Jump to content

1znatiželjko

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma, mi smo obzirom na naše stanje-rastavljenost i td. u dosta dobrim odnosima i možemo se sve dogovoriti. To i je razlog, zašto bi ja njoj želio pomoći da izbjegne plaćanje toga poreza, da to bude moja obaveza, budući, kako sam gore napisao, ja pitanje da li ću to ikada ili nikada platiti, ali očito to neće uspjeti, budući-kako Vi kažete da je ona solidarni dužnik pred PU. U svakome slučaju, hvala Vam svima na dosadašnjoj velikoj pomoći. Ja ću odnijeti ugovore u PU, pa ću dalje vidjeti kako će se postupci razvijati. Budem Vam podnosio redovan izvještaj. Želim Vam da danas lijepo proslavite 1.svibanj,negdje na grahu ako ga volite, ako ne onda bar na druženju bez graha.
  2. Ma dragi moji pomagaći-neznam,smijem li Vas nazvati prijateljima, kada mi toliko pomažete. Ja toliko ispitujem,zato što nemam novaca da platim taj prijenos, a na ovaj bi način izbjegao plaćanje, kada već greškom nisam iskoristio čl. 13. t. 3. Zakona o porezu na promet nekretnina kako ste mi gore napisali,budući sam ja blokiran, a da li ću se ikada odblokirati do smrti ili ne to ne znam,pa vas toliko i zamaram sa tim pitanjima. Oprostite mi molim Vas na tome,ali eto,ja drugačije nisam znao. Vama u svakom slučaju ogromna hvala na dosadašnjim tumačenjima i pomoći.
  3. Stvarno zahvalan na pomoći,ali recite mi može li porezna uprava ikako obavezati, pa i prisiliti obdarenika da taj porez plati iako sam se ja obavezao decidirano u ugovoru da snosim sve troškove oko sklapanja i provedbe ovoga ugovora, a posebno trošak poreza, kako ga je i napisala javna bilježnica u točki VII ugovora, ako ja kao darovatelj taj porez ne platim, odnosno, ako uopće taj ugovor ne odnesem na poreznu upravu?
  4. A budite dobri, pa mi samo na još jedno pitanje odgovorite. U ugovoru smo decidirano naveli da sam ja kao darodavac nosioc porezne obaveze, pa me zanima ima li porezna uprava pravo teretiti daroprimca za plaćanje, ako ja ne platim tu obavezu koju će mi izračunati kada im predam ugovor? Hvala na dosadašnjim uputstvima. Željko
  5. A, oprostite mi. Sada Vas nisam razumio. Znaći li to da moram platiti porez i da tu nema više nikakve pomoći da se oslobodim poreza?
  6. Ugovor ovjeren 29.03.2016 godine,,predan na gruntovnicu i tamo proveden kroz zk.knjige
  7. A ne kažu ljudi bez vraga da je bolje znati nego imati. A što sada da napravim? Ima li lijeka da na neki način budem oslobođen toga eventualnog poreza?Koji mi je slijedeći korak sa tim ugovorom?
  8. Kuća je stećena gradnjom u našemu braku početom prije trideset godina i ja sam vlasnik jedne polovice, koju sam cijelu njoj darovao, ali na temelju toga što je ona ulagala u njezinu gradnju i novcima-otplaćujući kredit, a i svojim radom,pa bi to i trebao biti njezin dio, ali eto, nismo nikada razmišljali o tome, budući nije bilo razloga za rastavu, dok do njega nije došlo. U tome ugovoru je i doggovoreno-decidirano piše, da ja plaćam eventualni porez,ali me isto tako zanima, mora li to porezna prihvatiti ili ona određuje tko je porezni obveznik
  9. Pročitao sam sve stranice ovoga dijela foruma i stvarno nisam našao sličan slučaj svome, pa molim pomoć onih koji znaju i oprost, ako sam ipak preskočio svoju temu Ovako: Rastao sam se od bivše supruge prije cca osma godina sa potpisanim dokumentom pred dva svjedoka koji ona sporazumno odlazi privremeno iz kuće svojoj majci u drugo mjesto,pod uvjetom, da kada dođe do nekih boljih uvjeta života, ja odem iz te kuće,koji tada nisam imao kuda otići, a njoj prepišem to svoje vlasništvo na kući koju je ona obnavljala sa kreditom iz svoje plaće i sa svojim osobnim radom kroz više od dvadeset godina zajedničkoga života. Na svu žalost ove godine je njezina majka umrla i ona se je silom prilika morala vratiti u faktički ali ne papirnato svoju kuću,pa smo otišli kod javnoga bilježnika i potpisali darovni ugovor na temelju diobe bračne tečevine kojom ja kao vlasnik njoj dozvoljavam prijepis prava vlasništva dotične nekretnine, sa privremenim pravom moga boravka u njoj koji planiram sa svojim iseljenjem vrlo brzo ispisati iz zemljišnih knjiga. Budući sam osjećao svojom moralnom obavezom, preuzeo sam u dotičnome ugovoru i plaćanje eventualnog poreza koji je navela bilježnica iako smatram da tu ne bi smjelo biti nikakvoga poreza. E, ja sada tražim savjet imam li ja pravo njoj to darovati,što je ona i zavrijedila i imam li ja pravo na oslobođenje plaćanja poreza,budući smatram da nema nikakve zarade nego sam –ne znam kako bi se uopće izrazio, ali ajmo reći papirnato usklađenje sa stvarnim vlasništvom, pa najljepše molim da mi se pomogne sa nekim stručnim odgovorom, na čemu ću biti iznad svega zahvalan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija