Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  2692
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  62

Željac047 je zadnji put osvojio dan siječanj 13

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

11423 pregleda profila
 1. Ravnopravno roditeljstvo sudska presuda

  Iskreno, ja nisam čuo da je donesena i jedna presuda na temelju ravnopravnog roditeljstva, no, mislim da i ima udruga koja se zove, koliko znam, "Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo", možete je probati pronaći na internetu, pa se obratite njima možda oni nešto više znaju i raspolažu sa takvim isl. presudama i primjerima.. Sretno...!
 2. Cekanje predmeta razumni rok

  Naravno, jer je i on stranka u postupku i na njega se primjenjuje ZPP i ostali zakoni kao i na tužitelja...da razumni rok je tri godine, kako i navodite,,
 3. U redu, sretno i držite se...!
 4. Uzdržavanje djeteta

  Poštovana Diana0209, sve što bi Vam, vjerujem, bilo tko od nas ovdje, napisao, bilo bi "površno i nagađanje", kažem jedino Vam je ispravno, ako je sporazum nemoguć, da se javite nadležnom CZSS, te pokrenete postupak provođenja obveznog savjetovanja i medijacije, a u kojim postupcima može, a i ne mora, doći do dogovora i potpisivanja Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, zatražite donošenje privremene odluke, a ako niti to neće biti ostvarivo (ako se niti tada ne dogovorite), onda bez suda ništa... Sretno još jednom...!
 5. Uzdržavanje djeteta

  Nikako se ne možete dogovoriti? Jedino što mi pada na pamet je da zatražite donošenje privremen odluke skrbi za dijete do donošenja pravomoćne i stalne odluke, no to trebate u CZSS pokrenuti postupak obveznog savjetovanja i medijacije, radi možebitnog potpisivanja Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi.... No, kako navodite, on nema stalna primanja, tj. radi na crno, u tom slučaju, sukladno odredbama ObZ, uzdržavanje djece mogli bi zatražiti od njegovih roditelja (bake i djeda), kako bilo da bilo, ako se ne možete dogovoriti, trebate se javiti nadležnom CZSS radi njihovog daljnjeg postupanja, jer bez njih ništa.. Sretno...!
 6. Da, sigurno je to što navodi poštovani drot13, jer je plaćen (stečen) prije zasnivanja bračne zajednice novcima dobivenim po kreditu....da pojasnim, dakle, kada je Vaša djevojka uzela kredit (bilo koje vrste), tim novcima od kredita je uplaćen stan i stečeno je pravo vlasništva nad njim, od tog trenutka je ona vlasnik stana bez obzira da li je banka stavila hipoteku na njega ili nije, dok je kredit ostao za otplaćivati u redovitim mjesečnim ratama, sukladno ugovoru, a dužan ga je otplaćivati onaj tko je i potpisao ugovor o kreditu, dakle ona... Još ću Vam malo pojasniti "našim riječnikom", dakle, ako ja hoću kupiti neku stvar, a za istu nemam dostatnih novčanih sredstava, ja od Vas posudim novce i dogovorimo se da Vam iste vraćem obročno (jedna vrsta kredita), tim novcima kupim tu stvar i ona je od tog trenutka moje vlasništvo, a ostaje mi da Vama, obročno, kako smo se o dogovorili, vratim novce koje sam posudio od Vas i za koje sam kupio tu stvar...
 7. Zastara za naknadu štete prouzročene kazenenim djelom

  Da, u pravu ste, što se tiče naknade štete prouzročene KD, primjnjuje se čl. 231. ZOO., no kako god gledali nije u zastari i nemože se pozvati na zastaru, a niti na načelo primjene blažeg KZ-a za počinitelja, jer se svodi na isto..
 8. Prestanak plaćanja alimentacije

  Nemate na čemu zahvaljivati, držite se i Sretno Vam...!
 9. Poštovani, prvo hvala što ste se javili, nažalost lošim vjestima i po Vas, koliko vidim i po Vašu djecu, a ako je tome svemu tako, loše i za sve nas i svi bi se trebali zapitati što se to događa, zašto i do kada tako, iskreno suosijećam sa Vama... Jedino Vam mogu sugerirati da se obratite jednoj od sljedećih Udruga: "Udruga dijete i razvod" prof. A. Kramar, "Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo" ili Udruga "Dudeki", njihove kontakt podatke imate na netu i zatražite od njih da Vam pruže podršku i svekoliku pomoć (pravnu idr.) u toj, kako navodite, "neravnopravnoj borbi" za prava djece, a i Vaša prava, kao i jednakost roditelja pred sudovima i ostalim institucijama koja se bave rješavanjem tih, nimalo lakih, problema i da Vam, od svega srca, zaželim da uspijete u istoj... Mogu Vam, ako zatreba, predložiti i adekvatnog odvjetnika, izuzetno stručnog za Obiteljsko pravo, kao i za Međunarodno pravo... Još jednom, svaku sreću Vama i Vašoj djeci, držite se i SRETNO...!
 10. Tužba o uzdržavanju bračnog druga

  Molim i sretno...!
 11. Suvlasnistvo nakon razvoda

  Da li je proveden postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine, ako nije i ako je nemoguć dogovor sa bivšim suprugom, što se može isčitati iz Vašeg posta, prvenstveno bi to trebali učiniti, jer za taj postupak nema zastare i nije mi jasno što su Vam to odvjetnici rekli, kakvu zastaru spominju?
 12. Prestanak plaćanja alimentacije

  Obvezno to napišite u odgovoru na tužbu za koji, kako i navodite, imate rok 30 dana.. Inače, moj savjet Vam je, kad je situacija takva kakva je i kad je riječ o roditelju kakvom ga opisujete, da za ove dvije, naravno, kada se promjene okolnosti, uz to što izvještavate odvjetnika, dostavite i podnesak sudu na broj spisa u kojem je donesena odluka, kao i preslike potvrda, jer je razvidno da to neko koristi i naplaćuje troškove usluga bez kojih bi se, u normalnoj situaciji, moglo proći...
 13. Savjet u vezi utvrđivanja očinstva i skrbništva

  Dakle, broj bodova se pomnoži sa vrijednosti boda (doduše ima tu još nekih stavki za pojedinu vrstu predmeta - VPS i sl.).. Mislim da se vrijednost boda nije promjenila, da je ona i sada 10,00 kn, ako je neka me se ispravi... Da, to je iznos bez PDV-a, dakle dodajete konačnom iznosu još 25% (PDV)..
 14. Priznanje djeteta,skrbništvo,prava

  Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mld. djetetom radite ako i kada se uspijete dogovoriti, bez obzira na starost djeteta, naravno, malodobnog...imate obrazac koji zajednički popunite, inače ga ima svaki CZSS, a možete ga skinuti i na njihovim stranicama (bilo kojeg CZZS)... Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sadrži: - mjesto i adresu stanovanja djeteta (kod kojeg roditelja i na kojoj adresi će dijete živjeti) - vrijeme koje će dijete provoditi sa svakim od Vas kao roditelja (način, vrijeme i provođenje kontakata s roditeljem s kojim neće živjeti) - način razmjene informacija u svezi davanja suglasnosti i pristanka pri donošenju odluka važnih za dijete, te razmjene važnih informacija o djetetu Vas kao roditelja - visinu uzdržavanja kao obvezu roditelja kod kojeg dijete neće stanovati (s kojim neće živjeti) - način na koji ćete rješavati buduća sporna pitanja - uređenju drugih pitanja koja Vi kao roditelji roditelji smatrate bitnim za dijete i njegov daljnji razvoj Dakle, ako se uspijete dogovoriti o svemu navedenom, sastavljate ga, zajednički potpisujete i dostavljate sudu na provjeru i odobravanje kako bi dobio svojstvo ovršne isprave, bio obvezujući za Vas oboje kao roditelja, znači da ga se dalje morate pridržavati...
×