Jump to content

OU410

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je OU410 objavio

  1. Ima, provjeravam akte. Naime, nisu mi uručili opomenu na radnom mjestu i nisu poštivali pravilnik o radu, redosljed, već odmah stavili dokumenat na oglasnu ploću i nisu ga maknuli u roku 5 dana koliko je rok. Hvala!
  2. Zahvaljujem; nisu poštovali pravilnik i prije nego što su mi uručili opomenu stavili su na oglasnu ploču. Molim Vas još mišljenje tj da li je to dozvoljeno prema GDPRu. Hvala
  3. Lijepo molim pomoć, dali je po GDPRu i ZOR u HR dozvoljeno u prostorijama predstavništva javno objaviti detalje opomene pred otkaz ugovora o radu gdje se navode svi podaci radnika, ime i prezime, adresa stanovanja ali prije svega OIB. Hvala unaprijed i ako imate savjet bio bi zahvalan.
  4. Hvala Matrix! Dodatnom provjerom gruntovnice ustanovim da darovni ugovor još uvijek nije zaveden i i stanu gruntovnici stoji da je svekar još uvijek vlasnik. Stoga i da mi daruje stan tko ima prvenstvo upisa tj moj suprug mi niti ne može darovati stan ili je ugovor koji ima u posjedu valjani i temeljem njega je on ipak vlasnik. Još jednom puno hvala. Jako komplicirano sve skupa i dosta prikrivanja sa strane moga supruga.
  5. Lijepo molim još malo pomoć.. ako se darovni ugovor realizira što će biti jako teško, kada treba provesti uknjižbu? Naime, saznajem da na sva ulaganja s moje strane zastupa zastara nakon 5 godina na ime potraživanja naknade. radi se o velikom iznosu za koji djelomićno imam neku evidenciju no potpuno sam prepustila sve sa povjerenjem i čini mi se da ostajem bez svega. Naravno radi se o trećoj osobi koja čeka da useli sa malodobnim dijetetom. Suprug navodi da će ostaviti onoliko koliko hoće, kada hoće i kome hoće ako uopće hoće. Imam li ikakvih opcija osim ostati u stanu i strepiti da nas deložira ili možda i proda stan bez da nas uključi? Molim pomoć, savjet. Hvala puno
  6. Puno hvala Matrix! pretpostavljam, darovni ugovor se može napraviti kod javnog bilježnika. Što je obligatorni dio tj da li na nešto moram posebno paziti u sadržaju ugovora. imamo troje zajedničke djece. duboko zahvalna.
  7. Zahvaljujem, možda nisam dobro postavila pitanje pa molim još malo pomoć; - da li njegov otac koji je suprugu darovao stan može osporiti darovanje meni - kako bi trebao glasiti tekst darovnog ugovora sa namjerom da nekretnina prelazi u moje trajno vlasništvo, da se treba dovesti u stanje visoki roh bau i da se takva odluka ne može opozvati i da sa njom mogu raspolagati samo ja tj moja djeca kao nasljednici. - ukoliko nakon uređenja nekretnine ipak dođe do razvoda braka da li ista bez obzira na darovni ugovor ulazi u bračnu stečevinu - da li bi možda bilo pametnije da se još dok smo pri zdravoj pameti podijelimio i kako to regulirati pravno; samo izjavom ili bračnim ugovorom... Ako netko ima svjet zahvaljujem unaprijed!
  8. Poštovani, suprug i ja u braku smo 25 godina no odlučili smo se razići ali ne i prekinuti brak. Suprug ima dva stana u kući sa još 2 stanara i oba stana je dobio darovnim ugovorom od roditelja. U jednom od stanova živi naša obitelj, dvoje punoljetne djece od kojih jedno više ne živi s nama, te je stan u potpunosti preuređen prije nego što smo preselili u isti u kojem živimo 5 godina. Do tada smo živjeli u stanu od mojih roditelja. Drugi stan je u neuseljivom stanju te smo dogovorili da taj stan suprug prepiše na mene i da ga uredimo kako bi mogla preseliti. Sve ostale stečevine u braku ostavila bi suprugu. Da li suprug može meni darovati stan koji je njemu darovan i da li bi mogla imati problema kasnije prilikom eventualnog razvrgnuća braka. Suprug ima i vanbračno dijete. Predlagala sam sporazumni prekid bračnog odnosa no na to još nismo spremni, Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija