Jump to content

albatros28

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je albatros28 objavio

  1. pozdrav tražim po forumu odgovor na moju situaciju, no nalazim sve slično, nikako konkretne odgovore Dakle, dobio sam obavezni prekršajni nalog zbog 0.76 promila na kojem je traženo 2100,00 kn te mjesec dana bez vozačke dozvole. Ako platim u roku 8 dana priznaje se 2/3 kazne. Vozač sam 17 godina nikad kažnjavan. Pišem prigovor na OPN i dolazi presuda da se ukida mjera zabrane za vozačku. pošto se nisam žalio na novčani iznos ostaje kao u OPN-u. da li imam pravo i u kojem roku na plačanje samo 2/3 kazne. dodatni problem što me nije bilo kod kuće zadnjih 10 dana, a tamo se spominje 15 dana. dakle rok je kratak ako uopće postoji opcija. u prilogu stavljam presudu ako može pomoći i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  2. Slažem se sa svim navedenim što ste napisali. Zahvaljujem na odgovoru i savjetu. Htio sam da s moje strane sve ispadne fer zato sam potpisao. No ovo nisam ni u svojoj struci a ni u životu doživio nikad, da se netko tako sa mnom razgovara pa me to šokiralo i probudilo određeni revolt. Na kraju krajeva slično ponašanje i odnos dovelo je do toga da se ta priča završi.
  3. pozdrav svima ne znam jel pišem na pravom mjestu jer sam neki dan otvorio temu pod nazivom otkazni rok, a situacija se nadovezuje na prethodnu. Naime, iako je na ugovoru naznačen otkazni rok od 30 dana, što bi u mojem slučaju značilo da mi je zadnji dan bio jučer 19.11.2016. ostao sam odraditi kako je poslodavac rekao. jučer sam dobio papir na kojem je naznačeno da završavam 21.11.2016. potpisao sam ...da sad ne stvaram problematiku. Dan više manje... Jučer je u trgovini bila inventura i radilo se od 07.00 do cca 22.00 Danas me zove zamjenik poslovođe i psuje mi Boga jer nešto negdje nije bilo zbrojeno a dio toga nije uopće bila moja krivica. Povišen ton, psovke, bezobrazluk da sam se zgrozio jer nikad se nitko tako nije samnom razgovarao. Aproblem sitnica koja se riješi u 5 minuta. Nakon toga nazvao sam drugog kolegu koji je u tom trenutku baš završio s njime razgovor. Pitao sam ga kako se ovaj to ponaša i razgovara. Rekao sam da imam snimljen razgovor jer imam aplikaciju koja snima svaki razgovor. Imam i svjedoke koji su čuli isti. Nakon toga dotični me ponovo nazvao, te izjavio kako nije mislio tako nego više općenito i rekao da je greška jer je neko dao robu na povjerenje kupcu, a ja sam upisao realno stanje koje je bilo u tom trenutku...no mislim da je prvotnim nastupom bespovratno narušio i privatni i poslovni odnos. Moje je pitanje; 1. Je li snimka pravno valjana s obzirom da mu nisam dao do znanja da se razgovor snima? Da jesam jel bi onda bila valjana u nekom pravnom smislu...naravno da ne mislim povlačiti pravne postupke jer je ionako kraj...ali ipak...zanima me. 2. Najvažnije, iskreno, nemam se volje nakon ovog pojaviti na poslu sutra, taj zadnji dan, odnosno rekao bih poslovođi kako je njegov zamjenik nastupio i da iz tog razloga ne želim više ni sata ostati tamo, ionako se nisam kačio na otkazni rok...te da me ova situacija izuzetno neugodno iznenadila. imam li pravo sutrašnji dan ne doći na posao a kao razlog pozvati se na mobing? Zamjenik je inače problematična osoba, no dosad je imao samo loš pristup prema kupcima, dok je njegov odnos prema meni bio na nekom rubu granice (dao sam otkaz nakon 5 mjeseci rada uz obrazloženje da se ne vidim u trgovini jer nije moja struka, te da sam našao nešto drugo- smatravši da ne treba rušiti mostove- no ovo danas je prelilo čašu i dalo do znanja da most ima dva kraja). realni razlog bio je po meni ponižavajuć odnos svo vrijeme rada. zahvaljujem unaprijed!
  4. pozdrav svima na forumu 21.10.2016 sam dao otkaz na poslu u ugovoru stoji da je otkazni rok 30 dana, što bi bilo ako računamo i dan kad je poslodavcu uručen otkaz, do 19.11.16. No sad mi poslovođa kaže da moram odraditi do 21.11.2016. uključujući i taj dan. mogu li se pozvati na ugovor i tražiti da se ispoštuje točan rok od 30 dana ili se to tumači kao mjesec dana što bi u tom slučaju bio 21.11.2016. usmeno je dogovor da ću raditi dok ne dođe netko drugi, no kasnije se to promijenilo... zahvaljujem na odgovorima
  5. pozdrav nov sam na forumu pa se ispričavam ako je ovakva ili jako slična tema već otvorena. naime 05.04. sam na parkiralištu preko puta moje kuće išavši u nazad (polako) udario pješaka koji je čekao prijevoz. Dvojica su sjedili na sredini parkiraišta na nekim torbama (meni svjedoci kažu da su sjedili dok je dečko kojeg sam udario rekao da su stajali u mojem mrtvom kutu) Dečko (cca 23 godine po mojoj procjeni) se počeo previjati rekavši kako sam mu iskrenuo nogu. Čim se to desilo izašao sam iz auta, te mu ponudio da ga odvezem na hitnu što je on odbio, kao i to da mi pokaže koljeno. Rekao sam odmah da ga nisam vidio, da ne bježim od situacije, te ga nekoliko puta zamolio da odemo na hitnu što je on odbio i rekao da je sve ok. Nakon toga tražio sam ga da odemo na piće u kafić do nas ili da ga odvedem kući... sve je odbio i rekao da bude ok. na papirić sam mu napisao broj mobitela i ime i prezime i zamolio da mi javi situaciju bila ona loša ili dobra ili neka između. Javio se nakon tri dana da je sve u redu, te da nema problema ali da ima molbu da mu saznam tko živi u mojem mjestu na nekoj adresi, što sam ja i napravio u narednih tri dana, misleći da je dalje sve ok. danas (25.04.2016) nazvao me i pitao jel se možemo naći na kavi, na što sam pristao, te mi je rekao da je bio kod liječnika te kako ima ozlijeđene ligamente i savjetovao se s odvjetnicom kako bi preko mojeg auto osiguranja izvukao nešto. iskreno očekivao sam puno veće probleme, pa me ta opcija malo smirila. bez obzira jel sve to realno ili ne samo da nemam veće probleme, jer ipak našao sam se tamo... sad me zanima ako ja napravim europsko izvješće, kako mene može teretiti moje osiguranje, ili se radi o bonusu (i koliko dugo bi mi se to okvirno moglo skidati). problem je da sam u lošijoj financijskoj situaciji i nezaposlen i ja i supruga te razmišljam kako bismo napravili pauzu s osiguranjem koje izlazi početkom 6. mjeseca. kakvi su pravni savjeti i Vaše gledište te situacije, jer ja ne razmišljam prebistro. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija