Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  2980
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  74

Sve što je Željac047 objavio

 1. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  "Dokazi na papiru", papirnati dokazi, mogu poslužiti kao relevantni dokazi, dapače, no audio snimka (snimljeni razgovori), bez upozorenja da se razgovor snima, se ne mogu koristiti kao dokazi (doduše, u nekim slučajevima se mogu uzeti u obzir, ali rijetko, čak štoviše...), a ovo neredovito plaćanje uzdržavanja bi mogla biti otegotna, i to dosta otegotna, okolnost (jedan oblik kršenja prava djeteta), ali ne i presudna ako bi se dokazalo sve što navodite u svom postu, no.. Iskreno, skeptik sam da bi se nešto postiglo, otac djeteta može pokušati, to je njegovo pravo, ali majka može pokrenuti kazneni progon (kaznenu prijavu) radi nepoštivanja važeće odluke, samim tim i povrede prava djeteta, iznosim samo svoje mišljenje, a na ocu djeteta je odluka što i kako dalje, ima pravo, ali kolika će korist biti od toga, upitno... Sretno još jednom...!
 2. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Jedinu mogućnost koju vidim je da otac djeteta, temeljem navedenog, pri nadležnom sudu (sudu koji je donio važeću odluku), pokrene postupak za izmjenom važeće odluke o roditeljskoj skrbi, te u istom iznese činjenice koje navodite i zatraži izmjenu odluke na način da dijete pripadne njemu na daljnju skrb (na odgoj, brigu, suživot idr.), a da se majci odrede kontakti sa djetetom i, naravno, plaćanje uzdržavanja primjenom čl. 310. ObZ, jer je ovo strašno što opisujete, ali za to treba imati relevantne dokaze i dokazati u postupku kako bi sud uvažio tužbeni zahtijev i donio odgovarajuću odluku... Sretno...!
 3. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Da li jeć donesena pravomoćna odluka o skrbništvu nad djecom? Ako je donesena, postupak se ne može ponoviti, već roditelj koji nije zadovoljan i ako su nastale kakve promjenjene okolnosti (smanjena primanja, povećane potrebe djeteta, neadekvatna skrb roditelja s kojim dijete živi za dijete isl.) može pokrenuti parnični postupak i tražiti izmjenu postojeće odluke..
 4. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Dakle, bračna zajednica ne postoji ako ne žive zajedno , ne privređuju zajedno, nemaju zajedničke interese idr. To Vam je uvijet temeljem kojeg će sud razvesti brak (čl. 51. st. 3., ako je od prestanka postojanja bračne zajednice proteklo godinu dana i dulje..) Molim i sretno..!
 5. Test na drogu prilikom razvoda

  Da, zbog donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, jako bitna činjenica ako se dokaže..
 6. Test na drogu prilikom razvoda

  Mišljenja sam da Vam to neće proći, jedino ako imate mlt. dijete, prilikom donošenja odluke o roditeljskoj skrbi....u brakorazvodnom postupku se ne utvrđuje krivac, povod i ostalo, već se utvrđuje postojanje uvjeta (teško i trajno poremećeni bračni odnosi), temeljem kojih bi sud rastavio brak
 7. vidjanje djeteta

  Pri nadležnom CZSS pokrenite postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i medijacije, ako se u tim postupcima nećete moći dogovoritu o skrbi nad zajedničkim mlt. djetetom i potpisati Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (čl. 106. ObZ),, možete sudu predložiti donošenje privremene mjere do konačnog sudskog rješavanja i donošenja konačne odluke o roditeljskoj skrbi nad zajedničkim djetetom...do tada se pokušajte nekako dogovarati oko viđanja djeteta sa ocem i kupovine potrpština za dijete.. Sretno..!
 8. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Tu nije bitno postojanje braka, već bračne zajednice, dakle, ako su oni, za vrijeme sticanja nekretnine, zajednički živjeli (postojala bračna zajednica), bez obzira što je pokrenut brakorazvodni postupak, nekretnina bi predstavljala bračnu stečevinu i obratno, ako bračna zajednica nije postajala u trenutku stjecanja nekretnine, ista nebi predstavljala bračnu stečevinu, već osobnu imovinu bračnog druga koji bi ju kupio, bez obzira što je postupak za razvod braka bio u tijeku (nije pravomoćnom odlukom okončan) i brak još nije bio rastavljen
 9. Pokretanje rastave

  Prvi korak, pošto je mlt. dijete u pitanju, svakako je obraćanje nadležnom CZSS i trženje njihovog žurnog postupanja, oni će Vas, kad uđu u srž problema, uputiti što Vam je dalje najbolje činiti
 10. Pokrenuta rastava tužbom - pitanja praktične naravi

  Nažalost, ne postoji niti jedno niti drugo, jer je prvo ročište pripremno u kojem stranke daju osobne podatke, te trebaju i usmeno obrazložiti navode u Tužbi i tužbenom zahtijevu, kao i u Odgovoru na tužbu, te predložiti dokaze, Vi možete naknadno uzeti odvjetnika, ali se morate osobno pojaviti, jer morate biti saslušana u postupku, zato Vam je moj savjet da se, a pošto navodite da Vas je strah od nekog "ekscesa" od strane tuženika, da se prije održavanja parnice, javite pravosudnom policajcu ili sucu u postupku, iznesete takve mogućnosti i zatražite prisustvo i osigurdavanja Vas od strane pravosudnog policajca, međutim, mišljenja sam da Vam to nije potrebno, jer da i dođe do nečega, vrlo brzo bi se reagiralo i spriječile neželjene posljedice, ali to je Vašo pravo i možete ga koristiti, Što se tiče završetka postupka u jednoj parnici, čisto sumnjam, gotovo sam siguran, da je nemoguće, jer postupak počinje pripremnim ročištem, nastavlja se glavnom raspravom u kojoj se izvode dokazi, da bi se, prije okončanja glavne rasprave, zakazala parnica za objavu presude, tako da je nemoguće da postupak završi u jednoj parnici..
 11. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Molim i sretno Vam..!
 12. Suprug ne želi razvod

  Naravno, niko nikog silom ne može vezati za sebe, ako bi i bili upitni uvjeti iz čl. 51. st. 2. ObZ (teško i trajno narušeni bračni odnosi), jednostavno napusti bračnu zajednicu i nakon propisanog zakonskog roka (godina dana i duže), podnese Tužbu za razvod braka primjenom čl. 51. st. 3., a koji govori da će sud rastaviti brak ako je od prestanke bračne zajednice proteklo godinu dana ili duže
 13. Suprug ne želi razvod

  Ne postoji ako su se stekli uvijeti iz čl. 51. st. 2. Obiteljskog zakona (teško i trajno narušeni bračni odnosi), a postupci koje navodite (obvezno savjetovanje prije razvoda braka i medijacija) nisu potrebni, jer, kako navodite, nemate mlt. djece, dakle, ako sud utvrdi da su se stekli uvijeti za razvod braka, on će brak i rastaviti, No, iskreno gledajući, ne ulazeći u meritum problematike u braku, možda bi bilo dobro da još popričate sa suprugom kad je u takvom stanju kakvim opisujete, jer je razvidno da će ga to "dotući", da ga, naravno, ako se nemožete nikako dogovoriti i srediti bračne odnose, na neki način " pripremite" na ono, za njega, najgore, a to je razvod braka, oprostite, samo se stavljam u njegovu poziciju gledajući sve što navodite vezano za njega....možda bi pomoglo bračno savjetovalište, no Vi najbolje znate o čemu se radi i odluka je samo Vaša i u "Vašim rukama"
 14. Neadekvatna skrb i klevetanje

  Nemam riječi, jel znate što znače ovi Vaši navodi: Da li Vi imate relevantne dokaze za to? Što mislite, dal se to smije tako i da li će Vaši navodi, u budućnosti, štetiti djetetu i kako će se dijete osjećati kada ih pročita? Što bi bilo da kojim slučajem ovaj Vaš post pročita, možebitni, odvjetnik majke djeteta..? Ima niz toga, kao naš i njezin "savjetnik", naš i njezin CZSS ( CZSS je samo jedan nadležan) idr... Oprostite, nebi Više širio i ulazio u Vašu temu, sada mi je žao što sam uopće to učinio... Sretno Vam i lp...!
 15. Pokretanje rastave

  Pošto imaju mlt. dijete, prvi korak je otići u nadležni CZSS i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i, možebitne, medijacije, u kojim pistupcima se roditelji upoznaju sa posljedicama razvoda braka, te se pokušava utijecati kako bi se dogovorili oko zajedničke roditeljske skrbi oko djeteta i potpisali Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sukladno čl. 106. ObZ Ako dogovor ne uspije i roditelji ne potpišu takav plan, od strane CZSS se dobiva potvrda (zapisnici) o provedenim postupcima koji su temelj za pokretanje sudskog postupka za razvwod braka (rok za pokretanje je šest mjeseci) i dalje sve ide sudskim putem. 'Izbaciti" iz kuće se može na način da vlasnik pokrene sudski postupak radi iseljenja ili, ako bi se radilo o zlostavljanju, zatražiti donošenje mjere opreza zabrane približavanja, Sve dok nije donesena nikakva sudska odluka o roditeljskoj skrbi, može uzeti dijete, jer je on roditelj kao i majka djeteta i nebi se radilo o otmici djeteta, prisilnom odvođenju isl.
 16. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Poštovane, u PP sam Vam dostavio primjerak tužbe za povećanje uzdržavanja, upišite svoje i djetetove podatke (prepravite), kao i sve ostalo i predajte na sud u tri primjerka, dokaze u jednom primjerku..Sretno..!
 17. Prava djeteta s invaliditetom

  Dakle ovako, Vama pripada minimalni iznos uzdržavanja 22% od prosječne mjesečne isplaćene neto plaće po zaposlenome u pravnim osobama RH koja iznosi 5.985,00 kn (isplaćena za protekli period), prema tome Vama bi minimalni iznos uzdržavanja bio negdje oko 1.370,00 kn (okvirno), ali to je minimalni iznos, pošto ste Vi osoba sa povećanim potrebama, možete tražiti i više, ali će sud odrediti prema financijskoj situaciji oca i svega ostalog (utvrđenog činjeničnog stanja)... Pošto je, kako navodite, Vama donesena odluka kojom je Vašem ocu bilo određeno plaćanje Vašeg uzdržavanja, pri sudu koji je donio odluku, podnosite Tužbu protiv oca (majka kao Vaša zz), kao obveznika uzdržavanja, u kojoj tražite povećanje uzdržavanja radi promjenjenih okolnosti (povećanih Vaših potreba) koju u sud predajete u tri istovjetna primjerka, dok dokaze predajete u jednom primjerku... Sretno...!
 18. Najbolji odvjetnik za obiteljsko pravo u Dubrovniku

  Nažalost, nemogu Vam pomoći kad je Dubrovnik u pitanju, oprostite i sretno Vam..!
 19. Neadekvatna skrb i klevetanje

  Poštovana, samo ću Vam postaviti jedno pitanje i s time ću završiti...Koga to vas? Roditelji su "njih dvoje" tj.. roditelji djetata i tu je priči kraj, da ne ulazim "dublje" u pojedine Zakone i zakonske odrednice, hvala na razumijevanju..lp
 20. molim savjetovanje - postupanje sa djetetom nakon razlaza roditelja

  Nemojte tako gledati stvari, niko Vam neće, a i ne smije, oduzeti pravo na Vašie djete, jer bi se time uzelo i pravo djeteta na kontaktiranje s obadva roditelja i na pravo djeteta na obadva roditelja, doduše, zbog starosti djeteta, vjerojatno će biti dodjeljeno majci na odgoj i suživot, a Vama određeni kontakti, no to Vas ne treba brinuti, dijete raste, a kao što navodi i poštovani Mister-X, ništa nije isključeno, niko Vama Vaše dijete i Vaše pravo na njega, kao i njegovo pravo na Vas, kao oca, ne može ]uzeti.. Sretno..!
 21. Neadekvatna skrb i klevetanje

  U potpunosti se slažem, samo to treba učiniti roditelj, otac, djeteta, ne neko sa strane, koji, usput rečeno, toliko "blati" majku djeteta, a što nikako nije i ne može biti u interesu djeteta, jer je ona majka djeteta (nepobitna pravnorelevantna činjenica) i uvijek će biti ma kakva ona bila, imao bi još što-šta napisati, ali bolje ne, mogu samo napisati da teško tom djetetu u svoj toj zavrzlami, toliko od mene...hvala..
 22. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Poštovana, bez obzira na sve što navodite Vi imate pravo, pri sudu koji je donio postojeću odluku, pokrenuti zahtijev (Tužbu) za povećanjem uzdržavanja u kojem ćete navesti sve bitne činjenice na kojim temeljite takav zahtijev (promjenjene okolnosti) dostavit ću Vam primjerak Tužbe za povećanjem uzdržavanja, kao i poštovanoj korisnici Svjetlani1705 čim se vratim sa bolničkog liječenja i kad to budem u mogućnosti.. No, s obzirom na sve što navodite, Vi imate pravo pokrenuti i kazneni progon (podnijeti kaznenu prijavu) protiv obveznika plaćanja uzdržavanja radi nepoštivanja sudske odluke i povrede prava djeteta koje mu proistječe iz te odluke.. Možda bi bilo dobro da uzmete odvjetnika ili da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji radi odobravanja besplatne sekundarne pravne pomoći (pisanje podnesaka i zastupanje pred sudom), samo moja dobronamjerna sugestija Tužbu za povećanjem uzdržavanja Vam pošaljem čim budem u mogućnosti, do tada sretno..!
 23. molim savjetovanje - postupanje sa djetetom nakon razlaza roditelja

  Dakle, ako se ne možete mirnim putem dogovoriti, tj. ako u postupku obveznog savjetovanja i medijacije pri CZSS ne potpišete Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sukladno čl. 106. Obiteljsko zakona, od CZSS dobivate zapisnike o provedenim postupcima temeljem kojih, u roku od šest mjeseci, trebate pokrenuti sudski postupak radi donošennja odluke o zajedničkoj roditeljskoj skrbi... Sud u postupku postavlja privremenog skrbnika djetetu/djeci, do donošenja konačne odluke, koji u postupku štiti intrese djece. Utvrđuje se činjenice koje su bitne radi donošenja odluke na način da se sagledava koji od roditelja ima bolje uvjete, pri CZSS se vrši socijalna anamneza za obadva roditelja i sve ostalo što je u interesu djeteta, također se, zavisno od starosti djeteta, uzima u obzir i njegova želja s kim bi željelo živjeti, te nakon tako provedenog postupka i utvrđenog činjeničnog stanja, sud donosi odluku s kim od roditelja će dijete dalje živjeti, dok se roditelju s kojim dijete ne živi, primjenom čl. 310. ObZ određuje plaćanje uzdržavanja za dijete, kao i vrijeme i način odvijanja kontakata njega i djeteta...
 24. Neadekvatna skrb i klevetanje

  Puno toga bi mogao napisati komentirajući Vaš post i navode u istom, ali neću, suzdržati ću se svakog komentara, oprostite.....
×