Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3100
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  79

Sve što je Željac047 objavio

 1. Zbrka oko alimentacije

  Nemate na čemu zahvaljivati, nemate se čega plašiti, jer se borite za prava djece, naše budućnosti...lijepi Vam pozdrav i svako dobro..!
 2. Zbrka oko alimentacije

  Poštovana, nema veze, može on prijaviti koliko hoće, ali to treba i dokazati... Činjenice su da on krši prava djece samim time što ne poštuje odluku o plaćanju uzdržavanja za djecu, tako da Vi nemate bojazni, Vi se morate "boriti" svim zakonskim sredstvima za prava svoje djece, jer je to njihovo pravo, a on neka malo razmisli koliko mu se isplati ignorirati odluku o plaćanju uzdržavanja za njih, samim time i njihovo pravo zagarantirano im Obiteljskim zakonom, kao i pravomoćnom sudskom odlukom.... Jednostavno, s tim svojim postupcima on Vas "ucjenjuje" kako se nebi borili za prava Vaše djece... Odvjetnik mu, u dopisu, može pripomenuti da s time što radi, čini KD iz čl. 172. i čl. 173. KZ RH, te da postoji mogućnost i kaznenog progona, tako da se Vi nemate čega plašiti.. Sretno...!
 3. Punoljetno dijete traži prekid alimentacije

  Podneskom se obratite sudu koji je donio odluku o plaćanju Vašeg uzdržavanja u predmetu (upišite broj predmeta u kojem je odluka donesena), kojim podneskom izvjestite sud da su se promjenile okolnosti na način da ste završili školovanje i zaposlili se, te da više nemate pravo na uzdržavanje i da se, temeljem toga, otac oslobodi daljnjeg plaćanja uzdržavanja...kao dokaz priložite potvrdu o zaposlenju.
 4. Razvod od borderline osobe

  To ćete rješavati u zasebnom sudskom postupku, postupku za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine, koji postupak možete pokrenuti za vrijeme trajanja postupka za razvod braka, kao i poslije razvoda braka, bitno je za napomenuti da pokretanje postupka za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine nema zastare, dakle možete ga pokrenuti bilo kada... Sretno Vam...!
 5. Prava oca

  Da, pitati će se dijete, uglavnom, kao što sam Vam u svom prethodnom postu napisao, trebate pokrenuti postupak izmjene postojeće odluke o roditeljskoj skrbi kod suda koji je i donio postojeću, suda koji je razveo brak, naravno, ako se ne možete dogovoriti sa majkom djeteta, što bi bilo idealno rješenje, ali kad je plaćanje uzdržavanja u pitanju, jako teško... Sretno...!
 6. Prava oca

  Koliko je staro dijete? Trebate pokrenit postupak za izmjenom odluke o roditeljeskoj skrbi, tj. da se donese odluka po kojoj će dijete živjeti sa Vama, a majci će se odrediti način i vrijeme ostvarivanja osobnih kontakata sa djetetom, kao i plaćanje uzdržavanje za dijete (čl. 310. Obiteljskog zakona)
 7. Dostava spisa predmeta u upravnom sporu

  Poštovani, Vi kao stranka u postupku kada Vas sud obavijesti, imate pravo izvršiti uvid u spis (razgledati spis) i preslikati si bilo koji akt (dokumenat) iz spisa, osim onih dokumenata koji predstavljaju određeni stupanj tajnosti (čl. 53. st. 1. ZUS-a)
 8. ODO

  Meni je malo nejasno kako Vam u Rješenju o odbačaju ne piše da imate pravo preuzeti privatni kazneni progon, tj. da sami možete podnesti tužbu protiv počinitelja kaznenog djela i to u roku od osam dana od primitka rješenja o odbačaju... Inače, više kaznenu prijavu za navedena KD nemožete nikome podnijeti, već preuzeti privatni progon protiv počinitelja, kao privatni tužitelj ustati Tužbom protiv počinitelja radi počinjenja navedenih KD koju predajede nadležnom Općinskom sudu zajedno sa dokazima na kojima temeljite tužbu..
 9. Zbrka oko alimentacije

  To bi bilo najbolje i najjednostavnije rješenje i za Vas i za oca djeteta i za dijete, ako je ikako moguće Sretno još jednom.!
 10. Razvod

  Procedura oko razvoda braka, pošto imate mlt. dijete, Vam je sljedeća: 1. Javite se nadležnom CZSS radi pokretanja postupka obveznog savjetovanja prije razvoda braka i obiteljske medijacije, U postupku obveznog savjetovanjja prije razvoda braka, upoznaje se Vas i supruga sa posljedicama razvoda pošto imate mlt. dijete i pokušava vas se usmjeriti na potpisivanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom, Ako se uspijete dogovoriti sastavljate Plan o zajedničkoj skrbi za mlt. dijete, imate obrazac koji popunite, zajednički potpišete, te, u izvanparničnom postupku, predajete sudu na provjeru koliko je u interesu djeteta, i usvajanje kako bi dobio svojstvo ovršne isprave (obvezujući za oba roditelja) Ako se u tom postupku ne uspijete dogovoriti i sačiniti plan, prelazi se na postupak obiteljske medijacije, koji postupak nije obvezan, ali ako imate namjeru podnijeti Tužbu za razvod braka dužni ste barem jednom biti prisutni na njemu. U tom postupku medijator (posebno osposobljena osoba iz CZSS), posreduje između Vas i supruga i pokušava Vas navesti na dogovor i potpisivanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom, no ako se ni tada ne uspijete dogovoriti i sačiniti plan, od strane CZSS dobivate zapisnik koji Vam je temelj za podnošenje Tužbe za razvod braka sa mlt. djetetom koji Vam vrijedi šest mjeseci, te pokrećete Tužbom sudski postupku za razvod braka i donnošenje odluke o skrbništvu nad mlt. djetetom. 2. U sudskom postupku dijete dobiva posebnog i privremenog skrbnika koji u postupku brani dobrobit i intrrese djeteta U postupku sud, uz pomoć djelatnika CZSS, zajedno sa privremenim skrbnikom djeteta, utvrđuje sve činjenice (provodi se socijalna anamneza i provjera oba roditelja za dobivanje skrbništva nad djetetom), te na temelju tako utvrđenog činjeničnog stanja donosi Presudu o razvodu braka, kao i odluku o skrbništvom nad mlt. dijetetom, koja odluka je sastavni dio Presude (odluka s kojim roditeljom će dijete nastaviti živjeti, način i vrijeme kontakata djeteta i roditelja s kojim dijete neće živjeti i plaćanje uzdržavanja roditelju s kojim dijete neće živjeti) i to Vam je to. Uglavnom, prvi korak Vam je javljanje u CZSS.... Sretno..!
 11. Kazneno djelo - prijetnja

  Moglo bi se smatrati jednom vrstom prijetnje, no, mišljenja sam da kod ODO-a to nebi prošlo kao KD prijetnje činjenično opisano u čl. 139. st. 2. KZ RH
 12. HRT - prekršajna prijava

  Poštovani, oprostite samo da se nadovežem, ova njihova "Obavijest" je samo citiranje čl. 209.a Prekršajnog zakona, usporedite ga, a u prekršajnom postupku treba prekršaj i dokazati, tj. na njima je dužnost dokazivanja činjenično i pravno opisanog prekršaja koji Vam stavljaju na teret, koliko znam, oni nemaju ništa što bi lociralo TV i drugu vrstu signala i nikakve relevantne dokaze o počinjenju prekršaja, osim prijave kontrolora, tako da je to, po meni, opet ona njihova APP... Iznosim samo svoje mišljenje, a svako za sebe mora odlučiti što će i kako će dalje postupiti temeljem te njihove Obavjesti o počinjenom prekršaju..
 13. Zbrka oko alimentacije

  Poštovana, nikakve veze nema ta "njegova prijava" sa njegovom obvezom plaćanja uzdržavanja... Na njemu je da to i dokaže što smatram da, sukladno Vašim navodima, neće moći, kazneno ga prijavite radi KD iz čl. 304. KZ RH (Lažno prijavljivanje) Što se tiče naplate uzdržavanja, Presudom otiđite do FINE i pokrenite izravnu naplatu temeljem Ovršne isprave ili protiv njega pokrenite Ovršni postupak temeljem Ovršne isprave... No, možete ga i kazneno prijaviti radi nepoštivanja odluke (Presude) i kršenja prava djeteta iz čl. 172. i 173. KZ, što bi Vam, po meni, trebala biti zadnja opcija Sretno Vam i držite se...!
 14. razvod i kredit

  Kad je tako i ako smatrate da je to očitovanje bitno za ishod postupka i donošenje privremene odluke, stupite u kontakt sa vježbenicom da se ona očituje, na kraju krajeva, ona je i zatražila vrijeme za očitovanje, ili Vi to sami učinite, no, ipak sam mišljenja da to neće utjecati na donošenje privremene odluke.. Sretno Vam još jednom i držite se...!
 15. razvod i kredit

  Čim je Vaša odvjetnica zatražila rok za pismeno očitovanje, a sutkinja odobrila, onda će se sigurno i očitovati, tako da nemate brige, kažem, ako se toliko bojite, dobro bi bilo da kontaktirate svoju odvjetnicu kako bi bili sigurni i mirno spavali
 16. razvod i kredit

  Onda nemate brige, kad sutkinja dobije pismeno očitovanje od Vaše odvjetnice, donijeti će privremenu odluku do konačnog rješenja postupka, koju će poslati Vašoj odvjetnici, možda i Vama, kao i obavijest (poziv) o sljedećem ročištu, kontaktirajte Vašu odvjetnicu i mirno spavajte... Sretno Vam još jednom...!
 17. razvod i kredit

  Poštovana, to Vam treba pisati u zapisniku sa ročišta koliki rok je sutkinja odredila Vašoj odvjetnici za očitovanje, najbolje da kontaktirate Vašu odvjetnicu i da vidite koliki rok za pisano očitovanje je dobila, smatram da Vaša odvjetnica neće propustiti taj rok i da nemate mjesta zabrinutosti, no, svejedno, najbolje da kontaktirate svoju odvjetnicu kako bi "mirno spavali".. Sretno Vam..!
 18. Razvod od borderline osobe

  Slažem se, nemate na čemu zahvaljivati, još jednom sretno i držite se..!
 19. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Ne kontrolira sud po službenoj dužnosti, već bi ona trebala izvjestiti i Vas i sud da su se promjenile okolnosti (činjenice) temeljem kojih je stekla to pravo..odgovorio sam Vam u Vašem drugom postu, Status redovnog ili izvanrednog studenta, Redovito pohađanje nastave i davanje ispita, Da, ali opet Vi morate pokrenuti postupak za prestanak plaćanja uzdržavanja.. Sretno Vam..!
 20. Razvod od borderline osobe

  Sukladno Vašim navodima, Vi bi mogli, da nemate mlt. dijete, zatražiti poništaj braka, no ovako Vam ništa drugo ne preostaje već: 1. Pošto imate mlt. dijete, obratiti se nadležnom CZSS radi pokretanja postupka obveznog savjetovanja prije razvoda braka i obiteljske medijacije - u postupku obveznog savjetovanja prije razvoda braka, biti ćete pozvani Vi i Vaša supruga, te će vas se upoznati na posljedice razvoda, kako po Vas, tako i po Vaše mlt. dijete i pokušati Vas se nagoditi da sačinete i potpišete Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom (čl. 106. ObZ), - ako se u tom postupku ne dogovorite i potpišete plan, pokreće se postupak obiteljske medijacije, gdje medijator (stručni djelatnik Centra) posreduje između Vas i supruge i pokušava vas usmjeriti na sastavljanje i potpisivanje plana, to je postupak koji nije obvezan, ali ste dužni, ako imate namjeru podnijeti Tužbu za razvod braka, barem jednom prisustvovati.... - U slučaju da se u navedenim postupcima dogovorite i sačinite Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom, isti potpisujete, te u izvanparničnom postupku dostavljate sudu na provjeru i odobravanje kako bi dobio svojstvo Ovršne isprave (obvezujući), koji je sastavni dio Tužbe za razvod braka, 2. Ukoliko do sporazuma i potpisivanja plana ne dođe, od CZSS dobivate zapisnik koji Vam je temelj za podnošenje Tužbe za razvod braka i donošenje odluke o roditeljskoj skrbi nad mlt. zajedničkim djetetom.. U tom postupku se utvrđuju sve činjenice koje idu u prilog dobrobiti djeteta (vrši se socijalna anamneza za obadva roditelja i sve ostalo bitno za dodjelu roditelju daljnje roditeljske skrbi), dakle, vrši se kompletna "provjera" koji roditelj ima bolje uvijete i sve ostalo za dobivanja skrbništva nad djetetom, te se donosi Presuda za razvod braka, kao i odluka o roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom (određuje se s kojim roditeljem će dijete dalje živjeti, način i vrijeme provođenja osobnih kontakata roditelju sa djetetom s kojim dijete neće živjeti, kao i plaćanje uzdržavanja djeteta - čl. 310. ObZ) Vi možete u Tužbi i tužbenom zahtijevu predložiti donošenja odluke o podijeljenom roditeljskom skrbništvu (podijeljenom roditeljstvu), kao i to da se dijete dodijeli Vama na daljnju skrb i obrazložiti to sa razlozima koje navodite u svom postu, a sud je taj koji će odlučiti i kakvu odluku će donijeti kada utvrdi sve činjenice koje idu na dobrobit djeteta Sretno...!
 21. Pravo stanovanja u rodnoj kuci nakon razvoda braka

  Da, uglavnom, bitno je da on nemože postavljati nikakve uvjete temeljene na toj kući, a vezane za razvod braka
 22. Potvrde o školovanju djece

  Poštovani, tko Vam kaže da Vi nemate nikakva prava, Vi imate sva prava koja su Vam Zakonom i Ustavom RH predviđena i zagarantirana, kao i svi drugi, no nažalost, dosta od nas nezna za svoja prava i nezna kako se "izboriti" za njih, a to, oni koji znaju iskoristiti, nažalost, maksimalno koriste, no, nije predmet teme, pa neću o tome.. Ona bi, upravo primjenom citiranog članka ObZ, zbog promjenjenih okolnosti koje utječu na stečeno pravo na uzdržavanje, trebala izvjestiti i sud i Vas, kao obveznika plaćanja uzdržavanja, no mnogi to ne čine, zato Vam je moja preporuka da Vi to sami činite, tj. "kontrolirate" da li će se upisati na daljnje studiranje... Što se tiče statusa studenta, može biti redovni, ali i izvanredni student, bitno je da redovito ispunjava svoje obveze na fax-u
 23. Potvrde o školovanju djece

  Da, primjenom čl. 291. st. 2. Obiteljskog zakona, Vaše punoljetno dijete Vas je dužno izvjestiti o svom školovanju i redovitom ispunjavanju obveza...mišljenja sam da Vam je to najbolja solucija, pisanim putem zatražiti te podatke od njega i pozvati se na citirani članak, što će Vam, u daljnjem možebitnom postupku, moći poslužiti kao relevantni dokaz
 24. Skrbnistvo nad djetetom

  Poštovani, nikako nemože biti, kako navodite, potpuno ista situacija ovo: i ovo: Dakle, kod Vas, koliko se da isčitatii iz Vašeg posta, je donesena sudska odluka o skrbništvu nad zajedničkom djecom, koju majka ne poštuje, dok, sa druge strane, kod poštovanog "kiko12" se radi samo o usmenom dogovoru njega i njegove, još uvijek, zakonite supruge, jer kako navodi: Dakle, niti u kojem slučaju nije, a i ne može biti, ista situacija kod Vas i poštovanog "kiko12" Kod Vas je donesena sudska odluka koju majka ne poštuje, poradi čega je, kako i sami navodite, možete prijaviti radi kršenja prava djeteta zagarantirana Obiteljskim zakonom i donesenom sudskom odlukom, kao i Vaša osobna prava.. Što se tiče audio snimke (snimanja razgovora) ona ne može biti relevantni dokaz dok osobu koju snimate ne upozorite na to da je snimate ili da će biti snimana, a pošto će se, vjerojatno, razgovor voditi u službenim prostorijama CZSS, zasigurno Vam to neće biti dopušteno, dapače, mogu Vas prijaviti za neovlašteno snimanje..
 25. Skrbnistvo nad djetetom

  Poštovani, sve što navodite je irelevantno i neobvezujuće bez, možebitnog, valjanog i od suda odobrenog zajedničkog Plana o roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom ili sudske odluke o škrbništvu nad djetetom, zato Vi, prije svega, trebate, kod nadležnog CZSD skrb, pokrenuti postupak obveznog savjetovanja i obiteljske medijacije.. U navedenim postupcima, ako se uspijete mirno dogovoriti, sastavljate zajednički Plan o roditeljskoj skrbi (čl. 106.) ObZ koji, u izvanparničnom postupku, dostavljate sudu na provjeru i odobravanje čime on stiče svojstvo Ovršne isprave, obvezavajući za obadva roditelja.. U slučaju nemogućnosti dogovora, sastavljanja i potpisivanja plana, od CZSS dobivate zapisnik i potvrdu o provedenim postupcima, što Vam je temelj da u roku od šest mjeseci pokrenete sudski postupak radi donošenja odluke o skrbništvu nad djetetom.. Kažem, bilo kakav usmeni dogovor Vas i supruge vezano za dijete, ako nije sastavljen u nikakvom valjanom pisanom obliku, nije pravni osnov za bilo što drugo, dakle, prije svega se morate obratiti nadležnom CZSS... Sretno..!
×