Jump to content

spa100

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je spa100 objavio

  1. Predlazem ti da pitanje konkretno i detaljno opisano postavis ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) na email: pitanja@mup.hr Sigurno ce ti odgovoriti u roku 24 sata. Lp.
  2. Pozdrav, Prvo trebas znati na koji clanak o stjecanju HR drzavljanstva se pozivas. Zakon o stjecanju HR drzavljanstva imas ovdje: https://www.zakon.hr/z/446/Zakon-o-hrvatskom-državljanstvu Uzmi si vremena i procitaj svaki zarez i tocku zakona i tek onda mozes vidjeti na koji clanak se mozes pozvati. Mislim u tvom konkretnom slucaju je pitanje, tvoja baka koje drzavljanstvo ima sada, ako nema HR onda isto tako se ne mozes pozvati na nju da bi ti dobila HR drzavljanstvo. Znaci nekog moras imati tko ima HR drzavljanstvo bio to djed, baka, mama, tata. Tek onda mozes vidjeti kako se mozes ti pozvati da dobijes HR drzavljanstvo.
  3. Pozdrav, Braćni drug jednog hrvatskog iseljenika normalno i logično da ima veća prava nego bračni drug jednog potomka. Iseljenik je izravna linija dok potomak može biti 2,3 ili 4 koljeno. U slučaju kada bi bračni drug hrvatskog potomka mogao tražiti hrvatsko državljanstvo preko zakona o stjecanju HR državljanstva 'članak 11' dok bračni drug samog iseljenika ne može, onda bi to značilo (pročitajte sada ovaj dio dobro): ... da žena moga sina (potomak) ima pravo pozvati se na članak 11 stjecanja HR državljanstva dok majka moga sina tj. moja žena (iseljenik) nema to pravo. Pa gdje je tu logika molit ću ljepo ?! Zakon o stjecanju HR državljanstva članak 11 govori: Iseljenik, njegovi potomci do 3. stupnja srodstva u ravnoj liniji i njihovi bračni drugovi mogu prirođenjem steći hrvatsko državljanstvo... Obratite pažnju na zarez, znači "Iseljenik, njegovi potomci i njihovi bračni drugovi. Znaci ne piše "njegovi" već "njihovi". Pametnom dosta! Svi koji se nalaze u istoj situaciji kao što sam se nalazio ja ISELJENIK neka preda sve potrebne papire u MVP da njegov bračni drug stekne HR državljanstvo.
  4. Poštovani, Bit ću vrlo kratak i precizan. Motiv mog meil-a je vezan za članak 11 Zakona o hrvatskom državljanstvu. Naime, iseljenik sam iz republike hrvatske preko 10 godina i imam hrvatsko državljanstvo (rodjen sam u RH). Živim i radim u Južnoj Americi, oženjen sam i imam dvoje djece te sa mojom suprugom sam u braku preko 7 godina. Djeca su maloljetna te su dobila hrvatsko državljanstvo (upisani su u knjigu rođenih u RH i dobili su domovnicu RH). Moja supruga je iz južne amrike. Želio bih da moja supruga isto dobije hrvatsko državljanstvo te možda u budučnosti dođemo raditi i živjeti u hrvatskoj. Interesira me da li je to moguče po članku 11 zakona o hrvatskom državljanstvu ? Unaprijed se zahvaljujem na vašem odgovoru. Ljep pozdrav.
  5. Hvala na odgovoru. Mislim da ću trebati angažirati jednog advokata pošto je zakon jasan (čl. 11 stjecanja HR državljanstva). Lp, spa100
  6. Poštovani, još uvjek čekam na odgovor koji ima solidnu podlogu. Lp, spa100
  7. Poštovani Spitfire, Prije svega zahvaljujem se na vašem odgovoru i pomoči. Moj bračni drug poznaje latinično pismo i hrvatski jezik sasvim dovoljno. Isto tako moj bračni drug poštuje pravni poredak i običaje u Republici Hrvatskoj. Čl. 8 st.4 i 5 su najmanji problem za mog bračnog druga. Želio bi ako je moguče da 'sivko' odgovori zbog čega misli da po članku 11 stjecanja hrvatske državnosti moj bračni drug ne može dobiti hrvatsko državljanstvo. Svaki odgovor je dobro došao.
  8. Pozdrav, ovo pitanje sam pitao u ovoj temi: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/63179-Stjecanje-hrvatskog-drzavljanstva?p=714158&viewfull=1#post714158 Pošto vidim da ima dosta osoba koja pitaju pitanja 'kako steći hrvatsko državljanstvo' u istoj temi te je tema postala dosta ne pregledna radi toga sam odlučio otvoriti novu temu vezano za moje pitanje stjecanja HR državljanstva po članku br. 11 Citirao bi članak 11 stjecanja hrvatskog državljanstva: Iseljenik, njegovi potomci do 3. stupnja srodstva u ravnoj liniji i njihovi bračni drugovi mogu prirođenjem steći hrvatsko državljanstvo iako ne udovoljavaju pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točke 1., 2. i 3. ovoga Zakona. Moje pitanje je sljedeče: Naime, iseljenik sam iz republike hrvatske preko 10 godina i imam hrvatsko državljanstvo (rodjen sam u RH). Živim i radim u Južnoj Americi, oženjen sam i imam dvoje djece te sa mojom suprugom sam u braku preko 7 godina. Djeca su maloljetna te su dobila hrvatsko državljanstvo (upisani su u knjigu rođenih u RH i dobili su domovnicu RH). Moja supruga je iz južne amerike. Htjeo bi da moja supruga isto dobije hrvatsko državljanstvo, interesira me da li je to moguče po članku 11 zakona o hrvatskom državljanstvu ? Unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru. Lp.
  9. Hvala na odgovoru. Zanima me zašto nije moguče da dobije HR državljanstvo moj braćni drug po članku broj 11 stjecanja HR državljanstva ako članak glasi: Pošto imam status iseljenika zbog čega moj bračni drug ne može da dobije HR državljanstvo ?
  10. Poštovani, Bit ću vrlo kratak i precizan. Motiv mog meil-a je vezan za članak 11 Zakona o hrvatskom državljanstvu. Naime, iseljenik sam iz republike hrvatske preko 10 godina i imam hrvatsko državljanstvo (rodjen sam u RH). Živim i radim u Južnoj Americi, oženjen sam i imam dvoje djece te sa mojom suprugom sam u braku preko 7 godina. Djeca su maloljetna te su dobila hrvatsko državljanstvo (upisani su u knjigu rođenih u RH i dobili su domovnicu RH). Naravno moja supruga je iz južne amrike. Htjeo bi da moja supruga isto dobije hrvatsko državljanstvo, interesira me da li je to moguče po članku 11 zakona o hrvatskom državljanstvu ? Unaprijed se zahvaljujem na vašem odgovoru. Ljep pozdrav, spa100
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija