rastava tužbom - pitanja praktične naravi

  Nažalost, ne postoji niti jedno niti drugo, jer je prvo ročište pripremno u kojem stranke daju osobne podatke, te trebaju i usmeno obrazložiti navode u Tužbi i tužbenom zahtijevu, kao i u Odgovoru na tužbu, te predložiti dokaze, Vi možete naknadno uzeti odvjetnika, ali se morate osobno pojaviti, jer morate biti saslušana u postupku, zato Vam je moj savjet da se, a pošto navodite da Vas je strah od nekog "ekscesa" od strane tuženika, da se prije održavanja parnice, javite pravosudnom policajcu ili sucu u postupku, iznesete takve mogućnosti i zatražite prisustvo i osigurdavanja Vas od strane pravosudnog policajca, međutim, mišljenja sam da Vam to nije potrebno, jer da i dođe do nečega, vrlo brzo bi se reagiralo i spriječile neželjene posljedice, ali to je Vašo pravo i možete ga koristiti, Što se tiče završetka postupka u jednoj parnici, čisto sumnjam, gotovo sam siguran, da je nemoguće, jer postupak počinje pripremnim ročištem, nastavlja se glavnom raspravom u kojoj se izvode dokazi, da bi se, prije okončanja glavne rasprave, zakazala parnica za objavu presude, tako da je nemoguće da postupak završi u jednoj parnici..
 11. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Molim i sretno Vam..!
 12. Suprug ne želi razvod

  Naravno, niko nikog silom ne može vezati za sebe, ako bi i bili upitni uvjeti iz čl. 51. st. 2. ObZ (teško i trajno narušeni bračni odnosi), jednostavno napusti bračnu zajednicu i nakon propisanog zakonskog roka (godina dana i duže), podnese Tužbu za razvod braka primjenom čl. 51. st. 3., a koji govori da će sud rastaviti brak ako je od prestanke bračne zajednice proteklo godinu dana ili duže
 13. Suprug ne želi razvod

  Ne postoji ako su se stekli uvijeti iz čl. 51. st. 2. Obiteljskog zakona (teško i trajno narušeni bračni odnosi), a postupci koje navodite (obvezno savjetovanje prije razvoda braka i medijacija) nisu potrebni, jer, kako navodite, nemate mlt. djece, dakle, ako sud utvrdi da su se stekli uvijeti za razvod braka, on će brak i rastaviti, No, iskreno gledajući, ne ulazeći u meritum problematike u braku, možda bi bilo dobro da još popričate sa suprugom kad je u takvom stanju kakvim opisujete, jer je razvidno da će ga to "dotući", da ga, naravno, ako se nemožete nikako dogovoriti i srediti bračne odnose, na neki način " pripremite" na ono, za njega, najgore, a to je razvod braka, oprostite, samo se stavljam u njegovu poziciju gledajući sve što navodite vezano za njega....možda bi pomoglo bračno savjetovalište, no Vi najbolje znate o čemu se radi i odluka je samo Vaša i u "Vašim rukama"
 14. Neadekvatna skrb i klevetanje

  Nemam riječi, jel znate što znače ovi Vaši navodi: Da li Vi imate relevantne dokaze za to? Što mislite, dal se to smije tako i da li će Vaši navodi, u budućnosti, štetiti djetetu i kako će se dijete osjećati kada ih pročita? Što bi bilo da kojim slučajem ovaj Vaš post pročita, možebitni, odvjetnik majke djeteta..? Ima niz toga, kao naš i njezin "savjetnik", naš i njezin CZSS ( CZSS je samo jedan nadležan) idr... Oprostite, nebi Više širio i ulazio u Vašu temu, sada mi je žao što sam uopće to učinio... Sretno Vam i lp...!
 15. Pokretanje rastave

  Pošto imaju mlt. dijete, prvi korak je otići u nadležni CZSS i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i, možebitne, medijacije, u kojim pistupcima se roditelji upoznaju sa posljedicama razvoda braka, te se pokušava utijecati kako bi se dogovorili oko zajedničke roditeljske skrbi oko djeteta i potpisali Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sukladno čl. 106. ObZ Ako dogovor ne uspije i roditelji ne potpišu takav plan, od strane CZSS se dobiva potvrda (zapisnici) o provedenim postupcima koji su temelj za pokretanje sudskog postupka za razvwod braka (rok za pokretanje je šest mjeseci) i dalje sve ide sudskim putem. 'Izbaciti" iz kuće se može na način da vlasnik pokrene sudski postupak radi iseljenja ili, ako bi se radilo o zlostavljanju, zatražiti donošenje mjere opreza zabrane približavanja, Sve dok nije donesena nikakva sudska odluka o roditeljskoj skrbi, može uzeti dijete, jer je on roditelj kao i majka djeteta i nebi se radilo o otmici djeteta, prisilnom odvođenju isl.
×