Jump to content

remba031

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar nije to kršenje zakona? Znači li to da ja mogu tužiti koga god želim i ne platiti pristojbu?
  2. Da došlo je do odgode ali kako je moguće da je mene netko tužio bez da plaća pristojbu?
  3. Dakle radi se o ovom predmetu. Danas sam bio na ročištu i sudac nije po zakonu mogao nastaviti sa suđenjem zato što nije plaćena pristojba.Mene zanima da li se ta tužba sada može uvažiti zato što zakon jasno kaže da se pristojba mora platiti ukoliko se tuži nekoga?
  4. Članak je 117. stavak 1 tjelesna ozljeda. Kolika može biti otprilike naknada štete ako se radi o jednom udarcu bez trajnih(ikakvih) posljedica?
  5. Znači prekršajno bi me se trebalo teretiti za javni red i mir, a u privatnoj tužbi stoji da je napad na život i tijelo(nanošenje lakše ozljede valjda) i nije mi jasno kako od prekršajnog to uopće nije stiglo i kako me netko može tužiti za nešto sasvim treće a radi se istom događaju?
  6. Imam par pitanja u vezi privatne tužbe dakle u policiji su djelo koje sam napravio kvalificirali kao javni red i mir, a podnositelj je to kvalificirao kao napad na život i tijelo(radi se o jednom udarcu) te je podnositelj također izjavio da se hrvao sa mnom pa se ja pitam kako mu je uopće dopušteno podnositi takvu tužbu kada je svima jasno što se dogodilo? Čak mi je napismeno dostavljeno da je podnositelj mene "svladao",a sada me tuži da sam mu ugrozio život.Nema niti jednu ozljedu. Malo mi je i nejasno što mi je sudac danas rekao da mi neće biti dodijeljen odvjetnik(ja nemogu platiti odvjetnika nezaposlen sam), a radi se o ozbiljnoj optužbi.Mogu li ja braniti sam sebe u takvom slučaju? I kada sam napravio taj prekršaj(javni red i mir) bio je 10. mjesec, a nisam uopće pozvan na prekršajni sud zbog toga.Sudac je rekao da bi bilo dobro ako bi mu uspio donijeti broj postupka ali postupak nije još ni pokrenut.Zanima me da li možda smeta ta tužba ili su me morali pozvati bez obzira na tužbu?
  7. Da li mogu ja osobno poslati zamolbu za obnovu postupka iako sam bio maloljetan kada je postupak započeo? Sada sam punoljetan. Pitam zato što sam pročitao da se takve zamolbe odbijaju ukoliko podnositelj nije ovlašten da preda zamolbu.
  8. Kazna je 5 vikenda u popravnom domu.Ne brine me sama kazna već to što ću biti označen kao razbojnik iako nisam počinio navedeno djelo. O kakvim se izvanrednim pravnim lijekovima radi?
  9. Žalba na presudu županijskom sudu. Napisao sam "navodno" zato što je cijeli slučaj namješten.Ali dobro izgleda da je kraj priče već sam osuđen.
  10. Potreban mi je bilo kakav savjet jer više ne znam što da poduzmem, danas mi je stiglo rješenje na žalbu koja je odbijena.Naime okrivljen sam za kazneno djelo razbojništva i to se povlačilo po sudu 2-3 godine.Terete me da sam napao nekog lika i uzeo mu kutiju cigareta i nešto novca.Navodno sam bio sa još četvoricom ili trojicom ali lik je prepoznao samo mene odnosno zna me iz viđenja kako stoji u njegovom iskazu.Na prepoznavanju u policiji na koje sam se odazvao je pokazao na mene.Na ročištu sam se izjasnio da nisam kriv što je i istina jer sam dao imena ljudi s kojima sam bio daleko od mjesta gdje je napadnut oštečenik.Nisam ih pozvao kao svjedoke ali oni mogu bilo kad potvrditi da ja zapravo nisam bio tamo gdje je počinjeno djelo.Nedavno sam bio doveden u policiju zbog sasvim drugog djela(remećenje javnog reda i mira) i odvjeništvo je navodno tražilo da me se pritvori i da mi se uzmu otisci.Zadržali su me šest do osam sati toliko je vjerovatno i dopušteno.Oštečenik u slučaju razbojništva je navodno imao nekakvu torbu koju su mu otrgnuli s leđa pa su zato otisci uzimani(tako mi je rečeno u policiji).Sada me zanima ako su mi uzeli otiske prije presude i nisu ništa uspjeli dokazati da li ja mogu tražiti nekakvu potvrdu da s mojim otiscima nije ništa dokazano?Ako ne što mogu poduzeti da dokažem da nisam kriv?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija