Jump to content

cipica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 15 godina bio sam zaposlenik Hrvatskih šuma i prošle godine dao sam otkaz i otvorio obrt. S 04.08.2015. odjavljen sam iz HŠ i odmah sam krenuo sa obrtom,tako da nisam imao nikakav prekid. Dobio sam rješenje o doprinosima od oko 1920 kuna koje sam redovito uplačivao do 15og u mjesecu. Sada sam dobio za platit 5700 kuna razlike doprinosa za 2015. godinu. Ako su mi Hrvatske šume plačale doprinose do osmog mjeseca,a poslije toga sam prema riješenju, nije mi jasno od kuda sada ta razlika za platit. Molio bi ako netko zna da mi pojasni. Hvala!
  2. Pozdrav! Trenutno radim u hrvatskim šumama kao šumski radnik sjekać. Dali uz taj posao mogu otvoriti i obrt za sjeću i vuću drvnih sortimenata? Hvala!
  3. S povratnicom? Dali ću svejedno dobiti opomenu i pismo od bilježnika?
  4. Hm,već odavno nemam uređaj za koji se plačala pristrojba.
  5. Pozdrav! Na istom kućnom broju moji roditelji i ja plaćamo dvije rtv pretplate. Na koji način da otkažem jednu pretplatu? Do prije par godina živio sam s bivšom suprugom u zasebnom stanu na toj adresi,ali nakon rastave ponovo živim s roditeljima. Hvala!
  6. Nakon drugostupanjske presude koja je u moju korist, moj odvjetnik je na finu predao zahtjev za naplatu. Koliko može trajati proces oko naplate,s time da firma (d..) , s kojom sam imao spor dobro posluje? Hvala!
  7. Tako je lanakuku! Naletili mi na odron ili divljać uvijek smo krivi.Nema veze šta je kamen koji sam udario stajao na cesti makar sat i petnaest minuta(imam takvu informaciju),a cestarska kuća udaljena je dva kilometra od mjesta gdje sam imao nezgodu. Pitam se šta rade ophodari,a pogotovo u vrijeme obilnih kiša i magle,kada su odroni na toj dionice ceste učestali. Bitno da postoje znakovi s kojima su se oni ogradili od bilo kakve odgovornosti. Radim u državnoj firmi kao drvosjeća. Radilište je obavezno na vidljivim mjestima označeno znakovima od opasnosti i zabrani pristupa nezaposlenim osobama i da se dogodi neki nesretni slučaj,da u obavljanju svog posla na bilo koji način ozljedim nekoga tko se tamo slučajno našao,bio to gljivar,lovac ili slučajni prolaznik,nisam baš siguran da bi se mogao pozvati na znakove upozorenja koji su postavljeni!
  8. Prije dva dana kretao sam se državnom cestom i uslijed guste magle naišao sam na odron povečeg kamena(cca 50x50) u koji sam udario i oštetio vozilo.Pozvao sam policiju koja je napravila zapisnik i u utorak idem na croatiu na procjenu štete.Pedesetak metara prije odrona,nalazi se prometni znak"odron na cesti",pa me zanima ako netko zna ili ima slična iskustva,dali postoji naćin da naplatim štetu.Napominjem da je bila gusta magla i jaka kiša,a kretao sam se vrlo malom brzinom,ali kad se kamen stvorio ispred mene,nisam više stigao reagirati.
  9. Supruga i ja rastavljeni smo od prošle godine u dvanaestom mjesecu.Imamo dvoje djece(9 i 5), i do sada nismo imali pravo na dječji doplatak.Ja sam imao plaću oko 6000, a ona oko 2500.Djeca su ostala živjeti sa njom, a meni je alimentacija 1800 kuna.Dali će ona sada imati pravo na dječji doplatak, pošto se gledaju primanja od prošle godine, a mi smo rastavljeni od 19.12.2007.Hvala!
  10. mirovanje postupka Supruga i ja podnijeli smo zahtjev za sporazumni razvod braka.Obavili smo posredovanje, dobili riješenje, dostavili ga sudu i sada smo dobili poziv za glavnu raspravu.Neke stvari su se iznenada promijenile, pa me zanima dali možemo postupak staviti u mirovanje i koje su posljedice ako se ipak odlučimo na rastavu.Dali onda moramo sve raditi ispočetka.
  11. cipica

    rastava

    (4) Sud će u slučajevima iz stavka 1. i 3. ovoga članka bez odgode donijeti odluku pred kim će se postupak posredovanja provesti i dostaviti je posredovatelju. Protiv odluke iz stavka 3. ovoga članka nije dopuštena posebna žalba. (5) Bračni drugovi dužni su u roku od petnaest dana od dana donošenja odluke iz stavka 4. ovoga članka pokrenuti postupak posredovanja. U članku 46 stavka (4) piše da će sud bez odgode donijeti odluku pred kim će se postupak posredovanja provesti.Šta to nebi značilo da je odluka donesena taj dan,kada smo bili na prvom ročištu i da smo se u roku 15 dana od tog dana trebali pokrenuti postupak posredovanja.
  12. cipica

    rastava

    Supruga i ja podnijeli smo zahtjev za sporazumni razvod i već nakon dva dana dobili smo poziv za prvo ročište.Na prvom ročištu sutkinja nas je pitala kojem centru za posredovanje se želimo obratiti i sa kim će živeti djeca dok traje postupak.To je bilo 27.09. i od toga nismo više ništa dobili od suda.Negdjer sam načuo da smo se sami trebali javiti centru u roku 15 dana, a pošto nismo da se smatra da smo povukli zahtjev za razvod i da ćemo morati čekati nekoliko mjeseci da bi mogli podnijeti novi zahtjev. Da li neko nešto zna o tome?Napominjem da je od prvog ročšta prošlo 23 dana.Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija