Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

dulbamboocha

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pravna regulativa na web stranici

  Hvala puno na odgovoru! Sve mi je sad puno jasnije. Što se tiče zloupotrebe kreditnih kartica, tu bih bio miran jer jedini način plaćanja bi bio putem opće uplatnice ili internet bankarstvom.
 2. Pravna regulativa na web stranici

  Otvaram obrt za oglase koji bi se objavljivali na mojoj web stranici, konkretno - objavljivanje osmrtnica. E sad, šta ja tj.moj obrt, kao vlasnik te web stranice, moram obavezno imati okačeno na njoj gledano s pravne i zakonske strane da bi sve bilo po propisima? Znam za neke stvari tj. osnovne podatke kao što su ime i sjedište obrta, cijena i sl. Ali da li moram imati neke uvjete poslovanja, uvjete korištenja, neke akte i sl. Ako da, da li to moram ovjeriti kod javnog bilježnika? Što je sa GDPR uredbom? Da li moram nešto i u vezi toga napraviti? I još nešto. Negdje sam još čitao da kompjuter koji je u vlasništvu tog mog obrta mora imati obavezno instaliran antivirusni program što je po meni glupo jer do korisnika je da li će on riskirati da izgubi eventualno svoje podatke ili ne. Pa me zanima da li je to točno, da moram imati antivirusnu zaštitu? Hvala unaprijed na odgovoru!
 3. Slanje računa e-mailom

  Hvala vam puno na odgovoru! Ali čitao sam nešto o tome da se računi izdani na papiru, skenirani i poslani elektroničkom poštom, ne smatraju računima u smislu Zakona o PDV-u, ako se nekom od metoda poslovne kontrole ne osigurava njihova vjerodostojnost podrijetla, cjelovitost sadržaja i čitljivost što god to značilo...
 4. Slanje računa e-mailom

  Poštovani, u postupku sam otvaranja paušalnog obrta preko mjere samozapošljavanja za usluge oglašavanja kao što je npr.Njuškalo, znači oglasi na mojoj web stranici koji bi se naplaćivali. Radio bezgotovinski, znači samo uplate na račun obrta tako da mi ne treba fiskalna blagajna. E sad, primjer: klijent želi da mu objavim oglas na toj mojoj web stranici, znači on putem opće uplatnice ili putem internet bankarstva uplati na račun obrta novac za taj oglas i ja taj oglas objavim. Pa me zanima da li mogu e-mailom ili sl. putem klijentu ispostaviti račun uplate za oglas i na koji način da bi taj račun bio pravovaljan? Da li je dovoljno samo da račun skeniram i pošaljem putem e-maila da bi on bio pravovaljan? Nešto sam čitao da može biti i bez potpisa i pečata (samo uslužni obrti kao što je moj), pročešljao cijeli google, ali nigdje precizno nije navedeno šta i kako osim za e-račune. Hvala unaprijed!
×