Jump to content

Mislav 1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj ujac želi mom bratu prepisati vlasništvo automobila. Kako se utvrđuje porezna osnovica i ima li kakvih olakšica jer je bliski rod u pitanju. Koliki bi mogao biti iznos poreza cca ako je auto star 14 godina- Renulat Clio? Hvala.
  2. To znam, no molim Vas članak u Zakonu točne tužbe koju bih podnio protiv upisanih.
  3. Na temelju toga što imam darovni ugovor na temelju kojeg mi se daruje nekretnina, a drugi su upisani kao vlasnici na nekretnini, a ne darovatelj.
  4. Je li moguće se upisati na temelju darovnog ugovora koji je trenutno predmet parnice, osporava se? Molio bih vas da mi ukažete na točne zakonske članke u zakonu koji ukazuju na tu mogućnost i također bih molio da me se puti na neku sudsku praksu koja govori o tom problemu. Također bi me zanimali članci glede tužbe protiv knjižnog vlasnika i još nei načna kako bih mogao pobjati vlasništo upsanog. Hvala puno.
  5. Poštovani, poslao sam Vam privatnu poruku.
  6. Poštovani, kao što sam I naveo u tjeku je spor glede ostavine i javni bilježnik je vratio nazad predmet sudu na postupanje. Što sad? Čekati okončanje spora? Ostavitelj nije upisan kao vlasnik sporne nekretnine u ZK! Može li onda ta nekretnina uopće biti predmet ostavinskog postupka i I parnice koji se vodi u vezi sastava ostavine koja je u tijeku? Kakav učinak ima njegova oporuka u ostav. post. i u ostav. parnici koja se vodi oko te ostavine kad su se u međuvremenu upisale druge osobe? Koja bi od ovih solucija bila najbolja: 1. Eventualno pokrenuti pojed. Isprav. postupak protiv upisanih kad bude okončan ostavinski spor? Priložiti u njemu oporuku ili/ darovni ugovor protiv njihovih isprava na temelju kojih su upisani? 2. Članak 41. i 42 ZKK Po završetku ostavinskog spora dokazati pravni slijed stjecanja kao što ste naveli? 3. Brisovna tužba po zavšetku ostavinskog spora? Hvala.
  7. Oporučitelj/darovatelj nije živ. Supružnik umrlog sunasljednika se želi upisati na temelju ugovora o darovanju ili oporuke pa zato aludiram samo na njega. Kakvog učinka u ostavinskom postupku ima izjava o odricanju koj om se jedan sunasljednik odriče dijela nekretine koji ostavitelj daruje drugom sunasljedniku, a za koji dio ovaj bude isplaćen? Može li on taj dio ipak potraživati u ostavinskom postupku?
  8. Mislav 1

    Ostavina

    Nekoj je osobi njen otac darovnim ugovorom darovao nekretninu. Obdarenik umire, a darovana nekretnina postaje predmet spora zbog eventualne povrede nužnog dijela među sunasljednicima. Obdarenik nije bio upisan kao vlasnik u ZK. Ista nekretnina je i oporučno dana toj osobi, pa je i oporuka predmet spora zbog nužnog dijela. Može li se supružnik umrlog obdarenika upisati kao vlasnik nebitno o ishodu spora na temelju oporuke ili darovnog ugovora? Nasljeđuje li se na neki način automatizmom to pravo upisa ili ipak treba sačekati kraj ostavinske rasprave? Kakav učinak ima eventualna zabilježba spora na toj nekretnini naspram datuma kad je sklopljen darovni ugovor? Zanimaju me posebno djelovi zakona (članci), pa ako mi mogu bit navedeni. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija