Jump to content

Slavko Pacak

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Želio sam pitati dali mamin vanbračni partner može tražiti nužni dio stana koji mi mama pokloni a stečen je prije zajednice s njim ako ona umre prije njega naravno
  2. Mama bi mi poklonila stan koji bi ja ionako kao jedini sin nasljedio no ona to želi riješiti čim prije no ona živi sa vanbračnim partnerom pa ukoliko ona prije umre dali on ima pravo tražiti nekakav nužni dio iako nije sudjelovao u stjecanju nekretnine jer su se upoznali prije ri godine a stan je mama stekla s prijašnjim mužem ( i dali se plaća porez na darovanje stana koji mi mama daruje?)
  3. Moja žena je na dar dobila od svog oca zemljište na moru no da bi mogli graditi moram dignut kredit i nešto založiti pa bi sad supruga meni darovala to zemljište i zanima me da li ja moram u tom slučaju platiti porez.Supruga je to zemljište dobila prošle godineod oca i porez se nije trebao platiti.
  4. zahvaljujem na odgovoru sad mi je malo lakše no nakon loših iskustava na sudu nikad nisi siguran i htio bih dodati da recimo neki operater kad ga nazoveš kaže da se ovaj razgovor snima nije bitno iz kojeg razloga ili bez razloga bi morao dozvoliti da i ti snimaš razgovor jer to je stvar sasvim normalna i ne shvaćam kako može neko tražit da te snima a ne dozvolit da i ti snimaš svoj razgovor s njim.(nema baš logike )
  5. Javljam se prvi put i samo me zanima kakve su sankcije jer imam mobitel i na njemu ACR s kojim snimam apsolutno sve razgovore da si ih mogu preslušat ak nekaj zaboravim ili mi zatrebaju neki detalji razgovora.Dali to znači da zbog toga mogu kazneno odgovarati? Dakle ukoliko nekim slučajem neki policajac dođe u posjed mog mobitela i vidi znak ACR-a može me kazneno prijavit ili bilo tko drugi ko zna da snimam svoje razgovore?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija