Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3150
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  81

Željac047 je zadnji put osvojio dan lipanj 24

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

13647 pregleda profila
 1. Izmjena skrbnistva

  Tako je definirano, sve što se daje djeci, a nije određeno sudskom odlukom o skrbništvu nad djecom, kao uzdržavanje djece i na način kako je odlukom propisano, tretira se kao dar djeci.. Kažem, sukladno Vašim navodima, za djecu bi bilo najbolje, a i u interesu djece, da sjednete Vi i Vaš bivši (otac djece) i da se dogovorite, jer se nikada nesmiju stavljati osobni interesi ispred interesa djece, tj. treba se sagledati dobrobit djece i što je najbolje za, zajeničku Vam, djecu, naravno, ako je ikako moguće takvo rješenje
 2. Izmjena skrbnistva

  Da, upravo tako...
 3. Posudba novca

  To bi bilo najbolje, no, ako se on ogluši i neispoštuje Vaše upozorenje podnijeti kaznenu prijavu radi počinjenja KD iz čl. 236 .KZ-a (prijevara), naravno, pokrenuti i parnični postupak radi naknade štete prouzročene tim KD (povrat posuđenih novčanih sredstava) uz prilog relevantnih dokaza koje navodite.. Sretn Vam..!
 4. Izmjena skrbnistva

  Da, zato sam, u svom postu, i sugerirao dogovorno rješenje nastale problematika ako je ikako moguće
 5. Razvod,dugovi bracnog duga poslije razvoda i sl.

  Poštovani, imate krivo mišljenje, u Pravu nemate "klin se klinom izbija", tj. ako jedna strana ne poštuje obveze koje proizlaze iz nekog pravnog akta, netreba niti druga...nema toga, za to postoje institucije Pravne države koje su dužne reagirati, naravno, kad ih se upozori na to (podnese prijava isl.) No, iz Vašeg posta je razvidno da su oni sastavili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom (čl. 106. ObZ), ali ga, sukladno čl. 107. ObZ, nisu dostavili, u izvanparničnom postupku, sudu na provjeru i odobravanja kako bi isti stekao svojstvo ovršne isprave (obvezujući za oboje), dakle, oni sami moraju primjenom čl. 107. Obiteljskog zakona, ne CZSS, dostaviti sastavljeni i potpisani Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sudu na provjeru i odobravanje kako bi isti dobio svojstvo ovršne isprave (obvezavajući za obadvoje)...
 6. Pitanje ?

  Ako su sudskom odlukom, susreti i druženja Vas sa Vašim djetetom, određeni na drugi način, imate pravo podnijeti prijavu protiv oca djeteta radi KD iz. čl. 172. i čl. 173. KZ-a RH, kao i radi, kako navodite, manipulacije djeteta od strane oca, naravno, za to trebate imati relevantne dokaze... No, nejasno mi je, kako to navodi i poštovana Borbena7, zašto CZSS ne reagira ako je tome tako kako navodite..
 7. podjela imovine nakon razvoda

  Samo da napomenem, iz posta je razvidno da je bivši stekao stan (kupio) po prestanku bračne zajednice, samim time predmetni stan nebi predstavljao bračnu (zajedničku) stečevinu, nego njegovu osobnu imovinu, te kao takav, nebi ni bio predmet spora u postupku utvrđivanja i podjele bračne stečevine... Sve ostalo, kao što Vam je napisala i poštovana Borbena7, rješavati ćete u postupku za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine koji trebate pokrenuti podizanjem tužbe za što nema zastare, dakle možete ga pokrenuti kad god hoćete... Sretno Vam...!
 8. Izmjena skrbnistva

  Poštovana Valentina V., oprostite da se i ja uključim u temu... - dakle, kao što Vam odgovara poštovana Borbena7, sve dok postoji pravomoćna odluka o skrbništvu nad djecom, dužni su je se i otaca i majka djece, pridržavati, jer u protivnom čine KD opisano u čl. 172. i 173. KZ-a RH.. Ako dođe do izmjenjenih okolnosti, pokreće se postupak za izmjenom postojeće odluke, te dalje, sukladno rješenju u novoj odluci, ista stupa na snagu i ista se mora poštivati, sve ostalo što opisujete je "rekla-kazala" ako niste pokrenuli postupak za izmjenom postojeće odluke... Sve što, i ako, date za potrebe djece mimo važeće odluke smatra se darom djeci i ne spada u plaćanje uzdržavanja (alimentacije) za djecu Mišljenja sam da bi Vam bilo dobro pokušati to, na miran način, riješiti sa ocem djece, te temeljem, možebitnog, dogovora zatražiti izmjenu odluke o skrbništvu nad djecom.. Inače, koliko znam, neka me se ispravi ako griješim, porodiljna naknada je izuzeta od ovrhe sukladno Ovršnom zakonu.. Što se tiče pokretanja postupka za utvrđivanja i podjelu bračne (zajedničke) stečevine ne zastarijeva (nema zastare za pokretanjem takvog postupka) i možete ga bilo kada i u bilo koje vrijeme pokrenuti.. Sretno..!
 9. Alimentacija - Hitno

  Nama na čemu, uporno, ustrajno i strpljivo kako Vam to savjetuje i poštovana Ruby...Sretno još jednom..
 10. Alimentacija - Hitno

  Potpuno točno i sa svim rečenim se u potpunosti slažem..
 11. Alimentacija - Hitno

  Nastavite plaćati tako kako ste plaćali bez obzira što nije donesena odluka kako se nebi stvorili zaostaci, mada je to prejudiciranje donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, ali na svakoj priznanici obvezno upišite da je uplata uzdržavanja (alimentacije) za dijete/djecu za "taj mjesec te godne", kasnije će Vam služiti kao relevantan dokaz ukoliko djeca budu dodjeljena na daljnji odgoj i skrb majci, tj. da dalje žive sa njom No, bez obzira na navedeno, ako imate namjeru tražiti skrbništvo za djecu, budite ustrajni i uporni.. Sretno Vam...!
 12. Alimentacija - Hitno

  Ja ću Vam pokušati odgovoriti protupitanjima: - Temeljem čega plaćate uzdržavanje za dijete ako nije donesena nikakva sudska odluka o skrbništvu nad djetetom, da li je postupak razvoda braka, samim tim, i postupak donošenja odluke o skrbništvu nad djetetom, u tijeku? - Ako nije ni jedno ni drugo, zbog čega plaćate, kako znate da ćete baš Vi biti obvezni plaćati uzdržavanje, tj. da neće Vama biti dodjeljeno dijete na odgoj i daljnju skrb, a suprotnoj strani (majci) određeno plaćanje uzdržavanja i na kraju, kako znate koliko će biti određeno uzdržavanje...?
 13. Alimentacija

  Čl. 431. st. 2. Obiteljskog zakona (Obveznik uzdržavanja može zahtjev za povrat vrijednosti danog uzdržavanja istaknuti u posebnoj tužbi), po kojem članku Vi možete pokrenuti sudski postupak radi povrata uzdržavanja podnošenjem Tužbe i tužbenog zahtijeva protiv bivšeg supruga, oca djeteta/djece, ili se sa njim i njegovom odvjetnicom probati nagoditi da Vam dragovoljno izvrši povrat sredstava uplaćenih za određeni period, jer je to njihova greška Sretno Vam...!
 14. Dijete želi živit kod oca

  Ako je prvotnom sudskom odlukom, odlukom koja je još važeća, a sastavnica je Presude o razvodu braka, sin bio dodijeljen na daljnju skrb i suživot majci, morate tražiti izmjenu postojeće odluke na način da se ista izmjeni u smislu da se sin dodijeli Vama na daljnju skrb, a majci da se odredi način i vrijeme provođenja osobnih kontakata sa sinom, kao i plaćanje uzdržavanja temeljem čl. 310. ObZ No, iz Vašeg posta se da zaključiti da ste sastavili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt, djetetom sukladno čl. 106. ObZ, pa ako je tome tako plan se može mijenjati u skladu s dobi i zrelošću djeteta ili ako to zahtijevaju bitno promijenjene okolnosti. Plan se revidira na isti način kako je i donesen, a što znači da CZSS potvrđuje da su izmijenjene odredbe Plana u najboljem interesu djeteta, a potom sud u izvanparničnom postupku potvrđuje sadržaj Plana i odobrava ga.
 15. Supruga želi da iselim

  Poštovana, možda će Vas iznenaditi moj odgovor, ali vidim da bi se tu još nešto, možda, dalo "popraviti" i bez rastave, samim tim što je, kako navodite, Vaš brak funkcionirao sedam godina, no zadnjih dva mjeseca se, očito, nešto "ozbiljno" događa i zbog tako male dječice, pa Vam je moja sugestija da se obratite nadležnom CZSS i pokušate sa Obiteljskim savjetovalištem i savjetovanjem... No, odluka je samo Vaša, ako se i odlučite za razvod, prvo što Vam je činiti, pošto imate mlt. djecu, opet se obratiti u nadležni CZSS i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka, kao i, možebitni, postupak obiteljske medijacije.. Što se tiče prijave, to, također, morate sami odlučiti, no nemojte smetnuti s uma da tko jednom pokuša rješavati probleme na način koji navodite, taj će i drugi puta i kasnije ako se pravovremeno ne reagira, inače, prijavu podnosite u nadležnoj policijskoj postaji, ali, još jednom razmišljam da bi tu puno moglo pomoći bračno savjetovalište, no Vi sami morate odlučiti što i kako dalje.. Sve ostalo ćete rješavati, prvenstveno u CZSS, a zatim i na sudu.. Sretno Vam...!
×