Jump to content

wilma7

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. wilma7

    na ulici

    O tome da ce vas brat zapaliti kucu ako odete do odvjetnika dalo bi se razgovarti. Kuca je njegova koliko is vasa. Prijtenji je svrha utjeravanje straha u kosti de bi se obeshrabrilo drugu stanu u sukobu. Osim toga, to je i kaznjivo djelo. Raspitajte se na policiji i kod odvjetnika. Napravite sastanak, platite odvjetniku sat koliko kosta i pitajte za savjet. Pobrinite se samo da si jasno stavite na papir sto vi zelite i na koja pitane zelite odgovor. I skupite dokumentaciju koju imate (vlasnicki list etc etc).
  2. I ja sam imala slican problem. Javni put je javni put i zato su odgovorni ljudi za urbanizam i graditelijstovu opcini. Zovite njih.
  3. Sve sto ste stekli u braku (ukoliko nije sklopljen predbracni ugovor)dijeli se 50-50. Medjutim, ako se kuca stavi na vaseg svekra, tada vi imate pravo samo na polovicu dijela vaseg supruga. U situaciji da imate i svekrvu, nakon svekrove smrti ostaje 50% kuce njoj, a ostalo se dijleli na njihovu djecu. Nikako pristati!
  4. Ako vi nemate ugovor o najmu, nemaju ga niti oni, sto znaci da u stanu borave ilegalno.
  5. Prije 2 godine kupili smo staru kucicu u Hrvatskom Zagorju. Novoformirana parcela s kucom nalazi se unutar gradjevinskog dijela prostornog plana. Sudski gradjevinski vjestak je potvdiou nalazu da je kucica gradjena prije 1968 godine. Struja i vodovod postoje. Na kuci polutavan (visina 130 cm). E sad, krov je jako dotrajao i prokisnjava pa ga treba mijenati. U tom slucaju bismo nadogradili tavansku sobu. E sad, pitanje je da li nam za nadogradju treba lokacijska i gradjevinska dozvola i ako da, kako do njih.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija